Kategoria: Ajankohtaista

Liiga-ennakko: suosikkien kovimmat haastajat

Mestaruuden jälkeen roimasti heikentynyt Lukko, Surkean kauden pelannut kestomenestyjä Kärpät, sekä pintansa pitänyt Ilves asettavat kovimman haasteen suosikeille.

3. Lukko

Lukko lähti viime kauteen erittäin hyvistä lähtökohdista erittäin korkein odotuksin ja käytännössä täyttikin ne pelillisesti. Maalivahtipelin osalta tosin korkeat odotuksemme ylittyivätkin huimasti, kun ykkösvahti Lehtinen torjui ennätystasolla ja Setänenkin upeasti. Tuloksellisesti toki mestaruutta enempää ei voi vaatiakaan. Mestaruus oli oiva kruunu urheilujohtajaksi 2018 tulleen - erittäin arvostettuna kehittäjänä ja rakentajana tunnetun - Sahlstedtin työlle taustalla. Mainion valmentaja Virran pitkä pesti sai myös arvoisensa päätöksen.

Marko Virtanen tuli valmentajaksi ja pelaajistossa ovet kävivät kesällä tiuhaan – Lukon menestymishaaveiden kannalta vain enimmäkseen väärään suuntaan. Press, Klok, Audette ja Koivistoinen sekä mainio kakkosvahti Setänen jättivät isot aukot pelivoimaan. Tulopuolella kovia nimiä Ilomäki ja Haga, mutta kaksi miestä ei läheskään paikkaa neljän avainpelaajan lähtöä. Kakkosvahdiksi Mestiksestä hankittu Jukuri ei myöskään Setäsen luistimia täytä.

Maalivahdin merkitys on Lukossa poikkeuksellisen suuri. Liigan ylivoimaisesti paras maalivahti Lehtinen tolppien välissä Lukko on tällä kaudellakin lähes vahvimpien joukkueiden veroinen, mutta kakkosvahti Jukurin torjuntavuoroilla puolestaan roimasti heikompi.

Rutkasti heikentynyt Lukko lähtee mestaruutensa jälkeen kauteen kärjen haastajien joukossa.

4. Ilves

Jouko Myrrä jatkaa kolmatta kautta penkin takana. Viime kausi sujui odotetusti. Korvaamattomat avainpelaajat Dostal, Ruotsalainen ja Välimäki poistuivat aikaisessa vaiheessa rapakon taakse, mikä pudotti Ilveksen ESBC PowerAI ratingiä sekä suoritustasoa roimasti.

Kesällä avainpelaajista lähtivät Maccelli, Meskanen, Järventie ja Maalahti. Tulopuolella ylivoimaisesti kovin nimi on Kerhoa viime kaudella kannatellut ”Konna” Kontiola. Toinen edukseen erottuva on Sebok ja Oden potentiaalinen myös, mutta sen jälkeen onkin liuta kysymysmerkkejä. Maalivahtipeliin odotamme parannusta KHL:stä tulleen kovan Langhamerin myötä. Kakkosvahti Zherenko tosin sarjaporrasta alempaa idästä onkin roimasti heikompi. Viime kaudella Ilveksen kakkosvahtina oli kuitenkin Liigan heikoimpiin kuulunut Kolppanen.

Ilves lähtee kauteen jälleen kärjen haastajien joukossa.

5. Kärpät

Kärpät oli viime kauden suurin pettymys ja joukkueen ESBC PowerAI rating laski sen mukaisesti todella paljon. Valmentaja Mannerin menestyksekäs valtakausi peräsimessä sai samalla hyvin surullisen lopetuksen. Nyt vetovastuussa on tällä tasolla kokematon, joskin seurassa pitkään valmentanut Lauri Mikkola.

Kesän siirrot eivät pelaajamateriaalin tasoon oikeastaan vaikuttaneet. Kunyk, Jokinen, Heshka, Sulak ja Kristof jättivät mittavan aukon, mutta tilalle tulleet Ohtamaa, Leskinen, Mäenalanen ja Wellman täyttävät sen hyvin. Maalivahtipeli on kysymysmerkki, kun mainion kauden pelannut Rybar ja viime kaudella vaisusti torjunut Annunen lähtivät molemmat. Tilalle hankittiin KHL:stä veteraani Galimov, joka on torjunut siellä mainiosti – paitsi viime kaudella, jolloin mies kokeili jopa kolmessa eri seurassa pelaamista heikolla menestyksellä.

Kaiken summana odotamme Kärpiltä jopa viime kautta hitusen heikompaa pelillisestä tasoa. Silti Kärpät on selvästi keskitasoa vahvempi, joten viime kauden 7.sijan parantaminen ja suoran playoffs-paikan lunastaminen on todennäköistä – mikä toki Liigan kestosuosikille on silti uusi ja surullinen tilanne.

Lue täältä aiemmat ennakkomme:

Liiga-ennakko: kumpi kiilaa 6.parhaan joukkoon?

Liiga-ennakko: playoffsien 1.kierrokselle

Liiga-ennakko: valmentajan vaikutus

Liiga-ennakko: pohjalta on vaikea ponnistaa

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä