Kategoria: Ajankohtaista

Liiga-ennakko: valmentajan vaikutus

Paikasta auringossa eli 10.parhaan joukkoon mahtumisesta käydään tällä kaudella odotettavasti tiukin taisto KooKoon ja SaiPan välillä. KooKoosta lähti sen peräsimessä pari kautta ihmeitä tehnyt Ahokas ja SaiPa puolestaan sai kaapattua valmennukseensa huiman nosteen mestarivalmentaja Virran haluttua uuden kehitysprojektin itselleen.

10. KooKoo

Jussi Ahokas nosti KooKoon rajallisella materiaalilla pelillisesti aivan Liigan kärjen tasolle, vaikkeivät tulokset epäonnisesti peliesityksien tasoa kummallakaan kaudella vastanneet. Viime kaudella KooKoo oli erittäin epäonninen. Nyt penkin taakse tuli Ahokkaan tilalle valmentajaksi nuori 38-vuotias Olli Salo, jonka päävalmentajakokemus on viime kaudella potkuihin loppunut pesti Saksan DEL2 -tasolta. Apuvalmentajan tehtävistä tosin mittavaa kokemusta vyöllä. Ahokkaan ihmeisiin nähden odotuksemme ovat kuitenkin erittäin roimasti heikentyvässä valmennuksen tasossa, mikä pudottaa rutkasti KooKoon ESBC PowerAI ratingiä.

Pelaajamateriaalin taso putosi sekin selvästi. Lähtijöissä avainpelaajat Oksanen & Gallo ja myös Björkqvist, Pelli ja Tuulola tuntuivat. Lisäksi vain osan kaudesta pelanneet tehomiehet Mingoia ja Thomas poistuivat. Tulopuolella Nikkilä kovin kaappaus, joka paikkaa Gallon jättämän aukon mainiosti tehopakkina. Hyökkäykseen Meskanen, Siikonen, Strömberg ja Rautiainen kovimmat nimet. Todella reippaan vaihtuvuuden kruunaa se, että molemmat maalivahdit Brattström & Salminen lähtivät. Ykkösvahdiksi saatiin erinomaisesti perustasoltaan ykkösvahdin luistimet täyttävä Lukon erinomainen kakkosvahti Setänen. Kakkosvahdiksi Tshekin kakkostasolta tullut Malik sen sijaan kysymysmerkki – joskin harvoissa harjoitusotteluissa Malikille koppi on tarttunut upeasti, kun taas Setäsen takana on soinut.

KooKoo lähtee kauteen juuri alle keskitason odotuksella, mikä tämän kauden Liigassa tarkoittaa sitä, että 10.parhaan joukossa playoffsien 1.kierrokselle yltäminen on minimitavoite.

11. SaiPa

SaiPassa valmentaja Lehterän mainiosti alkanut, mutta pahasti laskusuuntainen vastuukausi tuli surulliseen päätökseensä, kun seura joutui kesken kauden koronan aiheuttamien talousvaikeuksien takia lomauttamaan miehen. Siitäkin huolimatta erittäin mataliin odotuksiin nähden SaiPa suoritui kaudesta plusmerkkisesti pelillisesti. Nyt Lappeenrannassa on lupa odottaa parempaa, kun Lukon huipulle nostanut mestarivalmentaja Pekka Virta otti seurasta uuden kehitysprojektin itselleen.

Kesän siirrot eivät pelaajamateriaalin tasoon vaikuttaneet. Omissa sfääreissään viime kaudella arvokkuudessa ollut Zaborsky jätti valtavan aukon ja myös Kaksosen & Nikon lähdöt tuntuivat. Paikkaajista vanha tuttu McIntyre, Maalahti sekä Tshekin Extraligan kaksikko Pyrochta ja Lakatos erottuvat edukseen nuoren ja lupaavan laiturin Okuliarin kanssa. Kokonaisuutena siirrot jopa vahvistivat materiaalia hitusen, mutta tuo ero nollautuu sillä, että mainiosti torjunut Tomek lähti viime kauden kesken seurasta ja nyt erinomaisesti ESBC PowerAI xSV% -mittareilla torjuneen ykkösvahti Westerholmin taustatuki on heikompaa.

Virran valmennustaidon myötä näkymät ovat SaiPalle kuitenkin valoisammat kuin pitkään aikaan ja saman tien 10.parhaan joukkoon yltäminen on täysin mahdollinen tavoite - joskaan ei todennäköisesti saavutettava.

Lue täältä aiempi ennakkomme: Liiga-ennakko: pohjalta on vaikea ponnistaa

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä