Kategoria: Ajankohtaista

Liiga-ennakko: keskikastin kolmikko

TPS, JYP ja Ässät lähtevät kauteen erittäin tarkasti keskitason eli 50 %:n pisteodotuksilla
ESBC PowerAI ratingissä, mikä tämän kauden Liigassa tarkoittaa sitä, että kaikkien pitäisi selvittää tiensä playoffsien 1.kierrokselle.

TPS

Valmentaja: Suomikiekon ikoni Raimo Helminen tuli puikkoihin kesällä ja taustavoimiin tuli meritoitunut Westerlund. Odotamme viime kauden sekavaan tekemiseen parannusta näistä muutoksista.

Merkittävimmät siirrot: Kokonaisuutena pelaajamateriaali heikentyi hieman. Filppula oli pahin menetys ja Sund tuntuva myös. Tulopuolella on paljon arvoituksia, jotka voivat yllättää positiivisesti tai negatiivisesti. Ortega ja Weinger ovat kovimmat hankinnat.

Viime kausi: Maalivahtipeli söi viime kaudella paljon pisteitä, kun ykkösvahti Tirrosta peluutettiin vaivaisena ennen kuin mies poistui leikkauspöydälle. Tilalle hankittiinkin täysosuma Källgren, joka torjui keväällä huimalla tasolla ollen Liigan eliittiä. Nyt Ufan hyvä kakkosvahti Kareyev tilalla, jolla potentiaalia olla myös jopa Liigan kärkipäätä. Eri asia miten mies ykkösvahdin rooliin sopeutuu. Tirronen jatkaa edelleen lasaretissa. Nuori Luukkonen on lainapestillä hänen tuuraajanaan.

Tuleva kausi: TPS parantanee selvästi heikosta viime kaudesta useasta tekijästä johtuen.

JYP

Valmentaja: Pekka Tirkkonen jatkaa toista kautta peräsimessä.

Merkittävimmät siirrot: Pelaajisto heikkeni paljon. Julius Honka, Vainio ja Mäenpää jättivät pakistoon ison aukon ja hyökkäysvoimaan Nättinen & Palmu. Tilalle tuli vain rivimiehiä. Maalivahtiosastolla Vehviläisen tulo Laurikaisen tilalle pieni plussa. Mies on lainasopimuksella tosin ja jos lähtee, niin sitten maalivahtiosasto on todella heikko kakkosveskaritason Ruusun jäädessä ykkösvastuuseen. Nuorissa Puistolassa ja superlupauksessa Lambertissa potentiaalia, mutta eri asia on, realisoituuko se vielä tällä kaudella.

Viime kausi: JYP pelasi mainion nousujohteisen kauden ja nosti ESBC PowerAI ratingiään selvästi kauden aikana. Pisteitä olisi ansaittu selvästi enemmänkin.

Tuleva kausi: Pelaajamateriaali heikkeni paljon useiden avainpelaajien lähdettyä, minkä myötä odotukset ovat selvästi viime kauden suoritustasoa matalammat tälle kaudelle.

Ässät

Valmentaja: Ari-Pekka Selin jatkaa toista kautta Ässien peräsimessä.

Merkittävimmät siirrot: Joukkue heikentyi selvästi siirroista. Taimi ja Spiksin veljekset jättivät isoimmat aukot. Rekonen ja Salmio tuntuvat myös. AHL:stä Borgman ja Merkley omaavat potentiaalin täyttää Taimen ja toisen Spiksin aukon. Meyer ja Wännström Ruotsista hyvät hankinnat myös. Tarasov vaihtui maalivahtiosastolla Söderströmiin, jonka viime kaudet ovat pilanneet loukkaantumiset. Mies voi heikentää maalivahtisektoria, jos pelikunto ei löydy loukkaantumisten jäljiltä.

Viime kausi: Viime kauden alku oli heikkoa pelaamista, mutta joukkue petrasi hyvin ja kokonaisuutena ylitti jopa odotuksemme ja nosti ESBC PowerAI ratingiään selvästi. Joukkue kärsi paljon loukkaantumisista ja oli epäonninenkin tuloksellisesti.

Tuleva kausi: Keskikastin suoritusta jälleen odotettavissa tälläkin kaudella heikentyneestä materiaalista huolimatta tulos- ja loukkaantumisonnen tasoittuessa.

Alemmassa kuvaajassa viime kauden mittarit voimaluvuiksi muutettujen tulosten (piste-power) mukaisessa järjestyksessä.

ESBC PowerAI xG-power kertoo joukkueen peliesitysten tason voimaluvuksi muutettuna.

Onni = (piste-power) - (ESBC PowerAI xG-power). Positiivinen lukema kertoo, että joukkue oli tuloksellisesti onnekas peliesityksiin nähden. Negatiivinen lukema puolestaan kertoo, että joukkue olisi ansainnut sen verran enemmän pisteitä.

Täältä tutustumaan jo aiemmin julkaistuihin joukkueisiin:

Liiga-ennakko: suunta radikaalisti ylös ja alas?

Liiga-ennakko: jumbotaistelussa jälleen

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä