Kategoria: Tuotekuvaukset ja lisätietoja

ESBC PowerAI

ESBC PowerAI on lukemattomien tutkimustuntiemme tulos, joka otettiin tutkimusosastoltamme hyötykäyttöön vuonna 2016. Olemme integroineet siihen kaikki tutkimustemme mukaan otteluiden todennäköisyysjakaumiin vaikuttavat tekijät ja riippuvuussuhteet. Olemme optimoineet kaiken otteluista saatavan tilastotiedon merkittävyydet joukkueiden tulevaisuuden suorituskyvyn suhteen. Koneemme vertaa toteutuneita tunnuslukuja odotettavissa olleisiin ja muuttaa joukkueen suorituskyvyn tunnuslukuja objektiviisesti kohti faktojen kertomaa suuntaa. Olemme myös optimoineet muutosnopeudet eri tekijöille, niin että ne maksimoivat joukkueen tulevan suorituskyvyn ennustetarkkuuden. Vuoden 2016 lanseerauksen jälkeenkin olemme toki jatkaneet kehitystyötä ja päivittäneet jatkuvasti ohjelmaa uusilla tutkimustuloksillamme entistäkin tarkemmaksi.

Olemmekin ilolla seuranneet ESBC:n jo pitkään käyttämän expected goals -ajattelun nousemista laajempaankin tietoisuuteen. Jorma Vuoksenmaa oli siinäkin uranuurtaja, kun hän jo vuosikymmeniä sitten hyödynsi menetelmää alun perin aikakauteen kuuluvalla ruutupaperi & kynä menetelmällä TV:n ääressä tai katsomossa. (Vuonna 1999 julkaistussa kirjassaan, "Urheiluvedonlyönti - voittajan opas", Jorma kertookin menetelmästä) Nykyään ei enää ruutupaperia ja kyniä kulu yhtä paljon, mutta ESBC PowerAI ottaa mm. myös juuri expected goalsit (ESBC PowerAI xG:t) huomioon mallinnuksessamme. Kuitenkin vain yhtenä osatekijänä, ilman ylireagointia, juuri niille kuuluvalla painoarvolla.

ESBC PowerAI:n perustana ovat ESBC PowerAI ratingit, jotka kertovat joukkueen sen hetkisen perussuoritustason. Niitä ohjelmamme hienosäätää aina yksityiskohtaisesti jokaiseen otteluun ottamalla huomioon kaikkien erikoistekijöiden vaikutukset todennäköisyyskentään. Mm. poissaolot, uudet vahvistukset, joukkueen rasitustila, joukkueen henkinen tila, erikoistilannepelaaminen, aloittava maalivahti, motivaatiotekijät jne.

Kokeneille kertoimenlaskijoillemme ESBC PowerAI tarjoaa yksityiskohtaisen, tieteellisen ja objektiivisen työkalun, jolla päädymme mahdollisimman tarkkoihin todennäköisyysarvioihin. Arvioihin, jotka ovat pelisuositustemme – ja omien peliemme – perustana.

Tutkimme myös jatkuvasti mallimme ja arvioidemme tarkkuutta tilastotieteen keinoin mm. vertaamalla niiden ennustusvoimaa eri vedonvälittäjien kertoimiin. Samalla selvitämme myös optimaaliset painoarvot joilla hioa markkinan näkemyserojen myötä ESBC PowerAI:n todennäköisyysarvioita vieläkin hieman paremmin todellisuutta vastaaviksi. Urheiluvedonlyönti ei ole koskaan pelkistettävissä ruletin tapaiseksi yksinkertaiseksi todennäköisyyslaskentatehtäväksi ja pieni "smoothaaminen" kilpaileviin järkeviin näkemyksiin lähes aina parantaa tulosta vielä hieman.

Vaikka tarkkoja tutkimustuloksiamme emme laajemmassa mittakaavassa paljastakaan, niin tässä kuitenkin konkreettinen maistiainen "konepellin alta":

  • Liigassa ESBC PowerAI on tehnyt historiaa. Parhaan ennustusvoiman ovat tuoneet puhtaat arviomme nyt jo kaksi kautta (2017-2018 ja 2018-2019) peräkkäin:
    ESBC PowerAI 100 % - vedonvälittäjät 0 %.

Lähdimmekin uusiin kausiin jälleen kerran erittäin luottavaisin mielin. Luottamuksemme on myös palkittu, kun Liiga-kausi on saanut lähes uskomattoman täydellisen startin. NHL:ssäkin asiakkaamme ovat myös saaneet selvästi plusmerkkisen alun.

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä