Kategoria: Ajankohtaista

Liiga-ennakko: jumbotaistelussa jälleen

Jukurit ja SaiPa lähtevät tähän kauteen samoista asetelmista ESBC PowerAI ratingissä kuin viime kauteenkin - taistelemaan jumbosijan välttämisestä. Viime kaudella molemmat onnistuivat siinä, mutta vain Pelicansin surkeuden ja Sportin mittavan epäonnen ansiosta. Todennäköisesti tempun toistaminen ei onnistu.

SaiPa

Valmentaja: Lehterä jatkaa neljättä kautta peräsimessä. Tulokaskausi päävalmentajana oli mainio, kun Lehterän positiivinen ja rento asenne kantoivat toivottua hedelmää. Toinen kausi sen sijaan oli todella surullinen ESBC PowerAI:n mittareilla ja joukkue kuului Liigan heikoimpiin. Kolmas eli viime kausi sujui Liigan matalimpien odotetustemme mukaisella tasolla.

Merkittävimmät siirrot: Kokonaisuutena piti tasonsa tyhjennysmyynnit mukaanottaen varsin hyvin. Kauden jälkeen Löfmän ainoa merkittävä lähtijä, mutta tyhjennysmyynneissä Ramstedt, Salo ja Persson tuntuivat paljon. Koskiranta oli erinomainen hankinta ja Moverare myös mainio. Maalivahtiosasto vahvistui, kun heikon kakkosvahti Kaarlehdon tilalle tuli Tomek, joka saattaa olla jopa ykkösvahti Westerholmin veroinen.

Viime kausi: Viime kausi sujui suunnilleen Liigan matalimman odotuksemme mukaisella tasolla. Loukkaantumiset ja tyhjennysmyynnit heikensivät menestymismahdollisuuksia keskitasoa hieman enemmän.

Tuleva kausi: Täksi kaudeksi on luvassa samaa matalaa tasoa.

Jukurit

Valmentaja: Kangasalusta sai kesken viime kauden potkut ja tilalle tuli miesten tasolla valmentajana täysin kokematon Marko Kauppinen, joka lopetti mainion pelaajauransa Jukureissa muutama vuosi sitten. Odotetusti joukkue pelasi miehen alaisuudessa matalia odotuksiakin selvästi heikommin.

Merkittävimmät siirrot: Heikentyi vain marginaalisesti. Vaihtuvuus on ollut tosin suurta, joten alkukaudesta yhteispeli voi olla hakusessa keskivertoa enemmän. Selvästi kovin hankinta NHL-laina Abramov, joten heikentyy selvästi jos Abramov lähtee rapakon taakse.

Viime kausi: Ei yltänyt edes mataliin odotuksiimme vaan menetti ESBC PowerAI ratingiään selvästi kauden aikana. Selvästi Liigan heikoin maalintekovoima.

Tuleva kausi: Joukkue joutui syyskuun alussa koronakaranteeniin, mikä toi parin viikon pakkotauon yhteisharjoituksille ja heikensi selvästi kauteen valmistautumista. Alkukausi tullee olemaan hyvin vaikea koronakaranteenin ja suuren vaihtuvuuden yhteisvaikutuksen johdosta. Yhteispelin löytymisen jälkeenkään odotettavissa ei ole kuin selviytymistaistelua.

Alemmassa kuvaajassa viime kauden mittarit voimaluvuiksi muutettujen tulosten (piste-power) mukaisessa järjestyksessä.

ESBC PowerAI xG-power kertoo joukkueen peliesitysten tason voimaluvuksi muutettuna.

Onni = (piste-power) - (ESBC PowerAI xG-power). Positiivinen lukema kertoo, että joukkue oli tuloksellisesti onnekas peliesityksiin nähden. Negatiivinen lukema puolestaan kertoo, että joukkue olisi ansainnut sen verran enemmän pisteitä.

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä