Kategoria: Vedonlyöntioppia

Pelisijoittaminen ja korkoa korolle -ilmiö

Pelisijoittamisen yksi ylivoimainen hyöty tavalliseen sijoitustoimintaan verrattuna on pelikassan suurempi kiertonopeus ja siitä kumpuava koroa korolle -ilmiö.

Kun pelikohteita on päivittäin, niin mahdolliset voitot pelien jälkeen päästään heti sijoittamaan uudelleen ja pienikin etu jauhaa pelisijoittajan kassaa lopulta yllättävän suureksi.

Käytämme tässä artikkelissa esimerkkiaineistona ESBC:n julkaisemaa noin 10 000 ensimmäisen ESBC PowerAI -pelisuosituksen otosta. (Voit lukea siitä lisää täältä)

Jos oletamme pelisijoittajalle tässä kuvitteellisen 10 000 yksikön alkukassan, niin staattisesti kaikki panokset laskemalla tuosta alkukassasta maltillisella Kelly/8 panostasolla oltaisiin kyseisessä
10 000 vedon sarjassa päästy lopulta noin 27 000 yksikön loppukassaan.

Jos pelisijoittaja olisi puolestaan jokaisen vedon jälkeen laskenut uudet vetonsa ajantasaisesta pelikassastaan, olisi kassa päätynyt lopulta miltei 50 000 yksikön lukemiin.

(Esimerkkinä: pelaat 10 000 yksikön alkukassasta 100 yksikköä kertoimella 2,00 ja voitat vedon. Seuraavan vedon panoksesi lasket tämän jälkeen 10100 alkukassasta. Panoskokosi siis nousee kassan kasvaessa ja vastaavasti pienenee tappioiden jälkeen.)

Entä sitten, jos olisimmekin saaneet 1 % paremman kertoimen jokaiseen kohteeseen?

ESBC:n esimerkkipelit tässä 10 000 vedon sarjassa on valittu vain kahdelta isolta toimijalta. Jos pelisijoittaja jaksaa nähdä vaivaa ja etsiä parhaita kertoimia, niin on hyvin mahdollista löytää 1-2 % parempia kertoimia, mitä ESBC:n esimerkkipeleissä on ollut.

Voi tuntua merkityksettömältä, onko pelaamasi kerroin ollut 2,00 vai 2,02 mutta katsotaanpa mihin tulos kumuloituu 10 000 vedon esimerkkiaineistossamme, kun otetaan vielä huomioon korkoa korolle -ilmiö.

Alkuperäiseen esimerkkiin nähden, jossa panokset laskettiin aina staattisesta 10 000 yksikön kassasta, ero jo huomattavan suuri. Paremmilla kertoimilla ja korkoa korolle -ilmiön avittamana pelikassa hipoo jopa 80 000 yksikön haamurajaa.

Kertoimilla on siis suuri merkitys pelimenestykseen. Parempia kertoimia sinnikkäästi etsivä pelisijoittaja on vuoden lopussa tulosta laskettaessa huomattavan paljon edellä kerrointiedottomia virkaveljiään.

Vuodessa noin 1000 vetoa on aktiiviselle pelisijoittajalle varsin maltillinen arvio. (ESBC PowerAI:n noin kuuden vuoden historian aikana pelisuositustemme tahti on ollut jopa yli 2000 vetoa vuodessa.) Jos saisit keskimäärin vain 0,5 % paremman kertoimen (2,01 vs 2,00), niin 1000 vedonkin jälkeen 10 000 € alkukassa olisi kasvanut laskennallisesti jo lähes 1000 € suuremmaksi. Jos puolestaan saisit 1,0 % korkeamman kertoimen (2,02 vs 2,00), niin 1000 vedon jälkeen kassasi olisi kasvanut jopa 2000 € suuremmaksi, kuin 2,00 kertoimilla pelaten.

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä

P.S. Loppuun vielä haluamme tähdentää, että urheiluvedonlyönti on aina riskisijoittamista. Aiempi menestys ei ole tae tulevasta. Pelin kohteena oleva urheilu, siitä vetoa lyövät markkinavoimat ja jopa pelaaja itse on jatkuvassa muutostilassa. Edut tulevat ja menevät, mutta riski säilyy. Järkipelaaminenkin saattaa aiheuttaa riippuvuutta ja sen seurauksena rahallisia, ajankäytöllisiä ja itsetunnollisia menetyksiä.

Pelaa vain summilla, jotka voit hymyillen hävitä.

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä