Kategoria: Vedonlyöntioppia

Todennäköisyysarvio

Todennäköisyysarvio on luku, jolla kuvataan jonkin tietyn tapahtuman osumistodennäköisyyttä.

Urheiluvedonlyönnissä todennäköisyyksiä ei voi mistään laskea tai päätellä tarkasti vaan todennäköisyysarviot ovat nimenomaan arvioita. Sitä vastoin esimerkiksi kolikonheitossa todennäköisyydet tiedetään, mikäli käytössä oleva kolikko on tasapainoinen. Sekä kruunan että klaavan todennäköisyys on yhtä suuri, eli 0,5 (50 %). Tapahtuman todennäköisyyskenttä on aina 100 ja siten esimerkiksi tavallisen neliön muotoisen ja kuusisivuisen nopan kunkin silmäluvun toteutumistodennäköisyys on 100 / 6 (16,7 %) jokaisella heitolla.

Urheilutapahtumien todennäköisyyksien arvioiminen on huomattavasti monimutkaisempaa. Juuri siitä syystä urheiluvedonlyönnistä voi kuitenkin löytää liian suuria, voitollisen pelin mahdollistavia, kertoimia; toisin kuin esim. nopan heitosta tai rulettipöydästä. Hyvä kertoimenlaskija voi määrittää otteluiden todennäköisyydet niin tarkasti toteutunutta jakaumaa vastaavaksi, että jää voitolle pitkässä juoksussa pelinjärjestäjää vastaan. Tarkka prosenttiarvio on ainoa keino määrittää se, onko veto ylikertoiminen eli pitkässä juoksussa tuottava vai ei.

Esimerkki todennäköisyysarviosta: Arsenal – Manchester United 50 % 28 % 22 % (50 + 28 + 22 = 100) Kertoimenlaskija on arvioinut, että Arsenal voittaa kotonaan ottelun keskimäärin joka toinen kerta eli 50 prosentin todennäköisyydellä. Tasapeli toteutuu 28% todennäköisyydellä ja vierasvoitto 22%.

Tuotteissamme ilmoitamme rajakertoimemme vedolle (Fair odds) Rajakerroin on todennäköisyysarvion käänteisluku eli todennäköisyysarviomme on 100/fair odds. Esimerkissämme Arsenalin Fair odds siis 2,00. (100 / 50 %)

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä