Kategoria: Vedonlyöntioppia

Ylikerroin ja odotusarvo

Ylikerroin on kerroin, joka on todennäköisyyden käänteislukua suurempi. Ylikertoimia pelaamalla jäät pitkässä juoksussa voitolle.

Mikäli esim. Arsenal voittaa 50 %:n todennäköisyydellä, on sen todennäköisyyden käänteisluku 1/0,5 = 2,00. Jotta Arsenalia pelatessa saisi ylikertoimen, täytyisi siitä saada kerroin joka olisi suurempi kuin 2,00. Jos pelaaja lyö vedon Arsenalin puolesta kertoimella 1,90 tarpeeksi monta kertaa, tulee hän lopulta häviämään koko pelikassansa. Tällainen veto on alikertoiminen. Jos pelaaja saa Arsenalista vaikkapa kertoimen 2,10, tulee hän kasvattamaan pelikassaansa pitkässä juoksussa aina niin kauan kuin jatkaa pelaamista. Tällainen veto on ylikertoiminen.

Kansainvälisissä tuotteissamme näet rajakertoimemme (Fair odds) Jos kerroin on tuota suurempi, on kyseessä ylikerroin.

Kun tiedämme todennäköisyysarvion ja kertoimen, voimme laskea myös vedon odotusarvon.

Odotusarvo on todennäköisyyden ja kertoimen tulo. Se kertoo kuinka suuren osan panoksestasi saat keskimäärin takaisin.

Rajakertoimemme (Fair odds) avulla odotusarvon saa laskettua suoraan jakamalla kertoimen Fair oddsilla.

Ylikertoimen odotusarvo on suurempi kuin 1. Esimerkissämme Arsenal voittaa 50 %:n todennäköisyydellä. Mikäli Arsenalista saa kertoimen 1,90, on vedon odotusarvo 0,95 (0,5x1,90). Koska tulo on vähemmän kuin yksi, on veto pitkässä juoksussa tappiollinen. Keskimäärin saisit 100 euron panoksesta takaisin 95 euroa eli häviäisit 5 €/veto. Mikäli pelaaja saa Arsenalista kertoimen 2,10, on vedon odotusarvo 1,05 (0,5x2,10). Keskimäärin 100 euron panoksesta saisit takaisin siis 105 euroa eli voittaisit 5 €/veto.

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä