Kategoria: Ajankohtaista

EURO 2024 A-lohkon ennakko

Saksa

Saksan ESBC PowerAI Pelaajarating riittää Portugalin kanssa jaetulle pronssille, joskin selvästi vahvimpia Ranskaa ja Englantia perässä. ESBC PowerAI Manageriratingissä korkealla oleva erittäin järkevä ja älykäs Julian Nagelsmann nostaa joukkueen ESBC PowerAI Ratingiä vielä suhteellisen selvästi. Vaikka miehellä ei maajoukkuemanageroinnissa kokemusta olekaan, niin uskomme hänen saavan joukkueesta silti pelaajiston tasoa paremman suoritustason irti. Erittäin yllättävät potkut Bayern Münchenistä viime kaudella eivät todellakaan johtuneet ainakaan ala-arvoisesta pelin tasosta, sillä mies sai ESBC PowerAI xG -mittareilla ylivoimaisesta miehistöstä vielä ylivoimaisemman suoritustason irti viheriöllä.

Nagelsmannia selvemmin Saksan menestysmahdollisuuksia nostaa myös kotikisojen kotietu. Tosin maajoukkue on menettänyt viime aikoina hohtoaan kansan keskuudessa, kun sitä on alettu ajamaan enemmän talous ja markkinointi edellä. Nähtäväksi jää kuinka intohimoista kannatusta katsomoissa nähdään, mutta esianalyysissämme kotietu nostaa Saksan joka tapauksessa selväksi 3.suosikiksi.

Maalivahtipeli on ylivoimaisella tasolla, kun maalla on jalkapalloon poikkeuksellisesti jopa kaksi kisojen parhaisiin kuuluvaa veräjänvartijaa: Marc-André Ter Stegen & Manuel Neuer. Kaikki muut osa-alueet ovat erinomaisessa balanssissa. Potentiaalinen Akilleen kantapää löytyy kuitenkin puolustuksen vasemmalta laidalta, jossa David Raum/ Maximilian Mittelstädt ja toppari Jonathan Tahin todennäköisesti muodostama vasen puolustussektori jää selvästi joukkueen korkeasta tasosta jälkeen. Kärkeen ei löydy myöskään muun miehistön tasoista tekijää, vaikkakin veteraani Niclas Füllkrug intoutui vanhoilla päivillään vielä elämänsä vireensä Werder Bremenistä kesken kauden Dortmundiin siirron myötä.

Saksan lohkovoitto on hyvin todennäköinen ja jatkopaikka lähes varma.

Sveitsi

Sveitsin ESBC PowerAI Pelaajarating riittää melkein kisojen keskitasoon, mutta jää vähän vajaaksi puolivälin 50 rajapyykistä – joskin on samaan aikaan juuri myös mediaanin yläpuolella. Karsinnat ja valmistavat maaottelut ovat sujuneet käytännössä auringontarkasti tuolla analyysimme mukaisella tasolla ESBC PowerAI xG -mittarien mukaan. Murat Yakin on ollut managerina 2021 syksystä lähtien. Puolustuspeli on selvästi miehen vahvin osaamisalue.

Tärkeät topparit Manuel Akanji & Fabian Schär sekä maalivahti Yann Sommer puolustuksen ytimessä ovat Sveitsin vahvin osa-alue, mikä nostaa hitusen joukkueen ESBC PowerAI Ratingiä puhtaan Pelaajaratingin yläpuolelle. Keskikenttä on kokonaisuutena puolustuksen kanssa samantasoinen Granit Xhakan johdolla. Hyökkäys ja maalintekovoima puolestaan ovat selvästi heikoin osa-alue.

Jatkopaikka on hyvin todennäköinen, mutta Saksan edelle kiilaaminen puolestaan on hyvin epätodennäköistä.

Unkari

Unkarin ESBC PowerAI Pelaajarating on kisojen kontekstissa matala, vaikkakin Euroopan keskitasoa puolestaan selvästi korkeampi. Manageri Marco Rossi, joka on ESBC PowerAI Valmentajaratingissä Unkarille menestysmahdollisuuksia nostava mies, on johtanut joukkuetta jo kesästä 2018 asti. Karsinnat ja valmistavat ottelut kokonaisuutena ylittivät hieman yllä mainitut odotuksemme ESBC PowerAI xG -mittareilla, mikä on nostanut hieman Unkarin ESBC PowerAI Ratingiä.

Pelaajisto Rossin käytössä on hyvin epätasainen, kaikilta kentän osa-alueilta löytyy selvä heikko lenkki – riippuen toki tapauskohtaisesti managerin peluutusvalinnoista. Vastapainoksi jokaiselta osa-alueelta löytyy myös selvästi joukkueen tasoa kovempikin avainpelaaja. Puolustuksesta Willi Orbán, keskikentältä parhaassa kehitysiässä oleva Milos Kerkez ja hyökkäyksestä maan ylivoimainen ykköstähti Dominik Szoboszlai, joka mahtuisi minkä vain maan hyökkäykseen – pois lukien suosikit Ranska ja Englanti. Unkari on hiuksenhienolla erolla Skotlannin edellä.

Skotlanti

Skotlannin ESBC PowerAI Pelaajarating jää selvästi alle kisojen keskitason. Joukkueen heikoin lenkki on todennäköisesti tärkeä keskimmäinen toppari Jack Hendry sekä maalivahti Angus Gunn, mikä pudottaa hieman joukkueen ESBC PowerAI Ratingiä. Manageri Steve Clarke on viidettä vuotta vetovastuussa ja on ESBC PowerAI Manageriratingissä pienen miinuksen mies. Karsinnat sekä valmistavat maaottelut olivat ESBC PowerAI xG -mittareilla kokonaisuutena mittava pettymys, mikä on laskenut selvästi joukkueen Ratingiä. Skotlanti jää hiuksenhienolla erolla A lohkon jumboksi.

Ota ylläolevat tiedot hyötykäyttöön omissa analyyseissäsi. Jos haluat päästä helpommalla, niin voit myös ottaa edun puolellesi ESBC PowerAI:n tarkoilla voittaja, jatkoon menijä ja joukkueiden pistemäärien arvioilla & pelisuosituksilla:

Maksimaalisen hyödyn ja edun EURO 2024:stä saat tilaamalla EURO 2024 All Inclusive -kisapakettimme, jolla saat saman tien katseluoikeuden myös tuohon ylläolevaan pelisuositukseemme:

Tarjous on voimassa, kunnes ESBC sen poistaa, kuitenkin enintään 14.6.2024 asti.

ESBC – Yhdessä enemmän peleistä

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä