Kategoria: Ajankohtaista

EURO 2024 F-lohkon ennakko

Portugali

Portugalin ESBC PowerAI Pelaajarating on korkea ja riittää jaetulle pronssille isäntämaa Saksan kanssa. ESBC PowerAI Ratingissä Portugali tosin jää jälkeen silti Saksan kotiedun ja managerien vaikutuksen vuoksi. Roberto Martínez on ollut puolitoistavuotta Portugalin peräsimessä ja on keskitason käskijä ESBC PowerAI Manageriratingissä eikä siten heilauta joukkueen Ratingiä. Nagelsmann puolestaan on Manageriratingin kärkeä. Joukkueen maaliodotusta Martinez sen sijaan tullessaan heilautta huimasti ylöspäin, sillä miehen pelikirja on viihdyttävän hyökkäysvoittoinen, ja edeltäjä Fernando Santos puolestaan paimensi joukkuetta vahvasti puolustus edellä. Karsinnat ja valmistavat ottelut sujuivat hieman korkeiden odotustemme yläpuolella olevalla pelin tasolla ESBC PowerAI xG -mittarien mukaan, mikä hitusen on hilannut Portugalin Ratingiä ylöspäin.

Martinez on saanut kasattua hyvin tasapainoisen paletin kisoihin. Hyökkäys on vahvin osa-alue, mikä on varmasti Martinezin mieleen. Aikoinaan kova Cristiano Ronaldo ei ollut enää World Cupissakaan joukkueen menestymismahdollisuuksia nostanut pelaaja analyysissämme, ja lähi-idän ekskursio on vain laskenut ESBC PowerAI Pelaajaratingiä lisää tehden Ronaldosta jopa rasitteen, mutta toki legendan läsnäolo voi henkisellä puolella tehdä erittäin hyvääkin joukkueelle. Edukseen kovasta miehistöstä erottuvat selvästi hyökkäyksestä Bernardo Silva, keskikentältä Bruno Fernandes ja puolustuksesta Rúben Dias. Puolustuksen laidalla Diego Dalot on selvästi heikoin lenkki, mutta hänkin on kisojen keskitasoa parempi pelimies silti.

Helpossa lohkossa lohkovoitto on suursuosikkisijoitus ja jatkopaikka on lähes varma.

Turkki

Turkin ESBC PowerAI Pelaajarating jää selvästi alle kisojen keskitason. Syksystä vetovastuussa ollut Vincenzo Montella on ESBC PowerAI Manageriratingissä pienen nosteen joukkueen ESBC PowerAI Ratingiin antava mies. Ratingiä kuitenkin rokottaa hieman enemmän se, että Turkin futiksen kulisseissa kuulemma kuohuu, mikä voi vaikeuttaa Montellaa työtehtävänsä optimaalisessa hoitamisessa. Karsinnat ja valmistavat ottelut sujuivat käytännössä auringontarkasti odotuksiemme mukaisella tasolla ESBC PowerAI xG -mittarien mukaan.

Montella on saanut käyttöönsä varsin tasapainoisen pelaajiston, jonka ehdoton tähti on Interin Hakan Çalhanoğlu. Hänen lisäkseen edukseen erottuu toppari Merih Demiral. Heikoimpina lenkkeinä löytyvät sitten vastapaioksi toinen toppari Abdülkerim Bardakcı sekä oikean laitapuolustajan tontin Mert Müldür/ Kaan Ayhan ja kärki Barış Alper Yılmaz, mutta ero joukkueen keskitasoon ei ole onneksi mitenkään radikaali.

Turkin menestymismahdollisuuksia auttanee selvästi mittava ja äänekäs fanitus paikan päällä. ”Turkkilaiset” nimittäin muodostavat Saksan suurimman vähemmistöryhmän.

Helpossa lohkossa selkeästi todennäköisin sijoitus on 2., ja jatkoon pääseminen on suuri suosikkitapaus.

Tshekki

Tshekin ESBC PowerAI Pelaajarating on roimasti yli Euroopan keskitason, mutta tämän kovatasoisen turnauksen kontekstissa se jää puolestaan hyvin matalaksi. Karsinnat ja valmistavat ottelut sujuivat kuitenkin pelillisesti niin upeasti, että joukkueen ESBC PowerAI Rating sai mittavan nosteen niistä. Vuoden alusta vasta managerina on ollut Ivan Hasek, joten valmistautumisaika tähän turneeseen on ollut varsin lyhyt. ESBC PowerAI Manageriratingissä hän on juuri johtamansa joukkueen tasoinen tekijä, eikä siten heilauta joukkueen Ratingiä.

Pelaajisto on hyvässä balanssissa poislukien maalivahti Jindrich Stanek, joka on selkeä heikko lenkki. Vastapainoksi keskikentän Tomas Soucek ja kärjestä Patrik Schick ovat selvästi joukkueen tasoa kovempia avainpelaajia.

3.sija on todennäköisin lopputulos ja sellaisella pistemäärällä, että se oikeuttaa myös jatkopeleihin.

Georgia

Georgian ESBC PowerAI Pelaajarating on kisojen matalin ja riittää vain juuri yli 25 rajapyykin kovatasoisessa turnauksessa. Willy Sagnol on ESBC PowerAI Manageriratingissä joukkueen tason mukainen johtaja, eikä siten vaikuta joukkueen ESBC PowerAI Ratingiin suuntaan taikka toiseen. Karsinnat ja valmistavat ottelut sujuivat siinä kontekstissa noin keskitason odotuksiimme nähden positiivisesti, mikä nosti joukkueen Ratingiä hieman.

Georgian pelaajisto on poikkeuksellisen eritasoista porukkaa. Ylivoimainen ykköstähti on parhaassa kehitysiässä oleva tasoaan nostanut ja nostava Napolin Khvicha Kvaratskhelia, joka mahtuisi kaikkien muiden maiden hyökkäyspään avaukseen - paitsi vahvimman materiaalin omaavan Englannin. Toisessa päässä maalilla on myös selvästi kisojen keskitasoa kovempi Valencian vahti Giorgi Mamardashvili, joka tuleekin saamaan näissä kisoissa paljon mahdollisuuksia todistaa tasonsa. Näiden kahden tähden väliin jääkin sitten hyvin sekalainen seurakunta, josta löytyy heikkoja lenkkejä vaikka muille jakaa. Kvaratskhelian kavereina hyökkäyksesssä on kuitenkin joukkueen tasoon nähden hyvän tasoiset tekijät Giorgi Chakvetadze & Georges Mikautadze. Maalivahti & hyökkäys ovatkin ylivoimaisesti joukkueen vahvimmat osa-alueet ja kokonaisuutena jopa tasan kisojen keskitasoa, mutta todella heikko puolustus & keskikenttä laskevat joukkueen menestymismahdollisuuksia mojovasti.

Heikkotasoisessakin lohkossa Georgian jumbosija on selvä suosikkitapaus – tosin lohkon heikko taso johtuukin juuri Georgian itsensä siinä olemisesta. Kolme muuta joukkuetta muodostavat keskiarvoltaan juuri yli kisojen keskitason kolmikon. Jatkopaikka vaatisi suurta venymistä, mutta unelma toteutuu silti jopa lähes kerran kolmesta, kun näissä kisoissa on historiallisen helppoa päästä jatkopeleihin mukaan.

Ilmaisvihje

Jos haluat päästä helpommalla, niin voit ottaa edun puolellesi ja katsoa myös kysymysmerkkien taakse ESBC PowerAI:n tarkoilla voittaja, jatkoon menijä ja joukkueiden pistemäärien arvioilla & pelisuosituksilla. Nyt uutuutena mukana myös arviomme jokaisen joukkueen eri sijoitusten todennäköisyyksille, jotka tarjoavat mielenkiintoista lisätietoa sekä mahdollistavat lisäetujenkin etsimisen eri vedonvälittäjien lohkovetovalikoimista:

Maksimaalisen hyödyn ja edun EURO 2024:stä saat tilaamalla EURO 2024 All Inclusive -kisapakettimme, jolla saat saman tien katseluoikeuden myös tuohon ylläolevaan pelisuositukseemme. Nyt vain 488,88 €

Tarjous on voimassa, kunnes ESBC sen poistaa, kuitenkin enintään 19.6.2024 asti.

ESBC – Yhdessä enemmän peleistä

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä