Kategoria: Ajankohtaista

EURO 2024 E-lohkon ennakko

Belgia

Belgian ESBC PowerAI Pelaajarating on selvästi kisojen keskitason yläpuolella, vaikka yksi avainpelaaja – jopa maailman paras maalivahti ESBC PowerAI Pelaajaratingissä – Thibaut Courtois ei olekaan mukana, kun sukset ovat menneet maajoukkueen johdon kanssa ristiin. Karsinnat ja valmistavat ottelut sujuivat upeasti ESBC PowerAI xG -mittareilla, mikä on nostanut joukkueen ESBC PowerAI Ratingiä selvästi. Domenico Tedesco on ollut managerina kohta vuoden verran ja on ESBC PowerAI Manageriratingissä keskitason mies, eikä siten heilauta joukkueen Ratingiä.

Tedescolla on käytössään erinomaisen tasoiset keskikenttä ja hyökkäys sekä helmenä kisojen ja maailman parhaan pelaajan tittelistä ESBC PowerAI Pelaajaratingissä Kylian Mbappén kanssa hyvin tasaväkisesti kisaava Kevin De Bruyne. Näiden mainioiden osa-alueiden vastapainoksi puolustus onkin sitten kisojen keskitasoa heikompi suhteellisen selvästi ja toinen toppari Wout Faes on yhdessä Courtoisin isoja nappiksia täyttävän maalivahti Koen Casteelsin kanssa selkeä heikko lenkki. Tämä yhtälö nostaa Belgian ESBC PowerAI Maaliodotuksen kisojen toiseksi korkeimmaksi – heti Julian Nagelsmannin johdolla hurjastelevan isäntämaa Saksan kantaan kiinni.

Belgian onneksi se pääsi kisojen ylivoimaisesti kevyimpään lohkoon, minkä myötä lohkovoitto on todennäköinen ja jatkopaikka varsin varma.

Ukraina

Ukrainan ESBC PowerAI Pelaajarating jää suhteellisen selvästi kisojen keskitason alapuolelle. Noin vuoden joukkuetta johtanut Sergiy Rebrov on ESBC PowerAI Manageriratingissä keskitason käskijä eikä siten heilauta joukkueen ESBC PowerAI Ratingiä pelaajiston tasosta suuntaan tai toiseen. Sen sijaan karsinnat ja valmistavat ottelut pudottivat hieman Ratingiä suoritustason jäätyä sen verran odotuksiamme jälkeen.

Rebrov on saanut kasattua varsin tasapainoisen pelaajiston, joskin tärkeällä toppariosastolla Mykola Matvienko omaa potentiaalia olla joukkueen heikko lenkki. Myös keskikentän Ruslan Malinovskyi/ Mykola Shaparenko ovat joukkueen keskitasoa heikompia. Vastapainoksi ykköstähti Oleksandr Zinchenko keskikentällä on todella selvästi kisojen keskitason pelimiestä kovempi. Myös Real Madridissa mainiota kokemusta Thibault Courtoisin pitkän loukkaantumisen aikana tositoimista saanut maalivahti Andriy Lunin yltää yli keskitason ja kärjestä vielä myös Artem Dovbyk.

Saksa on ottanut Euroopan maista eniten ukrainalaisia pakolaisia, joita maassa majailee yli miljoona. Valtaosa ei tee töitä, mutta Saksan varsin avokätisen ”kansalaispalkan” (Bürgergeld) ansiosta uumoilemme, että himoittuihin kotimaan peleihin riittäisivät silti monien rahat. Lisäksi Ukraina todennäköisesti saa sympatiakannatustakin neutraaleilta katsojilta. Odotettu keskitasoa kovempi kannustus nostaa joukkueen osakkeita.

2.sija on selvästi todennäköisin lopputulos ja jatkopaikka on erittäin todennäköinen.

Slovakia

Slovakian ESBC PowerAI Pelaajarating jää kauaksi keskitason rajapyykistä, mutta riittää silti selvästi kisojen heikoimpien joukkueiden yläpuolelle. Keskitason manageri Francesco Calzona on ollut peräsimessä kohta pari vuotta. Karsinnat ja valmistavat ottelut rokottivat hieman joukkueen ESBC PowerAI Ratingiä suoritustason jäätyä jonkin verran odotuksistamme ESBC PowerAI xG -mittareilla.

Joukkueen osa-alueet ovat kohtalaisen hyvin tasapainossa, joskin puolustuksen oikea puoli muodostaa selvän potentiaalisen Akilleen kantapään, kun laitapuolustaja Peter Pekarik on hyvin heikko ja todennäköisesti vieressä pelaava toppari Denis Vavro on myös joukkueen keskitasoa heikompi. Vastapainoksi puolustuksen toinen puoli sitten muodostaakin joukkueen vahvimman osion, kun kisojen topparikärkeä hätyyttelevän Milan Skriniarian laidalla pelaa selvästi joukkueen keskitasoa kovempi kehitysikäinen David Hancko. Keskikentän Stanislav Lobotka on joukkueen toinen avainpelaaja. Hyökkäys ja maalintekovoima voivat aiheuttaa päänvaivaa Calzonalle. Ivan Schranz on siellä selkeä heikko lenkki.

Helposta lohkosta huolimatta Slovakian todennäköisin sijoitus on viimeinen - joskin Romania on vielä selvästi todennäköisemmin jumbo. Jatkopaikka on siitäkin huolimatta tasan yhtä todennäköinen tapahtuma kuin pelien loppuminen lohkovaiheeseen.

Romania

Romanian ESBC PowerAI Pelaajarating on Euroopassa juuri yli 50 rajapyykin, mutta EURO 2024 taso on niin kova, että Romanian Pelaajarating putoaa jopa melkein vain puoleen tuosta. Puolitoistavuotta puikoissa ollut Edward Iordănescu on ESBC PowerAI Manageriratingissä hyvin heikko, mikä laskee joukkueen matalaa ESBC PowerAI Ratingiä suhteellisen selvästi. Karsinnat ja valmistavat ottelut olivat keskikastin odotuksiimme nähden sen verran pettymys pelillisesti, että joukkueen Rating laski hieman.

Ehdoton avainpelaaja on tärkeällä topparin tontilla operoiva Radu Drăgușin, jonka Pelaajarating yltää jopa kisojen keskitason pelimiehen päälle, mutta hänen takanaan taso laskeekin sitten radikaalisti. Puolustuksen kolme muuta miestä ovat hieman joukkueen keskitasoa heikompia ja maalivahti Horațiu Moldovan on selkeä heikko lenkki. Keskikentällä toisen Marinin Mariuksen taso on myös hyvin matala. Hyökkäys on puolestaan joukkueen tasoa kovempi ja kaikki avauksen miehet ovat hyvin tasavahvojakin.

Romanialaiset muodostavat yhden suurimmista maahanmuuttajaryhmistä Saksassa, mikä todennäköisesti tarjoaa keskitasoa kovemman kannatuksen helpottaen hieman joukkueen tukalaa tilannetta.

Jumbosija lohkossa on silti todennäköisin sijoitus ja kisojen loppuminen lohkovaiheeseen on selkeä suosikkitapaus.

Ilmaisvihje

ESBC PowerAI:n arvio Romanian lohkovoitolle on 7,6 % ja Belgian Top 2 -sijoitukselle kerroinraja 1,21.

Jos haluat päästä helpommalla, niin voit ottaa edun puolellesi ja katsoa myös kysymysmerkkien taakse ESBC PowerAI:n tarkoilla voittaja, jatkoon menijä ja joukkueiden pistemäärien arvioilla & pelisuosituksilla. Nyt uutuutena mukana myös arviomme jokaisen joukkueen eri sijoitusten todennäköisyyksille, jotka tarjoavat mielenkiintoista lisätietoa sekä mahdollistavat lisäetujenkin etsimisen eri vedonvälittäjien lohkovetovalikoimista:

Maksimaalisen hyödyn ja edun EURO 2024:stä saat tilaamalla EURO 2024 All Inclusive -kisapakettimme, jolla saat saman tien katseluoikeuden myös tuohon ylläolevaan pelisuositukseemme:

Tarjous on voimassa, kunnes ESBC sen poistaa, kuitenkin enintään 17.6.2024 asti.

ESBC – Yhdessä enemmän peleistä

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä