Kategoria: Ajankohtaista

El Clásico

Ennakko:

El Clásico - tuo jalkapallomaailman helmi. Titaanien taisto.

Lauantaina taas Barcelona ja Real Madrid mittelevät paremmuudestaan - tällä kertaa hyvin poikkeuksellisissa oloissa tyhjyyttään humisevalla Camp Noulla.

Viime kausi:

Barcelonalle viime kauden alku oli pelillisesti hyvin heikko korkeisiin odotuksiin nähden, vaikka se odotetusti silloinkin 1.sijalta löytyikin. Manageri Valverde saikin lähtöpassit tammikuun puolivälissä, vaikka joukkue oli silloinkin 1.sijalla ja miehen alaisuudessa Barca voitti kaikilla täysillä kausilla (2) mestaruuden. Alkukaudessa huomionarvoista oli se, että joukkue pelasi erityisen heikosti kahta heikoimpiin kuuluvaa joukkuetta vastaan (Granada & Osasuna).

Quique Setién tuli Valverden tilalle ja hänen alaisuudessaan otteet parantuivat ensin, mutta koronatauon jälkeen peliesitykset olivatkin taas odotuksiin nähden hyvin heikkoja ja Real Madrid kiilasi ansaitusti edelle. Mestarien liiga loppui surullisesti myös kaikkien aikojen 8-2 selkäsaunaan Bayernille ESBC PowerAI xG -lukemienkin valossa täysin ansaitusti. Suurseuran kulisseissa kuohui ja seurajohdon ja pelaajien välit olivat tulehtuneet, mikä selittää myös koronatauon jälkeisiä ala-arvoisia peliesityksiä. Barcelonan ESBC PowerAI rating laskikin viime kauden aikana selvästi.

Real Madridin viime kausi sujui täysin odottamallamme korkealla tasolla ja Barcelonan takeltelun myötä mestaruus oli ansaittu. Joukkue pelasi selvästi totuttua matalamaalisemmin, joskaan ei niin matalamaalisesti kuin vain 2,5 toteutuneet maalit kertoivat. ESBC PowerAI xG -mittareilla maaleja olisi pitänyt tulla keskimäärin noin 2,8, mikä on Realille silti matala lukema.

Muutokset viime kaudesta ja ESBC PowerAI ratingit tulevalle kaudelle:

Koeman tuli elokuun lopulla Barcelonan manageriksi yrittämään suunnanmuutosta. Kesän siirtomarkkinoilla Rakitic lähti ja Pjanic tuli tilalle. Arthur lähti Juventukseen kovalla hinnalla, mutta oli Barcassa pienessä roolissa. Pelivoima pysyi noista vaihdoksista samana, mutta Barcelona heikentyi kauden alun jälkeen, kun kulissien kuohunnasta seuraten tärkeä Suarez siirtyi Atleticoon ja samassa rytäkässä Vidalkin vaihtoi maisemaa Interin paitaan. Barcan maalintekovoimaan Suarez jätti ison aukon ja Barcelonan tehtyjen maalien odottama onkin ollut totuttua matalampi tällä kaudella.

Zidane jatkoi Real Madridin peräsimessä ja siirrotkaan eivät pelivoimaan vaikuttaneet. Nuoria lainamiehiä tuli takaisin lainojen päätyttyä, joista osa kaupattiin eteen päin. Nimimiehistä James Rodriquez lähti, mutta peliaika ja vaikutus viime kauden suorituksiin oli miehellä olematon.

Barcelonan loppukauden suoritustason sukelluksen, kulissien kuohunnan ja ja siirtojen myötä Real Madrid on noussut ESBC PowerAI ratingin kärkeen - vaikka Barcelonan avauskokoonpano yhä onkin yksilötasolla Real Madridia vahvempi. Ero löytyy hyökkäyksestä, josta Barcelonalta löytyvät maailman huiput Griezmann & Messi, kun taas Real Madridin maalintekovoima lepää todella poikkeuksellisen vahvasti yhden miehen - Benzeman - harteilla.

Tämä kausi:

ESBC PowerAI relative performance -mittarin mukaan Barcelona on erittäin haastavista lähtökohdista huolimatta pystynyt pelaamaan yhä erittäin korkeiden odotustemme mukaisella tasolla. Viikolla Mestarien liigassa Barcelona otti harvinaisen suurena jättisuosikkina 5-1 voiton heikosta Ferencvarosista, muttei siinä pelissä ollut ESBC PowerAI xG -mittarilla niin ylivoimainen, kuin olisi kuulunut olla tai loppulukemista voisi päätellä.

Real Madrid puolestaan ei ole aivan korkeisiin odotuksiimme alkukauden lyhyessä otoksessa yltänyt. Huomionarvoista on, että Barcelonan alkukausi on ollut selvästi Real Madridia vaikeampi otteluohjelman ja poissaolojen yhteisvaikutuksen takia. Ykkösvahti Ter Stegen ja toppari Umtiti ovat toistaiseksi olleet sivussa koko alkukauden. Jos La ligassa ei ole kulkenut aivan korkeiden odotusten mukaisella tasolla toistaiseksi, niin Mestarien liigan avaus olikin sitten täydellinen pohjanoteeraus todella heikolla poissaolojen runtelemalla kokoonpanolla otteluun päässyttä Shahtaria vastaan. Huomionarvoista on, että täysin korvaamaton Ramos puuttui ottelusta viikonloppuna saamansa kolhun parantelun johdosta ja niin ikään korvaamaton Benzema aloitti penkiltä ja tuli vasta 2.puoliajalle hätiin Shahtarin oltua 0-3 johdossa. Nämäkin huomioonottaen Real Madridin suoritus oli kuitenkin katastrofi.

Tämä ottelu:

Barcelonalta edelleen Ter Stegen ja Umtiti ovat ulkona, mikä tekee isäntien puolustuksesta selvästi tavanomaista haavoittuvaisemman. Lisäksi laitapuolustaja Albankin pelikunto on epävarma. Real Madridilta toissakauden tähtihankinta Hazard sivussa, mutta mies pelasi viime kaudellakin hyvin vähän ja siten merkitys Real Madridin viime kauden mainioille otteillekin oli hyvin pieni, eikä poissaolo nytkään juuri pelivoimaa siksi heilauta. Sen sijaan Ramosin pelikunto on epävarma, mikä pudottaa Real Madridin osakkeita selvästi. Carvajal lisäksi varmasti sivussa. Kokoonpanotiedot pudottavat Real Madridin ESBC PowerAI ratingiä hitusen enemmän.

Otteluohjelma suosii myös Barcelonaa, kun se on saanut Mestarien liigan jäljiltä palautua päivän Real Madridia pidempään. Lisäksi Barcelonan pelityyli on fyysisesti kevyimmästä päästä.

Näiden erikoistekijöiden kokonaisvaikutus johtaa kutkuttavaan tilanteeseen, jossa joukkueiden ESBC PowerAI ratingit otteluun lähdettäessä ovat erittäin tasaväkiset.

Tyhjille katsomoille pelaaminen pudottaa kotietua selvästi normaalista, mutta silti jäljelle jäävän kotiedun ansiosta Barcelona lähtee peliin suosikkina. Maaliodotusta puolustuspäihin kohdistuvat poissaolot nostavat ja se onkin varsin tasaiseen otteluun erittäin korkea.

Ottelu tarjoilee hyvää pelattavaa niin Pitkävedosta kuin maailmaltakin.

Jälkipeli:

Real Madridin kertoimet vieläpä harvinaisesti nousivatkin huimasti ottelun alkua kohden, vaikka analyysissämme epävarmana ollut tärkeä Ramoskin oli pelikunnossa. Tarjolla olikin myöhäisille ja/tai kertoimia ottelun alla seuranneille asiakkaillemme todella poikkeuksellisen huimia etuja!

Real Madrid vei ottelun ESBC PowerAI xG:t kirkkaasti nimiinsä ottaen voiton täysin ansaituin 1-3 lukemin.

Tällä kertaa kansainväliset ylikertoimet realisoituivat rahaksi pelikassoihin täydellisellä tuloksella:

Kerroimme myös ESBC Päivän Vedossa (joka oli alle 1,5 maalia), että "Maailmalta lisäksi upeaa lisäetua tarjolla Real Madridin puolelta." ja tarjosimme asiakkaillemme optimaaliseksi pelikokonaisuudeksi tällaista:

Optimaalinen pelikokonaisuus kansainvälinen tarjonta huomioiden:

  • Real Madrid 0 (2,679): 2,8/10
  • Real Madrid -0,5 (3,61): 0,5/10
  • Alle 1,5 (5,20): 0,6/10
  • Barcelona team total under 1,5 (2,07): 1,0/10

Käy lukemassa myös Jorma Vuoksenmaan mietteitä ja muistelmia El Clásicosta Sportsman blogista.

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä