Kategoria: NHL Blogi

Winnipeg Jets 2018-2019

Viime kausi: Jets oli viime kaudella hienosti Central divisioonan ja samalla koko NHL:n toiseksi paras 114 pisteellä. Connor Hellebuyck loisti maalilla ja hyökkäys murjoi Patrik Laineen johdolla maalieron 59 kaappia plussan puolelle. ESBC:n Power AI:n mittareillakin Winnipegin kausi oli runkosarjassa nousujohteinen:

Pudotuspeleissä Jets ylsi aina kolmannelle kierrokselle asti, jossa Vegas Golden Knights oli lopulta parempi.

Muutokset tälle kaudelle: GM Kevin Cheveldayoff oli maltillinen kesän siirtomarkkinoilla. Nimekkäin menetys oli keskushyökkääjä Paul Stastny, mutta hän tuli kesken viime kauden St. Louisista ja pelasi vain 19 ottelua runkosarjaa Jetsien paidassa, joten viime kauden pistesaldoon merkitys Stastnyn ei ollut suuri. Maalilla Hellebuyckin backupiksi tuli Laurent Brossoit, kun Steve Mason vaihtoi Montrealiin. Suomalaisosastollakin oli liikehdintää, kun Joel Armia suuntasi niinikään Montrealiin ja Kristian Vesalainen tuli hakemaan paikkaa pelaavasta kokoonpanosta.

Maalivahdit: Connor Hellbuyckilla on hyvä kausi alla ja hän pelannee taas reilusti yli 60 ottelua. Toissakausi oli vaikea, mutta Hellebuyck on vasta 24v ja on todennäköistä että hyvät tulokset johtuvat nousussa olevasta kehityskäyrästä, kuin varianssista (jota on todella paljon maalivahtipelissä). Kakkosvahtina Winnipegillä on Laurent Brossoit, jonka viime kausi meni täysin penkin alle Edmontonissa. AHL-peleissä koppi tarttui hieman paremmin. Vedonlyöjän kannattaakin olla tarkkana, milloin Maurice peluuttaa kakkosvahtiaan.

Puolustus: Winnipegin puolustuskalusto on NHL:n hyvää keskitasoa. Kahteen ensimmäiseen pakkipariin riittää laatua Dustin Byfuglienin johdolla, mutta yksi laatupelaaja lisää ei olisi pahitteeksi. Emme yllättyisi jos Jets vahistaisi takalinjojaan vielä jollain "vuokrapelaajalla" keväällä, mikäli menestysmahdollisuudet näyttävät lupaavilta.

Kauden alussa Winnipegin puolustus voisi näyttää esim. seuraavalta:

  • Morrissey - Trouba
  • Chariot - Byfuglien
  • Kulikov - Myers

Hyökkäys: Paul Mauricella on käytössään erittäin laadukas ja laaja nippu hyökkääjiä. Patrik Laineen, Mark Scheifelen ja Blake Wheelerin johdolla kärki on terävä ja Ehlers, Little, Connor & co. pitävät huolta, että vastustaja ei voi keskittyä vain yhden ketjun pysyäyttämiseen. Jos jotain aukkoja pitää etsiä Jetsin hyökkääjistöstä, niin kakkossentterin paikalle ei olisi pahitteeksi Paul Stastnyn tasoinen pelimies.

Kauden alussa Winnipegin hyökkäysketjut voisivat näyttää esim. seuraavilta:

  • Connor - Scheifele - Wheeler
  • Perreault - Little - Laine
  • Copp - Lowry - Tanev
  • Vesalainen - Roslovic - Ehlers

Valmentaja: Paul Maurice jatkaa edelleen peräsimessä.

Muuta: Jets kärsi viime kaudella jonkin verran loukkaantumisita ja normaalimmalla loukkaantumisonnella pisteitä olisi tullut ehkä pari lisääkin. Mistään isosta asiasta ei puhuta, mutta esim Scheifeleltä 22 ottelua lisää tai Troubalta 28 ottelua olisivat kiistatta vahvistaneet joukkuetta.

Arvio: Winnipeg Jatkanee siitä mihin jäi viime keväänä. Laine, Ehlers, Scheifele ja Connor vasta lähestyvät huippuaan ja Wheeler, Perreault, Byfuglien ja Little eivät vielä ole liian vanhoja. Nyt on Jetsin etsikkoaika.

Vedonlyöntimarkkinassa Jets on Central-divisioonan kakkossuosikki heti Nashvillen jälkeen. Pistemäärävedoissa Winnipegin kausipisteistä käydään kauppaa n. 104 pisteen tuntumassa. Tuo tuntuu aavistuksen korkealta linjalta, sillä vain kaikista parhaimpien NHL-joukkueiden piste-odottamat yltävät sadan pisteen yläpuolelle. Kovinkaan montaa takaiskua ei tarvitse tulla, kun erittäin hyväkin joukkue putoaa sadan pisteen vauhdista playoffstaisteluun. Kausi on pitkä ja loukkaantumiset voivat verottaa pistepussia. Maalivahdit saattavat kadottaa vireensä jne.

Winnipegin kohdalla pitää muistaa myös se, että joukkue pelaa kovassa Central-divisioonssa, mikä osaltaan pienentää odotettavissa olevien pisteiden määrää, vaikka Jets puhtaalta voimaluvultaan lukeutuukin NHL:n parhaimmistoon.

Emme kehota ketään pelaamaan, mutta jos haluat jännitystä kauteen ja vedonvälittäjäsi tarjoaa 104½ pisteen linjaa Winnipegille, niin pelaisimme mieluummin underia, kuin overia.

Patrik Laineelle toivomme silti paljon maaleja!

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä!

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä