Kategoria: NHL Blogi

NHL:n puolivälin krouvi, kausi 2022- 2023: Metropolitan

Kausi on nyt edennyt suunnilleen puoliväliin, kun joukkueet ovat pelanneet n. 40 ottelua.

Tarkastelemme tässä Metropolitan divisioonan joukkueiden suorituksia tähän asti ja näkymiä loppukaudelle.

Sarjatilanne:


(kuva: ESPN)

Carolina Hurricanes lähti kauteen yhtenä idän ennakkosuosikeista ja alkukauden otteet ovat vain parantaneet näkymiä. Maalilla Fredrik Andersen loukkaantui, mutta Pyotr Kochetkov on paikannut upeasti.

Lisäksi Carolina sai hiljattain Max Paciorettyn takaisin sairastuvalta, joten Rod Brind’Amourilla on entistäkin enemmän nyt vaihtoehtoja hyökkäyspelissä.

Suomalaisittain on mielenkiintoista seurata, miten Teuvo Teräväisen kausi tästä etenee. Alkukausi on nimittäin ollut nihkeä vain tehoilla 3+13 mutta Teräväisellä on vielä aikaa parantaa kohti kevään tosipelejä.

New Jersey Devilsin parannuspotentiaali oli tiedossa kauden alla, mutta jopa meidän optimistiset arviomme Devilsin potentiaalista ylittyivät alkukaudesta. Jack Hughes on ollut täysin tulessa ja tällä menolla tavoittelee 50 maalin ja 100 pisteen haamurajoja.

Joukkueen tahti on jo hiipunut noista 20 ensimmäisen ottelun huippu-lukemista. Ensimmäiset 20 ottelua menivät xG% 58% mutta tuon jälkeiset 20 ottelua puolestaan lukemilla 47%

Suurin kysymys vedonlyöjien kannalta onkin nyt määrittää Devilsin suoritustaso. Onko se tämän hetkisen pistemääränsä arvoinen”contender” vai viimeisimmän 20 ottelun keskitason nippu.

Juuri viime yönä Carolina ja New Jersey kohtasivat ja Devils onnistui voittamaan lukemin 5-3. ESBC Power AI -lukemin mukaan ”reilumpi” tulos olisi ollut n. 4-2 Carolinalle.

NY Rangers on tuttuun tapaan ollun Igor Shesterkinin joukkue. xG-lukemien puolesta sinipaidat eivät kuulu liigan kärkeen, mutta pistepussi on silti karttunut tasaiseen tahtiin.

Loukkaantumisten suhteen Rangers on ollut onnekas, sillä sairastuvalla on ollut alkukaudesta todella tyhjää. Huolestuttavampaa on ollut kaksikon Lafreniere – Kakko jääminen tehoille 5+13 ja 9+9. Jos Rangers meinaa pärjätä pidemmälle kevääseen, niin nuoriso-osaston pitää pystyä antamaan lisää tulitukea Panarinille ja Zibanejadille.

Washington Capitalsin alkukausi meni keskittyessä Oveckinin maalijahtiin. Gordie Howen 801 meni rikki joulukuussa ja nyt pääkaupungissa voidaan taas keskittyä olennaiseen.

Capitals sai viimein takaisin Nicklas Bäckströmin ja Tom Wilsonin, jotka täydessä terässä ovat molemmat hyviä vahvistuksia punavalkoisten hyökkäykseen. Ensimmäisessä paluuottelussa kaksikkoa ajettiin sisään maltilla: Bäckströmin peliaika oli 14:03 ja Wilsonin 14:10.

Pittsburgh Penguinsin meno alkukaudesta on ollut kovin ailahtelevaa. Joukkue saattaa voittaa vakuuttavasti hyviäkin joukkueita ja toisaalta pelata nolosti huonompiaan vastaan.

Tällä hetkellä joukkueen puolustuksessa on vajetta, kun sekä Jeff Petry että Kris Letang ovat olleet sivussa.

Isossa kuvassa kaikki on niinkuin ennenkin: Sidney Crosby johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä lukemin 21+27 ja Evgeni Malkin säestää kakkosen tehoin 14+25.

NY Islanders on divisioonassa kuudentena, mutta edelleen iskuetäisyydellä pudotuspelipaikan suhteen.

Islandersin vahvuus on odotetusti ollut maalivahtipeli. Sekä Sorokin, että Varlamov ovat suoriutuneet tällä kaudella vakuuttavasti ja antavat materiaaliltaan keskinkertaiselle ryhmälle aina mahdollisuuden pisteisiin.

Varsinkin Sorokin on ollut huippuvireessä ja taistelee kauden parhaan maalivahdin tittelistä yhdessä Ullmarkin ja Saroksen kanssa tällä hetkellä. Kautta on kuitenkin vielä puolet jäljellä ja Vezina -keskustelussa ovat mukana myös Hellebuyck, Shesterkin, Oettinger ja ehkä myös Vasilievskiy.

Philadelphia Flyersin kausi sai huonon alun loukkaantumisten muodossa, eivätkä John Tortorellan metodit ole juuri rauhoittaneet turbulenssia Philadelphiassa.

Flyers on ollut huono, mutta markkina on hylännyt joukkueen täysin. Olemmekin "joutuneet" pelaamaan Flyersia usein hyvillä kertoimilla, mutta usein valitettavan laihoin tuloksin. Viime otteluissa Flyersin 5vs5 -peli on ottanut edistystä, mutta on vielä liian aikaista sanoa onko kyse sattumasta vai alkaako joukkue viimein päästä samalle sivulle Tortorellan kanssa.

Columbus Blue Jackets on myös kärsinyt keskimääräistä enemmän loukkaantumisista, mutta siihenkin peilattuna joukkueen esitykset ovat olleet erittäin huonoja. Kun vielä maalivahtipeli on sakannut, niin Columbuksen kannattaisi vain yrittää nyt maksimoida mahdollisuutensa Connor Bedardin nappaamiseen ensi kesän draftissa.

Ainakin Gustav Nyqvuist saattaisi olla liikuteltava palanen, jos Kekäläinen aikoo tyhjentää pajatsoa ja "tankata" huolella kohti Bedardia.

Näillä näkymin Metropolitanista olisi menossa Itäisen konferenssin pudotuspeleihin 5 joukkuetta, sillä Atlanticista näyttäisi taas menevän jatkoille vain 3 joukkuetta. Nykyisillä pelisuorituksilla Islanders, Philadelphia ja Columbus ovat jäämässä ulkopuolelle.

Ylläolevien huomioiden pohjalta pääsemme tulevina viikkoina tekemään luultavasti paljon positiivisen odotusarvon vetoja. Pääset niihin käsiksi aina iltaisin, NHL-analyysimme valmistuttua.

Helpoiten löydät parhaat kertoimet vedoillesi, kun vertailet kertoimia eri toimistoilta. Tämä onnistuu kätevästi vaikkapa Sportmarketin kerroinvertailun avulla.

Kertoimien kilpailutuksen tärkeydestä voit lukea täältä.

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä!

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä