Kategoria: NHL Blogi

NHL Global Series: Florida - Winnipeg

Florida Panthers ja Winnipeg Jets pelaavat nyt Suomessa kaksi NHL:n runkosarjaottelua. Olemme tähän alle koostaneet kausiennakon joukkueista ja katsauksen alkukauden otteista.

Florida Panthers, kausiennakko:

Floridan viime kausi päättyi pettymykseen, sillä joukkue jäi vain pisteen päähän pudotuspeleistä, kun New Jersey Devils keräsi 97 pistettä Panthersin 96 vastaan.

Muutokset tälle kaudelle: Täksi kaudeksi Boughnerin miehistö pysyi hyvin kasassa ja lisäksi Ottawasta saatiin hyökkäykseen kelpo vahvistus Mike Hoffmanin muodossa.

Ikärakenteeltaan Florida on erinomaisessa kuosissa, sillä Barkov, Huberdeau, Trocheck, Ekblad ja kumppanit ovat kaikki vasta hieman yli kaksikymppisiä ja lähestyvät uransa parhaita vuosia. Oletettavaksi muutokseksi voidaan siis laskea myös jonkin verran vielä pelaajien luontaista kehitystä.

Maalivahdit: Maalilla Floridalla jatkaa kaksikko Roberto Luongo ja James Reimer. Kokenut Luongo on lähtökohtaisesti ykkösvahti ja Reimer on kelvollinen paikkaaja jos/kun loukkaantumisista kärsinyttä twittertähteä lepuutetaan kauden aikana.

Puolustus: Puolustuksessa kolmikko Ekblad, Yandle & Matheson muodostaa hyvän kärjen, mutta Floridan pakisto kyllä kaipaisi vielä neljättä kunnollista top-4 pakkia.

Hyökkäys: Florida saa hyökkäykseen kaksi hyvää ketjua Barkovin ja Trochekin johdolla. Kolmanteenkin ketjuun löytyy vielä jonkin verran laatua, mutta neljänteen sitä ei tahdo enää riittää.

Valmentaja: Valmennuksessa jatkaa Bob Boughner nyt toista kautta. 47-vuotias kanadalainen valmensi tätä ennen useita kausia OHL:ssä ja voitti mm. kaksi Memorial Cupia.

Arvio: Kokonaisuutena pidämme Floridan joukkuetta perusluokaltaan NHL:n keskikastiin kuuluvana. Sillä on ikärakenteensa puolesta mainio mahdollisuus vielä kehittyä sisältäpäin ja Hoffmannin tulo tuo lisää terävyyttä hyökkäykseen. Negatiivisina puolina näemme puolustuksen ja hyökkäyksen syvyyden, sekä ykkösvahti Roberto Luongon iän ja loukkaantumisherkkyyden.

Floridan kausi tähän asti:

Floridan kausi sai äärimmäisen huonon startin, sillä heti ensimmäisessä ottelussa ykkösvahti Luongo loukkaantui. Tuon jälkeen kaksikko James Reimer & Michael Hutchinson ei ole onnistunut ja joukkue on voittanut vasta kaksi peliä yhdeksästä. Pelillisesti Panthers on ollut kelvollinen, mutta heikko maalivahtipeli on kääntänyt useimmat tiukat ottelut tappioiksi. Pitää toki muistaa, että kolme Floridan tappioista on tullut vasta jatkoajalla.

Winnipeg Jets, kausiennakko:

Viime kausi: Jets oli viime kaudella hienosti Central divisioonan ja samalla koko NHL:n toiseksi paras 114 pisteellä. Connor Hellebuyck loisti maalilla ja hyökkäys murjoi Patrik Laineen johdolla maalieron 59 kaappia plussan puolelle. ESBC:n Power AI:n mittareillakin Winnipegin kausi oli runkosarjassa nousujohteinen:

Pudotuspeleissä Jets ylsi aina kolmannelle kierrokselle asti, jossa Vegas Golden Knights oli lopulta parempi.

Muutokset tälle kaudelle: GM Kevin Cheveldayoff oli maltillinen kesän siirtomarkkinoilla. Nimekkäin menetys oli keskushyökkääjä Paul Stastny, mutta hän tuli kesken viime kauden St. Louisista ja pelasi vain 19 ottelua runkosarjaa Jetsien paidassa, joten viime kauden pistesaldoon Stastnyn merkitys ei ollut suuri. Maalilla Hellebuyckin backupiksi tuli Laurent Brossoit, kun Steve Mason vaihtoi Montrealiin. Suomalaisosastollakin oli liikehdintää, kun Joel Armia suuntasi niin ikään Montrealiin ja Kristian Vesalainen tuli hakemaan paikkaa pelaavasta kokoonpanosta.

Maalivahdit: Connor Hellebuyckilla on hyvä kausi alla ja hän pelannee taas reilusti yli 60 ottelua. Toissakausi oli vaikea, mutta Hellebuyck on vasta 24v ja on todennäköistä että hyvät tulokset johtuvat nousussa olevasta kehityskäyrästä, kuin varianssista (jota on todella paljon maalivahtipelissä). Kakkosvahtina Winnipegillä on Laurent Brossoit, jonka viime kausi meni täysin penkin alle Edmontonissa. AHL-peleissä koppi tarttui hieman paremmin. Vedonlyöjän kannattaakin olla tarkkana, milloin Maurice peluuttaa kakkosvahtiaan.

Puolustus: Winnipegin puolustuskalusto on NHL:n hyvää keskitasoa. Kahteen ensimmäiseen pakkipariin riittää laatua Dustin Byfuglienin johdolla, mutta yksi laatupelaaja lisää ei olisi pahitteeksi. Emme yllättyisi jos Jets vahvistaisi takalinjojaan vielä jollain "vuokrapelaajalla" keväällä, mikäli menestysmahdollisuudet näyttävät lupaavilta.

Kauden alussa Winnipegin puolustus voisi näyttää esim. seuraavalta:

  • Morrissey - Trouba
  • Chariot - Byfuglien
  • Kulikov - Myers

Hyökkäys: Paul Mauricella on käytössään erittäin laadukas ja laaja nippu hyökkääjiä. Patrik Laineen, Mark Scheifelen ja Blake Wheelerin johdolla kärki on terävä ja Ehlers, Little, Connor & co. pitävät huolta, että vastustaja ei voi keskittyä vain yhden ketjun pysyäyttämiseen. Jos jotain aukkoja pitää etsiä Jetsin hyökkääjistöstä, niin kakkossentterin paikalle ei olisi pahitteeksi Paul Stastnyn tasoinen pelimies.

Kauden alussa Winnipegin hyökkäysketjut voisivat näyttää esim. seuraavilta:

  • Connor - Scheifele - Wheeler
  • Perreault - Little - Laine
  • Copp - Lowry - Tanev
  • Vesalainen - Roslovic - Ehlers

Valmentaja: Paul Maurice jatkaa edelleen peräsimessä.

Muuta: Jets kärsi viime kaudella jonkin verran loukkaantumisita ja normaalimmalla loukkaantumisonnella pisteitä olisi tullut ehkä pari lisääkin. Mistään isosta asiasta ei puhuta, mutta esim Scheifeleltä 22 ottelua lisää tai Troubalta 28 ottelua olisivat kiistatta vahvistaneet joukkuetta.

Arvio: Winnipeg Jatkanee siitä mihin jäi viime keväänä. Laine, Ehlers, Scheifele ja Connor vasta lähestyvät huippuaan ja Wheeler, Perreault, Byfuglien ja Little eivät vielä ole liian vanhoja. Nyt on Jetsin etsikkoaika.

Winnipegin kausi tähän asti:

12 ottelun jälkeen Winnipeg on mukana Central-divisioonan kärkitaistelussa. Korkeiden odotustemme mukaan kausi ei silti ole lähtenyt liikkeelle vaan myös ongelmakohtia on lyötynyt: mm. Patrik Laineen tehot ovat olleet vaisuja. Myöskään Connor Hellebuyck ei ole ollut vielä viime vuoden tasolla, mutta positiivisella puolella kakkosvahti Brossoit on pelannut hyvin aina tilaisuuden saadessan. Pelillisesti Jetsillä on myös parannettavaa, sillä ESBC:n Power AI -mittareilla joukkue ei ainakaan vielä tässä vaiheessa ole Stanley Cup -kunnossa. Kevääseen on kuitenkin vielä pitkä matka.

Ottelu 1. Florida - Winnipeg 1.11.2018 @ Helsinki

Pidämme Winnipegiä perusluokaltaan vahvempana ja se pääsee otteluun parhaalla kokoonpanollaan.

Floridalla on muutamia poissaoloja ja merkittävin näistä on ykkösvahti Roberto Luongo. Luongo otettiin jo pois IR-listalta, mutta pelaa vasta Helsingin kiertueen jälkeen.

Tähän Helsingin otteluiden 1. osaan Winnipeg Jets lähtee ESBC:n todennäköisyysarvion mukaan 58% suosikkina.

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä!

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä