Kategoria: NHL Blogi

NHL 2017-2018 Boston Bruins

Viime kausi

Bruins palasi kahden vuoden tauon jälkeen pudotuspeleihin, mutta koki heti ensimmäisellä kierroksella karvaan pettymyksen, kun Ottawa Senators meni ottelusarjasta jatkoon lukemin 4-2. Bostonilla oli ottelusarjassa pahoja loukkaantumisia puolustuspäässä ja jossiteltavaa jäi paljonkin Beantowniin.

Merkittävin asia viime kaudella oli valmentajanvaihdos, kun Bostonin Stanley Cupiin kaudella 2011 luotsannut Claude Julien sai lähteä. Pidämme ESBC:llä Julienia yhtenä NHL:n parhaista päävalmentajista ja samaa mieltä oli myös Montreal Canadiensin organisaatio, joka miltei välittömästi palkkasi Julienin kun sai tilaisuuden.

Bruce Cassidyn alaisuudessa Bruins pelasi kelpo runkosarjan ja myös tunnusluvut tilastojen taustalla olivat hyviä. Bruins oli kuitenkin tottunut jo pitkään pelaamaan tietyllä tavalla, eikä Cassidy vielä tehnyt radikaaleja muutoksia, joten nähtäväksi jää, mihin suuntaan Bruins kehittyy tulevalla kaudella. Bruinsin Corsi yms. kiekohallintatilastot olivat koko NHL:n kärkipäätä, joten aihetta optimismiiin on Bruins-leirissä.

Ohessa yksi ESBC PowerAI -järjestelmän käyttämistä tunnusluvuista, joilla mittaamme joukkueen suorituskykyä.

Siirrot

Kesä oli melko hiljainen isojen treidien tai signauksien suhteen. Toissakesänä tehtiin iso $30 M diili David Backesin kanssa ja nyt tehty $6,7 M sopimus David Pastrnakin kanssa ovat sitoneet GM Sweeneyn kädet verratain tiukasti.

Alemmista ketjuista lähtivät mm. Morrow, Stafford, Moore ja Hayes ja nyt nuorisokaartilaisilla, kuten Jakob Forsbacka-Karlssonilla on mahdollisuus murtautua NHL-kokoonpanoon.

Tulevan kauden joukkue

Maalilla Tuukka Rask jatkaa ykkösvahtina. Rask on viime kausina joutunut urakoimaan, kun Bruins ei ole löytänyt mitat täyttävää kakkosvahtia. Tällä kaudella tuosta paikasta kisaavat Malcom Subban ja Anton Khudobin. Raskin pari viime kautta eivät ole sujuneet nappiin, mutta pidämme edelleen Raskia pätevänä ykkösmaalivahtina.

Puolustuksesa Zdeno Chara jatkaa vielä nelikymppisenä vahvaa puolustuspeliä vastustajien kärkiketjuja vastaan ja Torey Krugilta odotetaan enemmän vastuunottoa myös tällä saralla, sillä hyökkäävän puolustajan roolia sovitellaan lupaavasti esiintyneelle Charlie McEvoylle. Kokonaisuutena Bruinsin puolustus kaipaisi silti vielä vahvistuksia.

Hyökkäyksestä löytyy edelleen kenties koko NHL:n paras duo: Patrice Bergeron & Brad Marchand. Kaksikko painaa pelin vastustajan päätyyn vaikka joutuu pelaamaan illasta toiseen muita huippuketjuja vastaan. Bergeron on voittanut Selke Trophyn jo neljä kertaa ja täysin ansaitusti. David Krejcin ympärille Bruins saa kasattua toisen hyvän ketjun, mutta tasapainoisten 3- ja 4-ketjujen löytyminen saattaa olla ero kotiedun ja playoffsien ulkopuolelle jäämisen välillä.

Valmennus siirtyi siis kesken kauden Bruce Cassidylle ja nyt vuorossa on ensimmäinen kokonainen kausi Cassidyn alaisuudessa.

Arvio

Bruinsin pisteodottama on playoffsviivan tuntumassa, joten todennäköisesti Beantownissa on luvassa jälleen jännittävä kiekkokausi. "Kaikki" on mahdollista Atlanticin-divisioonan voitosta niukasti pudotuspelien ulkopuolelle jäämiseen. Tällä hetkellä vedonlyöntimarkkina on kanssamme samaa mieltä, ja esimerkiksi Pinnaclella linja on over/under 93,5 pistettä. Tuolla rajalla over on hieman houkuttelevampi vaihtoehto kuin under.

Hannu Seppälä / ESBC

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä