Kategoria: Blogi

vakio - lempipelini

Mitähän tekisin työkseni, ellen olisi voittanut isäni kanssa Vakioveikkauksesta 360 markkaa vuonna 1973?

Voittamamme rahasumma vastasi (inflaatiokorjaamattomana) vain 60 euroa, mutta 11-vuotiaalle tuo summa ja onnistuminen tuntui isolta. Tapahtunut oli yksi niistä pienistä impulsseista, jotka tönivät minut järkipelien maailmaan.

Olen pelannut Vakiota 70-luvulta lähtien. Jo 80-luvun alun yliopistovuoteni aikana opin voittavan vakiopelaamisen perusidean. Havaitsin, että oli järkevä strategia varmistaa yksi kerrallaan kierrättäen viikon suurimmat suosikit. Vaikeusastekontrollin ja tuoton takia kannatti käyttää riveissä ylipainoisina "normaaleista", noin 50% todennäköisyydellä voittavista suosikeista parhaita.

Seuraava suuri läpimurto Vakion pelaamisessani tuli sitten tällä kuluvalla vuosituhannella. Tietotekniikka kehittyi niin paljon, että pystyimme tarkastamaan internetistä kaikkien vakiorivien kertoimet ja vertaamaan niitä "oikeisiin", omista kerroinarvioistamme laskemiin lukemiin. Robottimme seuloi esiin edulliset rivit ja pelasi ne (muutamassa minuutissa) Veikkauksen sovelluksessa. Samanlaisilla menetelmillä pelasimme Vakiota ja sen sukulaispelejä myös Suomen ulkopuolella. Olen ollut mukana pienillä osuuksilla useissa kuusinumeroisissa vakiovoitoissa. Kimpassa olen päässyt kokemaan myös lapsuuteni unelman - koko vakiopotin korjaamisen ainoalla täysosumalla.

Vakion kaltaiset pelit muodostuvat entistäkin edullisimmiksi silloin, kun jaettavaksi lisätään ylimääräistä rahaa. Näin tapahtuu esimerkiksi Suomen Vakion bonus-kierroksilla.

MM-jalkapallosta 2016 lähtien olen pelannut myös ColossusBetsin vakioveikkauksia - hyvällä menestyksellä.

Colossus järjestää viiden, kahdeksan ja viidentoista kohteen vakioita.

P15-pelissä jaossa on aina 800.000€ takuupotti. Pelistä löytyy erittäin edullisia rivejä, mutta niiden määrä vaihtelee rajusti riippuen kohteiden tasaisuudesta. Monet yhdistelmät räjähtävät ylivaikeiksi, jos kierroksen ottelut ovat tasaisia. Uskon jääväni Colossuksen P15-pelissä voitolle, mutta plussalle nousee vasta täysosuman saatuaan. Sitä voi joutua metsästämään muutaman vuoden.

Colossuksen P8 on suosikkipelini. Viime kuukausina olemme voittaneet siitä paljon.

Eilen keskiviikkona 16.1.2019 ratkennut Colossuksen P8-rivi oli epätodennäköisempi kuin 1/7500. Näiollen me ja kaikki muutkin pelaajat teimme oikein, kun emme haaskanneet rahaa tähän alikertoimiseen yhdistelmään. Jäimme alavoitoille ties miten monella kupongilla, sillä mm. Shrewsburyn cup-yllätys kaaoksessa olevan Stoken vieraana sisältyi hajoitukseemme.

Positiivista on, että nyt 15.000€ siirtyi jaettavaksi tulevaisuudessa jollakin rollover-kierroksella. Omistamme jälleen tuosta kuolleesta rahasta ison osan. Viime viikon Espanjan LaLigan P8-rolloverin isännättömistä rahoista otimme yli puolet kimpoillemme sekä yksityiskimpalleni. Tarjoan aina ensin kaikille mahdollisuutta jakaa koko tuotto-odotuksen kanssani, mutta ymmärrän hyvin, jos rivini eivät istu aina potentiaalisten kimppalaisteni ajatuksiin. Pelaan siksi itse rivit, jotka eivät näytä kelpaavan ystävilleni.

Kaiken kaikkiaan meillä on ollut vuosikausia hyvä onni Colossuksen P8-vakiossa. Mutta peli on myös edullinen - nykyinen lempipelini. Siinä on riittävästi vaihtoehtoja, jotta paljolti ennustettavasti (ja virheellisesti) veikkaava pelaajapopulaatio pystyy häviämään meille odotusarvoa. Toisaalta P8 ei ole niin vaikea peli, että riskinhallinta ja häviösarjoilta suojautuminen haittaisi tuoton realisointia. Kimpassa P8 ei ole uhkapeliä, ei varsinkaan, kun pidän ystävieni rahoista hyvää huolta cashouteilla - voittojen varmistamisella.

Colossuksen P5 antaa suhteellisen usein voittoja. Siinä vastustajillamme ei ole kuitenkaan tilaa suurille virheille. P8:ssa voittaa enemmän odotusarvoa kuin P5:ssä. Mutta koska P5 on mainio jännityksen maksimoiva viihdepeli, pelaan myös P5:ttä säännöllisesti. Tähän peliin teen kimppoja Colossuksen kapteeniprofiililla " Vuoksenmaa - TV ".

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä