Kategoria: Blogi

Otamme osuutemme ilmaisista rahoista

Otamme osuutemme ilmaisista rahoista

Kaksi viikkoa sitten löysimme 44085-kertoimisen rivin yhteen ColossusBetsin monivetokimpoistamme. Viikko sitten yhteen kimpoistani sisältyi 134827,64-kertoiminen yhdistelmä. Molemmilla kerroilla olimme varmistaneet hyvät ansiot myymällä osuuksia kimpoistani jo ennen otteluiden ratkeamista.

Viime viikolla kimpalleni tuli jaettavaa rahaa 13322,22€. Olimme pelanneet yhteensä 57,60€. Jaoin panoksen ja voiton kuuden muun kanssa.

Jokainen kimppalaiseni 231,28-kertaisti panoksensa. Jo kahden euron kolikolla peliystäväni eri puolilta maailmaa lunastivat siis lähes viisi satasen seteliä.

Paremminkin olisi voinut käydä. Yksi kierroksen kantavista ideoistamme oli, että Huddersfield pelaisi aidolla brittiläisellä taisteluasenteella kotiottelunsa Wolvesia vastaan. Näin siitä huolimatta, että Huddersfield on jo varma putoaja.

Terrierimäisesti Huddersfield kiusasikin Susia pitkään ja puraisi vielä aivan lopussa 1-0 voittomaalin. Toisessa tiistain ottelussa Everton löylytti Cardiffin vieraissa 0-3. Olimme sinänsä ylipainottaneet Cardiffiakin hieman samalla ”kotipelit kunnialla” logiikalla kuin Huddersfieldiäkin, mutta: yhteensopivuus ennen kaikkea.

Olen monessa yhteydessä korostanut, kuinka monivedoissa yhdistelmän edullisuus ratkaisee ja mitätöi usein yksittäisten tulosten yli/alipelatummuuden. Evertonin 0-3 ei sinällään juurikaan tuonut etua Colossuksen monivetoon, mutta suosikin selvä vierasvoitto yhdessä yllättäjän 1-0 kotivoiton kanssa teki tuhoa Colossuksen kuponkipinossa.

Isännöimistäni Colossus-kimpoista säilyi mukana kuitenkin suhteettoman suuri osuus. Tiistain otteluiden jälkeen Colossus-kimppojeni yhteisarvo oli yli 20000 euroa!

100000€:n lisätty raha mahdollisti viime viikolla melko vaikeidenkin rivien pelaamisen. Teinkin niin paljon kimppoja, kuin mihin minuun uskovat halusivat osallistua, mutta jouduin silti ostamaan suuria osuuksia omista kimpoistani ja pelaamaan jopa tuhansia rivejä omaan laskuuni, koska ihmiset eivät uskoneet riittävästi ideoihini. ”Tavallisten” peliharrastajien on vaikea hahmottaa, kuinka oudonkin näköisiä rivejä voi pelata, jos niillä voittaa 20000€ 20 sentiin panoksella. Paradoksaalista, että juuri tuotto-odotuksiltaan parhaisiin kimppoihini oli nytkin vähiten kiinnostusta.

Vaikka kokonaistilanteemme oli hyvä ennen keskiviikkoa ja eri tuloksilla oli tulossa suuria voittoja eri kimpoille, kotiutin silti 10% - 30% useimpien kimppojeni potentiaalisista voitoista. Näin siksi, että selvitykseni mukaan monet kimppalaiseni olivat mukana vain muutamassa kimpassa – eivät kaikissa. Useimmat pienpelurit haluavat tasaista kassavirtaa, ja siitä he jopa hyötyvät. Siksi myin kimppalaisteni hyödyksi osuuksia kupongeista, jotka olivat sinänsä hyviä – siitäkin huolimatta, että myynnit maksavat odotusarvorahaa.

Vielä valitettavampaa oli, että Manchester United yltyi tekemään kaksi lisämaalia Crystal Palacen vieraana toisella jaksolla. Tämä oli verrattain epätodennäköistä, kun loukkaantumisten jäytämää Unitedia rasitti myös sunnuntaina Liverpool-taistelu. Tutkimusteni mukaan vain kahteen päivään jäänyt lepo kostautuu nimenomaan otteluiden päätösvartilla. Sain hyvän hinnan Unitedin kolmea maalia vaatineista kimpoistani, ja myin niistä lisää 20% - 30% osuuksia. En kadu päätöstäni, ja toimin jatkossakin tutkimustulosteni sekä otteluiden aikaisten laskelmieni perusteella.

Jälleen kerran voin toistaa viikon takaisen ”terapiatekstini” kysymyksen: Onko lasi puolillaan vai puolityhjä? Osunut 134827,64-kertaainen rivi ilahdutti kuutta kimppakaveriani ja 231-kertaisti heidän panoksensa. Ja jos Chelsea olisi tehnyt maalin lisää (tai United jäänyt vain kahteen maaliin), olisivat kotiutetut voitot maistuneet niiiiiiin hyvälle. Unitedin kaksi lisämaalia toisella jaksolla tällä kokoonpanolla ja tässä rasitustilassa oli paljon epätodennäköisempää, kuin mitä markkina uskoi, vaikka juuri markkina oli ”oikeassa” meihin nähden.

Huomaan, että kerta kerran jälkeen haluaisin voittaa enemmän kimppalaisilleni, ja olen turhautunut, kun ahtaat tilanteet ovat pakottaneet myymään prosentteja kimpoistamme. Mutta aina rauhoituttuani päädyn samaan lopputulemaan: on toimittava kurinalaisesti strategian mukaan.

Sitä paitsi 231x panos jo rajoitetulla riskillä ei ole jokapäiväistä hyvillekään vedonlyöjille. Lisäksi kymmenen muuta kimppaani sai nyt paljon rahaa kupongeilla, jotka muodostivat toteutuneilla tuloksilla arvottomiksi. Ja nyt toista sataa kimppalaistani eri puolilla maailmaa sai takaisin jotakin tulevia hyviä sijoituksia varten.

Ja niitähän pääsen tekemään jo tänään tiistaina 5.3.2019. Pian alkavassa ColossusBetsin ”monivedossa” laittaa pelin järjestäjä runsaat 50.000 ylimääräistä euroa pottiin. Viime viikon voittomme ei lisää tai vähennä mahdollisuuksiamme tänään. Mutta uskon, että näillä Colossuksen peliehdoilla ehdoilla voitan pitkällä aikavälillä. Siksi pelaan kymmeniä tuhansia rivejä.

JORMA VUOKSENMAA

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä