Kategoria: Blogi

Jorma Vuoksenmaan kirjaan myös elämäkertasosa

LEHDISTÖTIEDOTE

VAPAASTI KÄYTETTÄVÄKSI

JORMA VUOKSENMAAN KIRJAAN MYÖS ELÄMÄKERTAOSA

Kesäkuun puolivälissä ilmestyvään Jorma Vuoksenmaan kirjoittamaan urheiluvedonlyöntikirjaan tulee myös elämäkertaosa.

Vuoksenmaa käy läpi kirjassaan yli 40 vuotta pitkän peliuransa tärkeimmät tapahtumat. Niitä onkin kertynyt.

Hämeenlinnassa vuonna 1962 syntynyt Vuoksenmaa kiinnostui pelien tutkimisesta kymmenvuotiaana. Jo lukiossa hän toimi vedonvälittäjänä ja pelasi välitunneilla sököä voitollisesti. Shakkiakin Vuoksenmaa kokeili varhaisnuorten SM-tasolla asti.

Vuoksenmaan matematiikan opinnot Helsingin Yliopistolla keskeytyivät 1982, kun hän siirtyi ammattimaiseksi vedonlyöjäksi.

1983 Vuoksenmaa toi urheiluvedonlyönnin kaikkien suomalaisten ulottuville. Hän avasi Suomen osaston englantilaisen vedonlyöntitoimiston kanssa. 1985 Vuoksenmaa siirtyi johtamaan vedonlyöntitoimiston toimintaa Lontoosta käsin. Hän kasvatti suomalaisten asiakkaitten määrän nollasta 11 000:een ennen kuin perusti oman yhtiönsä, European Sports Betting Consultantsin 1991.

Lähes kaikkia järkipelejä tutkinut Vuoksenmaa voitti myös Backgammonin joukkuemaailmanmestaruuden heinäkuussa 1990 Monte Carlossa.

Vuosina 1990 ja 1991 Vuoksenmaa löi kokopäivätoimisesti vetoja Lontoossa ja Las Vegasissa ennen paluutaan Tukholman kautta Suomeen.

Vuoksenmaa väittää kirjassaan, että hänen tehtyään kiinteäkertoimisen vedonlyönnin median kautta tutuksi kaikille suomalaisille Veikkauksen oli pakko aloittaa Pitkäveto syksyllä 1993. Paine peliharrastajilta kasvoi niin voimakkaaksi.

Heti Pitkävedon alkuvuosina Vuoksenmaa voitti satoja tuhansia markkoja. Hän jopa julkaisi 5000 ensimmäistä julkisessa vihjepelvelussaan paljastamaansa etolinjalla paljastamaansa ja pelaamaansa kolmen kohteen vedonlyöntiriviä - kuitteineen. Näistä riveistä vain 8% osui, mutta ne antoivat 41% puhtaan tuoton/veto.

Uusi kirja ei ole Vuoksenmaan ensimmäinen, sillä jo 1999 pelitutkija kirjoitti teoksen "Urheiluvedonlyönti - voittajan opas". Se on käännetty Ruotsiksi, Saksaksi ja Englanniksi. Kirjaa on myyty maailmanlaajuisesti noin 20 000 kappaletta.

"Opi ja opeta on mottoni. Etuni vedonlyöntimarkkinaan ei katoa, vaikka vaihdan ajatuksia järkipeleistä", sanoo Vuoksenmaa elämäkerrassaan.

Sanojensa mukaisesti Vuoksenmaa näyttää myös eläneen. Hän kirjoitti kuukausittaista kolumnia urheiluvedonlyönnistä yli 10 vuoden ajan Helsingin Sanomiin ja on luennoinut peleistä, analyysimenetelmistä sekä riskinhallinnasta kymmenissä tilaisuuksissa, mm. Helsingin Kauppakorkeakoulun tohtorikurssilaisille sekä Nevada-Renon yliopiston Lontoon pelikonferenssiin kutsutuille. Vuoksenmaa on yhä yhä suosittu puhuja ja sisällöntuottaja erilaisissa yritystapahtumissa - mm. pörssinoteerattujen yhtiöiden johdolle.

Elämäkerrassaan Vuoksenmaa sivuaa paljon hevosia ja hevospelaamista. Vuoksenmaa on lyönyt voitollisesti vetoa hevosista eri puolilla maailmaa vuodesta 1979 ja toiminut neuvonantajana muutamalle kansainväliselle hevosvedonlyöntisyndikaatille. Hän oli vähemmistöosakkaana ja mukana 1,08 miljoonaa euroa tuoneessa T7-voitossa Kuopiossa 25.2.2012 sekä 3 miljoonaa puntaa tuoneessa Scoop6-voitossa 27.5.2014.

Kirjassaan Vuoksenmaa kertoo värikkäästi myös pelien ulkopuolisesta elämästään. Harva tietää, että pelitutkija on ollut perustamassa Rock-festivaaleja, päässyt parhaaseen kuudennekseen maailman isoimmassa pokeriturnauksessa ja voittanut pienosakkaana Group1-hevoskilpailuja sekä omistajana että kasvattajana.

Elämäkertaosan sisältävä kirja: "Jorma Vuoksenmaa - pelaajalta pelaajille" ilmestyy toukokuun puolivälissä.

Median pyynnöt haastatteluista, kuvauksista ja kirjan arvostelukappaleista ystävällisesti palaute@esbc.fi

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä