Kategoria: Blogi

Hälytys

Hälytys

En suosittele vedonlyöntiä kenellekään. Pelin järjestäjällä on etu. Sen kääntäminen omaksi voitto-odottamaksi vaatii paljon työtä ja aikaa. Mutta jos pelaat, kannattaa pelata silloin, kun Sinulla on etu.

10 minuutin kuluttua käynnistyvässä ColossusBetsin Placepot ”kuuden lähdön T6-sijapelissä” palautusprosentti jää lähelle sataa. Kun pelaava yleisö tekee tässä pelissä paljon virheitä, uskon pelaavani tätä peliä voitollisesti. Otan silti mielelläni osakkaita kimppoihini tasatakseni riskejäni.

ColossusBetsin placepot Grand National -päivän Placepotin jakosumma tulee olemaan noin puoli miljoonaa euroa, kun pelin alkusiemenenä on Cheltenhamista jakamatta jäänyttä kuollutta rahaa.

Aintreen radalla Liverpoolissa ratkaistava Grand National on yksi maailman seuratuimmista hevoskilpailuista. Viime vuonna puoli miljardia ihmistä katsoi kilpailun televisiosta.

Suuri suosio tekee Grand Nationalista jo sinällään mainion pelikohteen. Yleisö pelaa lähtöön varsin alkeellisilla menetelmillä. ColossusBetsin pelaajapopulaatio saattaa olla jonkin verran koko Englannin laukkapelaajakuntaa viisaampia. Silti päämarkkinan pelijakaumat vaikuttavat välillisesti myös Colossuksen placepot-markkinaan.

Grand Nationalissa on 40 osanottajaa. Moni pelaaja ottaa Colossuksen Placepot-kupongilleen yllättäjiä, jotka ”coisivat juuri ja juuri ollaa neljän joukossa”. Tämä on matemaattinen virhe, sillä placepotin voitto-osuus on sama kaikilla toteutuneilla yhdistelmillä. Mutta peruspelaajat haluavat ”kerskumisoikeuksia” suurkilpailujen ikimuistoisilla yllätysvoittajilla (ja nyt myös sijoittujilla).

Vuonna 2009 Mon Mome voitti Grand Nationalin kertoimella 101x. 2013 Auras Encore palautti panokset 67-kertaisina. Näiden ja monen ”läheltä piti” -suuryllättäjän ansiosta Grand National mielletään yllättäjien temmellyskentänsi. Harva kuitenkaan tulee ajatelleeksi, kuinka moni yli 50-kertoiminen hevonen häviää joka vuosi Grand Nationalin noin 40 osanottajan lähtölistalla.

Viimeisin Grand Nationalin voittanut suosikki on vuodelta 2010. Silloin Dont’t Push It voitti eniten pelattuna kertoimella 11x. Monet suosikit ja tasaisten lähtöjen lähes suosikit ovat ottaneet totosijoja, jopa niin paljon, että kärkikolmikolle sijaa pelaten on hävinnyt paljon vähemmän kuin millään muulla pelirankingin liukuvalla kolmikolla. Toteutuma kuvaa hyvin Grand Nationalin luonnetta. Suosikit voittavat harvoin mutta mahdollisuuksiinsa nähden hyvillä kertoimilla.

Näistä syistä pelaan kimpoissani lähes pelkästään suosikin, Tiger Rollin kautta. Hevosen kerroin näyttää asettuvamn kuuden kieppeille. Se on mielestäni hyvä elämänsä kunnossa olevan, varman näköisesti matalalta mutta yli esteiden hyppäävän ruunan riski/palkkio-suhteena. Kakkossuosikki Rathvindenin kompastuminen ei sen sijaan yllättäisi minua.

Tiger Run voitti Grand Nationalin viime vuonna. Vaikka mikään hevonen legendaarisen Red Rumin jälkeen ei ole voittanut Grand Nationalia peräkkäisinä vuosina, en laske tätä asiaa millään tavalla Tiger Rollia vastaan puhuvaksi asiaksi. Vastaavia hevosia ei ole ollut puolen vuosisadan aikana paljoakaan. Siksi peräkkäiset voitot ovat lähtökohtaisesti olleet epätodennäköisiä asioita.

Myös muissa lähdöissä kierrätän suosikkeja ja yhdistän niihin vähemmän pelattuja kahdessa, enintään kolmessa lähdössä.

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä