Kategoria: Blogi

Yksipuolinen, selkeä MatchPredictor

ColossusBetsin MatchPredictor on normaalisti huippujännittävä mutta vaikea peli. Lauantaina se näyttää kuitenkin melko selkeältä - jopa yksipuoliselta.

Englanti on nykyisellään selvästi Ukrainaa parempi. Vuosikymmenet Englanti - Ukraina oli malliesimerkki "brändivääristymästä". Englanti oli kaikkien tuntema, seuraama ja usein ihailema joukkue. Ukraina oli puolestaan vedonlyöjien enemmistölle harmaa tuntematon hiirulainen, vaikka maan tasaisen laaja pelaajatuotanto sekä taistelutahto tekivät siitä yllätysvalmiin ketä tahansa vastaan.

Olen itse saanut kerran jännittää ja juhlia livenä, kun Ukrainana venyi Englantia vastaan ja piti tasoitusvetoni voittajana. Nyt en kuitenkaan yritä vastaavaa - ainakaan viekä nykyisillä kertoimilla. Tämän päivän Englanti on mahdollisesti laadukkaampi, tasaisempi ja paremmin organisoitu kuin koskaan. Menestys on ruokkinut myös työrauhaa, jota on yleensä puuttunut kymmenien miljoonien ymmärrysharhaisten jalkapallotietäjien maassa.

Ukraina ei ole suhteessa yhtä vahva kuin aivan parhaina päivinään. Artem Besedinin ja mahdollisesti myös Andrej Yarmolenkon puuttuminen kokoonpanosta lisäisi joukkueiden luokkaeroa entisestään.

Sanotusta huolimatta en pelaa MatchPredictor-kimpoissani juurikaan Englannin murskavoittoja. Joukkueiden luokkaerokaan ei ole sentään aivan Englanin kolmeen tai neljään maaliin oikeuttava. Koska murskavoittoja on pelattu aivan liian paljon MatchPredictorissa, annan muiden riidellä pikkuvoitoista niden avulla, ja yritän tapani mukaan jakaa potin vain omien kimppalaisteni kanssa.

Puolustamiseen keskittyvä Ukraina pystyy pitämään pelin pitkään tasaisena. Olemme nähneet, kuinka vaikeaa paremman joukkueen on murtaa ratkaisevastikin heikomman käsipalloryhmitys.

Mutta alhaalla puolustavan joukkueen on vaikea iskeä vastaan - varsinkaan Englannin kaltaista, vahvasti palloja voittavaa keskikenttää vastaan. Yarmolenkon puuttuminen (tai mahdollinen puolikuntoisuus) veisi Ukrainan hyökkäyksestä viimeisenkin vaarallisuuden. Englannin puolustus on Ukrainalle todellinen muuri murrettavaksi, onpa sitten linjassa kolme tai neljä miestä. En murehdi juurikaan Englannin kokoonpanosta tai ryhmityksestä. Joukkueen materiaali on monipuolinen, leveä ja joustava.

Ukrainan mahdollisuus voittaa on alle 10%, mutta typerimmät vedot ovat silti Englannin neljää maalia ja korkeampia lukemia sisältävät voitot.

Äkkiä ajatellen tuntuisi luonnolliselta rastia MatchPredictoriin Englannille maksimimäärät kulmapotkuja. Nämäkin ovat kuitenkin varmasti aivan liikaa pelattuja. Jos Englanti pääsee ajoissa johtoon, ei se vyörytä hyökkäyksiään enää ottelun loppua kohti aivan samalla kiihkolla kuin tasatilanteessa. Matalat kulmapotkumäärät ovat toki epätodennäköisiä, mutta ne nostavat voitto-osuuksia kohtuuttomasti ja ovat siksi hyviä arpoja MatchPredictorissa.

Englannin korttien määrät jäänevät pieniksi. Joukkue on suurimman osan ottelusta hyökkäävä osapuoli. Silloin varoituksia ja rikkeitä ei kerry kovin helposti. Vaikka ihmeen kaupalla (alle 10%) Englanti häviäsi, ei urheilullinen joukkue todennäköisesti silloinkaan epäurheile. Ukrainakaan ei ottane kortteja tunnekuohuissa, mutta torjuntataistelussaan se saattaa olla pakotettu rikkomaan. Siksi sallin useissa ColossusBetsin MatchPredictor-kimpoissani useita kortteja Ukrainalle.

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä