Kategoria: Blogi

Voittamisen sietämätön vaikeus

Voittamisen sietämätön vaikeus

Pari päivää sitten kirjoitin, kuinka suosikkimyönteinen olin kaikissa ColossusBetsin pudotuspelien kasivakion kohteissa. Vähänpä "tiesin". Nyt epäonninen Hollanti pakkaa matkatavaroitaan. Italiakin joutui painimaan Itävallan kanssa jatkoajalle asti ja olisi ollut vaarassa, jos Itävallan 1-0-maalia ei olisi hylätty paitsiona.

P8-vakiomme on vielä hyvin elossa, koska vahvojakin suosikkeja toki varmistamme kierrättäen, mutta kahta uutta yllätystä emme enää lopuissa neljässä kohteessa kestä. Vaara näihin on kuitenkin olemassa.

Tanskan ja Walesin luokkaero oli sentään lukujemme mukainen. Mutta kuten Belgian, Italian ja Hollannin otteluissa näimme, pystyy selkeästikin huonompi joukkue tekemään suosikin urakan vaativaksi. Jos suosikki on vähänkin asennevammainen, ei yllätykseen vaadita suurtakaan epäonnea. Hollannin pieni aloitteettomuus, Tsekin hurja taistelu ja De Ligtin virhe riittivät suosikkitappioon ottelussa, missä olin Italia-pelin tavoin suosikkimyönteinen.

Jos kerran "edullisetkin" suosikit näyttävät näin nihkeiltä. kuinka hyviä pelikohteita ollenkaan ovatkaan meille ja asiakkaillemme/kimppalaisillemme tyypilliset "elävät", valikoidut yllättäjäehdokkaat?

Paras strategia on vahvankin tuntuisten suosikkien varmistaminen kierrättäen sekä sitten rohkea ylipainon kohdistaminen edullisiin yllättäjiin - kuitenkin varoen, ettei rivien kokonaistodennäköisyys madallu kohtuuttomaksi.

Tänään maanantaina kello 22 alkavassa ColossusBetsin kolmen kohteen monivedossa lilluu taas isännätöntä, kuollutta rahaa useita tuhansia. Nuo rahat jaetaan voittajille, vaikka kukaan ei voi voittaa niillä! Ylivaikea rivin mahdollisuus on varsin pieni, koska Sveitsi tuskin Ranskaa voittaa ainakaan yli maalilla.

Lähtökohdat peliin ovat siis hyvät, varsinkin, kun suuri yleisö pelaa pudotuspeleihin liian korkeita maalilukuja. En usko, että suosikkeja - Ranskaa, Ruotsia ja Englantia - sinänsä pelataan liikaa, mutta niiden suurinumeroiset voitot taitavat olla liian kunnianhimoisia yrityksiä.

Aika lailla samoin sanoin luonnostelin eilen alkanutta ColossusBetsin P3-monivetoa. Siihen saimme toivealun, ideamme mukaisen Espanjan 1-0 -voiton. Nyt yhteensopivuussyistä tuota tulosta on kombinoitu normaalia kevyemmin sinänsä edulliseen Englannin 1-0 -voittoon Saksasta. Eli jos olet mukana omilla tai kimpalapuilla Colossuksen P3:ssa eiliseltä, voit nyt lisätä tänään alkavissa peleissäsi Englannin 1-0:aa. Ja vaikka et ollut, voit aloittaa yksi nollasta uusia hyviä rivejä. Mutta samalla kupongilla ei kannata viljellä liikaa toistuvia maalilukuja, edullisiakaan. Kirjoitin tästä opista pidempään eilisessä blogissani (löytyy tästä samasta kokoelmasta).

Saksan puolustus on kokemuksestaan huolimatta näyttänyt virhealttiilta. Unkaria vastaan lipsahdukset olivat lähellä maksaa jatkopaikan. Englanti ei kuitenkaan vaikuta kaikkein vaarallisimmalta vastustajan virheiden hyödyntämisessä, mikä on outoa - onhan joukkueella todella nimekkäitä hyökkääjiä. Englannin kotietu tekee siitä suosikin, vaikka Saksa saattaa kaiken nähdyn kurjuudenkin valossa olla vielä hivenen edellä pelivoima-arvoissamme.

Kaiken summana Englannin vähämaaliset voitot antavat luultavasti parhaan tuotto-odotuksen ColossusBetsin P3-lisärahakierroksella - ja miksei muissakin peleissä.

Yleisestikin peli tarkentuu paljon, kun alkulohkoista siirrytään pudotuspeleihin. Tämä johtuu usein joukkueiden taktisista valinnoista, mutta myös puhtaasti pelaajien alitajunnasta. Kukaan ei halua tehdä joukkueensa putoamisen aiheuttavaa virhettä. Matemaattinen fakta on myös, että mitä tasaisempi ottelu, sitä matalampi maaliodottama. Maalimäärät tapaavat pudota lähes kaikissa arvoturnauksissa karsintalohkoista jatkopeleihin. Heikomman joukkueen ei ole häpeä puolustaa, ja yhdistettynä riittävään määrään halua edetä rohkeasti pallon kanssa (ja kieltätyä kiusauksesta vain purkaa pallo pois), tekee altaavastaaja usein selkeästi paremmankin joukkueen urakan sietämättömän vaikeaksi. Tämän tosiaan näimme Hollannin ja Italian sitkailuissa.

Pidän Ruotsia selkeästi Ukrainaa parempana joukkueena, mutta tasoerosta huolimatta en lähde ylipainottamaan Colossus-kimpoissani naapureitamme. Ruotsi ei ole Isakin taidoista huolimatta mikään maalailla mässäilevä yhdistelmä. Berg on ollut pettymys, ja olen alkanut jopa aprikoida, olisiko ilman Bergiä yhdellä "varsinaisella" kärjellä pelaaminen vaihtoehto.

Ruotsi on sinänsä selkeästi pelaava, erikoistilanteet hallitseva, kokenut ja henkisesti vahva ryhmä. Ukrainan aivan tarkkaa tasoa on monien kysymysmerkkien takia vaikea määritellä. Ukrainan selkeät voitot tuntuvat epätodennäköisiltä. Näin ollen myös Ruotsin "vaikeimman kautta saavutetut" niukat voitot antavan todennäköisesti parhaan vastineen riskeeratuille euroille.

Mutta: muista, että et haaskaa rahojasi liikaa samanlaisia hyviäkään tuloksia toistaviin kimppoihin!

On tärkeää tajuta, että sekä ColossusBetsin että Veikkauksen monivedossa rivien tuottojen kannalta on olennaista rivien tuotto-odottama, ei yksittäisten tulosten tuotto-odottama. Yhteensopivuus on tärkeää. Voitollisiin riveihin sisältyy usein eri veikkausmerkkejä, suosikkeja ja yllättäjiä sekä korkeita ja matalia maalilukuja. juuri tämän takia joudumme tekemään ColossusBetsille vaivaa säästämättä useita edullisia, pieniä kimppoja.

Yksi kimpoistamme otti ColossusBetsin runkosarjan P15-vakiosta €10277 - vain €7.60 maksaneella kupongilla. Tässäkin monen pienen kujpongin kokonaisuudessa oli ideana kierrättää sopivissa suhteissa suosikkeja ja altavastaajia.

Sama strateginen idea pätee myös tässä maanantaisessa pudotuspelimonivedossa. Eli Ranskan, Englannin ja Ruotsin niukat voitot ja altavastaajan nollille jääminen ovat pääsääntöisesti hyviä raaka-aineita tuottoriveihin, mutta jossain kolmesta kohteesta kannattaa kierrättää jotain poikkevaa, koska esimerkiksi kolme 1-0 voitot antaisi suhteettoman matalan kertoimen. Näin tärkeää on yhteensopivuus. Kiertävistä ohittajista 0-0 -kiikarit sekä altavastaajien 0-1 -voitot lienevät edullisimpia. "Arvaamme" merkkien ja rivien edullisuuden ColossusBetsin peleissä pääsääntöisesti melko hyvin, koska olemme pelanneet siellä voitollisesti vuodesta 2014 lähtien.

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä