Kategoria: Blogi

Viimeinen Hetki LYÖ

Viimeinen Hetki LYÖ

Lauantai 4.5.2019. Jännitän Kärppiä Suomen mestariksi.

ESBC:n Xg-maaliodottamamittarit olivat paljastaneet HPK:n paljon budjettiaan paremmaksi joukkueeksi jo Liiga-kauden aikaisessa vaiheessa. Ennen pudotuspelien alkua nuoret työntekijäni vakuuttivat minut siitä, että HPK:n mestaruuskerroin 15 tarjosi kymmeniä senttejä tuottoa jokaiselle pelatulle eurolle.

Kuitenkin ennen finaalia ajattelin, että Kärppien luokka puhuu. Muutin todella voitollisen HPK-positioni freerolliksi, missä sain ilmaiseksi yrittää suurta suosikkia Kärppiä mestariksi, kun luovuin lähes kokonaan HPK:n voittopotentiaalistani.

No, tiedät jo, mitä tapahtui: Jatkoajalla HPK:n Niclas Luceniuksen maila osui joukkuetoveri Niklas Frimanin silmään. Kärpät sai jäähyn, HPK maalin, ja minä vain vaivaisen parin sadan lohdutusvoiton jo kukoistaneesta mestaruuspositiostani.

Päivää myöhemmin olin pelannut KPV:tä puolentoista maalin tasoituksella Kuopiossa. KPV taisteli alusta alkaen hyvin ja meni ansaitusti johtoon Hendrik Helmken maalilla jo 25. minuutilla.

Vielä puoli tuntia ennen loppua KPV johti. Mutta sitten KuPS tasoitti 1-1:een ja jatkoi ryhdistäytynyttä peliään. 90 minuutin peliajan umpeuduttua KPV:n oli antautuminen. Sitten yliajan yliajalla järkyttävän virheen ja ulos tulleen maalivahdin takia KuPS teki 3-1 ja tuhosi vetoni maalillaan.

Tiistai: sain ColossusBetsin vakioveikkauksessa HJK:sta sellaisia riski/palkkio-suhteita, joita en tule luultavasti koskaan enää HJK:lla saamaan. Varmani näyttikin pitävältä vielä 10 minuuttia ennen täyttä aikaa, kun HJK suojeli 1-0 -vierasjohtoaan. Silloin jo keltaisen kortin saanut Kaan Kairinen viivytteli erotuomarin suullisista varoituksista huolimatta niin kauan, että toinen kortti ja ulosajo oli väistämättömyys.

VPS:n paine pakotti HJK:n Eldersonin ”apumaalivahdiksi” 88. minuutilla. Hän joutui torjumaan pallon kädellään maaliviivalta - tuloksena käsivirheestä rangaistuspotku ja ulosajo. Luulin jo selviytyneeni ColossusBets-kimppalaisteni kanssa, kun VPS:n pelaaja laukoi rangaistuspotkun ohi – mutta ei! Kahden miehen ylivoimalla myllyttänyt VPS tasoitti pelin yliajan yliajalla.

Samana iltana oli ColossusBetsin mestarien liigan monivedossa 50.000 euroa kuollutta rahaa. Halusin tietenkin itselleni ja kimppalaisilleni kuuluvan osuuden niistä. Olin ylipainottanut kimpoissani Liverpoolin 3-0 -kotivoittoja. Sinällään uskoin Barcaan enemmän kuin vedonlyöntimarkkina, mutta juuri 3-0:aa Liverpoolille olin suosinut. 3-0 on Colossuksella usein suhteessa edullisempi kuin korkeammat voitot sisältävä AOH (any other home-win). Tärkein syy ylipainotukseeni oli kuitenkin se, että kaksiosaisissa ottelussa jatkoajoille johtavien tulosten todennäköisyydet kasvavat enemmän kuin mitä vedonlyöntimarkkina uskoo.

No, 3-0 olikin hyvän aikaa mahdollisuuksien rajoissa. Sitten nokkelan pallopojan nopea oivallus, Barcan henkinen kaaostila ja Liverpoolin pelaajien taito toivat yhteisvaikutuksellaan sinänsä ansaitun, mutta meille vahingollisen 4-0-osuman. Keskiviikkona jatkettiin. Nyt toivoin Ajaxin pitävän 2-2 -lukemat, mutta Tottenhamin maali kuudennen lisäaikaminuutin lisäajalla sai minut (lähes) kyynelehtimään Ajaxin pelaajien kanssa. Tässä ottelussa yliaikamaali ei maksanut rahallisesti kovin paljoa, mutta tunsin sympatiaa Ajaxia kohtaan puhtaan urheilullisista syistä.

Koko 40 vuoden urallani en ole hävinnyt (tai menettänyt jo ”taskussa” olleita voittoja) näin paljon yliaikamaaleihin yhden kalenteriviikon aikana.

Toissa päivänä maanantaina luulin jo, että kauhun viikko oli ohi. Ehei! Sinänsä hyvin menneisiin jääkiekon MM-kisoihinkin on jo mahtunut monta viime hetken pettymystä.

Viimeinen hetki löi pahiten Kanada – Slovakia -ottelussa. Siinä täräytti 6-5 voittomaalinsa vain neljä sekuntia ennen loppua – tasakentällisin, ei siis tyhjään verkkoon.

Olin pelannut suurella panoksella Slovakiaa kahden maalin tasoituksella ja paljastanut vetoni uudella Vuoksenmaa-puhelinlinjani. Onneksi uusien asiakkaitteni tappioton kulku jatkui. He olivat pelanneet Slovakiaa kahden maalin tasoituksella, eikä kanukkien myöhäisellä maalilla ollut merkitystä heille. Itse olin kuitenkin rakentanut (tapani mukaisesti) position, missä voittaisin sitä enemmän, mitä paremmin Slovakia menestyisi. Tasapeli olisi ollut minulle toista tuhatta parempi lopputulos kuin nyt toteutunut Kanadan voitto.

Uskomattomaan jaksoon mahtui vielä kourallinen muita masentavia ”loppuhuipentumia”. Mutta nyt käninä seis. Urallani olen myös voittanut myöhäisillä maaleilla. Nämä ”sotajutut” kerron myöhemmin.

Totta on myös, että edullisista vedoista valtaosa kohdistuu altavastaajiin ja mataliin maalilukuihin. Siksi on normaalia, että voittava vedonlyöjä kärsii myöhäisistä maaleista useammin kuin hyötyy.

Kiitos terapiasta.

JORMA VUOKSENMAA

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä