Kategoria: Blogi

Venäjä – tervetullut vedonlyöntimarkkina

Kun urheilu kaikkialla maailmassa hiljeni koronaviruksen takia, jatkuivat pelit Turkissa ja Venäjällä. Ottamatta kantaa ratkaisuun tai kummankaan maan toimintaan muissakaan asioissa, on uutinen hyvä vedonlyöntisijoittamisen näkökulmasta. Myös ColossusBets alkoi järjestää vakio- ja monivetopelejä kyseisiin sarjoihin.

Heti viiden kohteen venäläisvakioiden avauskierroksella muutama Colossus-kimppani 16-kertaisti osanottajiensa kokonaispanokset. Kimppoja oli paljon normaalia vähemmän, kun helpossa pikkuvakiossa suuri yleisö ei ”mahdu” tekemään virheitä. Nyt kierros oli erityisen kehno, kun kupongilla oli mukana loistokas Zenit vierailijanaan heikko Ural.

Onnekas aloituksemme ei tietenkään kerro mistään, mutta uskon kyllä jatkossakin menestykseen venäläisen jalkapallon vedonlyönnissä (jos kautta pystytään kohta jatkamaan Venäjälläkään).

Maailmanlaajuisestikin hyvää tulosta tekevä vedonlyöntimallini on löytänyt tällä kaudella Venäjän jalkapallosta 62 sijoituskohdetta. Niistä olisi kuulunut osua 28,57. Mutta osumia onkin tullut 30,5 (puoli osumaa = rahat takaisin Asian Handicap -tasoitusvedoissa).

Venäjän jalkapallo on näin antanut mallilleni 6% tuoton per veto!

Kovin montaa ihmistä ei vedonlyönti Venäjän jalkapalloon kiinnosta, mutta alan silti tehdä kimppoja ColossusBetsille. En voi – tai halua – luvata tuottoa näille kimpoille, mutta sijoitan niihin omaa rahaa. Pelaan lisäksi itse rivit, jotka eivät ole kelvanneet kimpoissa.

Mihin sitten voittamisemme Venäjän jalkapallossa on perustunut?

Ensinnäkin: hyvään onneen. Sekä otteluissa, että myös esikausianalyysimme osuvuudessa meillä on ollut hyvä onni. Toki olemme auttaneet onneamme. Tapamme tehdä esikausianalyysi ja päivittää voimalukujamme on päihittänyt muut vedonlyöjät jo yli neljänkymmenen vuoden ajan. Tutkimuksemme, kokemuksemme ja parantuneiden työkalujen ansiosta voimalukumme ovat nyt parempia kuin koskaan.

Toiseksi olemme paneutuneet Venäjän jalkapalloon huolellisesti. Meillä on selkeät näkemykset perusluvuista ja joukkueista. On hyvä merkki, että tarve muuttaa voimalukujamme kauden avausnumeroista on ollut pienempi kuin normaalisti. Venäjän jalkapallossa viime vuosina on tullut kotivoittoja noin 43%, tasapelejä 27% ja vierasvoittoja 30%.

Jakauma yllätti minut. Olisin luullut, että suurten välimatkojen maassa kotietu olisi ollut isompi. Moskovan joukkueiden tasaiset paikallisottelut eivät selitä kokonaisuudessaan sitä outoa faktaa, että Venäjällä kotietu on matalampi kuin Euroopan viidessä eliittisarjassa. Mutta vaikka en löydä asiaan kunnollista loogista selitystä, lasken ottelukohtaisia kertoimia Venäjällä matalampaan kotietuun pohjautuen kuin länsi-Euroopan pääliigoissa.

Maaliodottamatkin ovat Venäjällä matalia. Kaikkien pelien keskiarvotulos on pyörein luvuin 1,35 – 1,0. Tuntuisi luontevalta ajatella, että ilmasto – ja säätila vaikuttaa paljon kotietuihin ja maaliodotuksiin. Moskovan paikallisotteluissa tasapelit ja ”vierasvoitot” lisääntyvät.

Entä joukkueet?

Pietarin Zenit on lukemiemme valossa vielä parempi kuin mitä joukkueen maine ja pistesaalis todistavat. Viikonlopun 7-1 voitto Uralista olisi kuulunut olla ehkä 4-1 tai 5-1, mutta tosiaan: Zenit on omaa luokkaansa Venäjällä. Satuin elokuussa näkemään Zenitin livenä Akhmat Grosnyjta vastaan. Joukkueen hyökkäys vakuutti minut jo silloin, vaikka viimeistelyssä olikin epäonnea, ja vaikka tsetseenit taistelivat vajaamiehisinä kuin sodassa. Artem Dzyuban, Magomed Ozdoevin sekä Sardar Azmounin taito ja ajoitus näyttää ajoittain keisarilliselta baletilta.

Moskovan ZSKA oli niukka kakkossuosikkini ja näkemysjoukkueeni kauden alkaessa, mutta olen ollut väärässä, ja vedonlyöntimarkkina oikeassa. ZSKA saattaa tosin vielä parantaa odottamalleni tasolle. Joukkueessa on laajuutta. Moni pelaaja on kypsymässä parhaimmilleen. ZSKA pääsee jo hyviin paikkoihin, mutta kärkimiesten jo ennen kautta pelkäämäni tehottomuus on valitettavasti osoittautunut todeksi.

Olenkin nostanut Krasnodarin ja Moskovan Spartakin sekä Lokomotivin voimaluvuissani suunnilleen ZSKA:n rinnalle. Lokomotiv tuntuu tosi olevan hitusen tasoaan kovemmassa maineessa. Spartakissa on paljon näkymätöntä hyvää. Orenburg oli hyvä syyskaudella, mutta talvitauon jälkeen sen vire on siirtynyt Sochiin – valmentajan myötä? Rostov on mainitun kaksikon ohella pelannut odotettua paremmin. Rostovin tunnusluvut vahvistavat joukkueen kehityksen. Se ei keiku puolivälin yläpuolella pelkän onnen turvin. Muutkin kuin Eremenko laukovat usein ja vaarallisesti.

Akhmat Grosnyj on tsetseenijoukkue ja rajallisuudestaan huolimatta yllätysvalmis kotipeleissään. Venäjän jalkapallossa päätyy heikoin puli tusinaa yleensä 40 ESBC PowerAI-pisteen tienoille (voittoprosenttiin skaalattu pelivoima siten, että voitto = 1 ja tasapeli 0,5). Usein tosin yksi joukkue on muita heikompi. Tänä vuonna se on Tambov, joka ei nauti edes täydestä kotiedusta.

Yleensä teemme rahamme altavastaajilla, mutta kaikkia alakastin joukkueita ei tietenkään kannata pelata sokkona. Ufan tunnusluvut ovat kehnoja, ja vaikka se venyi viikonloppuna 0-0 -tasapeliin Moskovan ZSKA:n vieraana, otamme Ufan vastustajan jatkossakin usein nostamaan ColossusBets-kimppojemme osumistodennäköisyyksiä.

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä