Kategoria: Blogi

Veikkausliigan puoliväli

(Jorma Vuoksenmaan lomaillessa Valioliigan alkuun asti tätä blogia päivittävät ESBC:n muut asiantuntijat)

Kotimainen jalkapallon pääsarja on nyt kutakuinkin puolivälissä, kun joukkueilla on takanaan 14-15 ottelua. Kärjessä kolmikko KuPS, HJK ja Honka ovat karanneet mestaruustaisteluun.

(kuva: soccerstand)

Vaikka ylemmän loppusarjan joukkueet pelaavat viimeiset viisi peliä keskenään, niin ainakaan 33 pisteessä majailevaa KuPS:ia ei enää sijoilta 4-6 oteta kiinni.

Kun katsotaan tuloksien taakse mm. xG-lukemia, niin KuPS on ollut näistä onnekkain – sekä päästettyjen että luotujen maalipaikkojen suhteen. HJK puolestaan on kärsinyt varsinkin tehottomuudesta, ja paremmalla onnella se johtaisi sarjaa. FC Honka puolestaan on ollut pistesaaliinsa suhteen hieman onnekaskin, emmekä odota sen jatkavan loppuun asti mestaruustaistelussa KuPS:n ja Klubin kanssa.

Vaikka HJK onkin ESBC Power AI -ratingiltaan KuPS:ia vahvempi - varsinkin Arajuuren hankinnan jälkeen - niin Klubin mestaruus ei ole mitenkään kirkossa kuulutettu. Joukkueiden kaksi aiempaa kohtaamista päättyivät tasan ja näillä näkymin ylemmässä loppusarjassa pelattava keskinäinen ottelu tulee olemaan todellinen ”kuuden pisteen” kamppailu. Lisäksi KuPS:lla on yksi ottelu vähemmän pelattuna, joten ilman useampia pistemenetyksiä Kuopiossa juhlitaan mestaruutta.

Oman mausteensa mestaruustaisteluun tuovat vielä europelit. HJK:lla on seuraavaksi vastassa Viktoria Plzen ja Kupsilla FC Milsami Orhei. Varsinkin näiden otteluiden välillä vedonlyöjän kannattaa olla tarkkana kokoonpanojen ja lepuutuksien suhteen. Molemmat joukkueet ovat toki vahvoja myös rotaatiota käyttäessään, mutta varsinkin tasoitusvedoista ja totalseissa saattaa järkipelaajalle löytyä hyviä mahdollisuuksia. Kertoimia kannattaa ehdottomasti näissä tilanteissa vertailla ahkerasti, esimerkiksi Sportmarketin avulla.

Veikkausliigan keskikasti on puolestaan erittäin tasainen. Ainoastaan valmentajaa jo vaihtanut FC Lahti näyttäisi jo menettäneen mahdollisuutensa ylempään loppusarjaan. Jopa IFK Mariehamnilla on vielä teoreettiset mahdollisuudet kuuden sakkiin, sillä Ilves vain neljän pisteen päässä sijalla 6.

(kuva: soccerstand)

ESBC Power AI -lukemien perusteella ylempään loppusarjaan ovat vahvimmin tarjolla FC Inter ja FC Haka, mutta kuudes mitalipeleihin jatkaja onkin jo vaikeampi ennustettava.

AC Oulu pelaa hienoa kautta ja on ollut ESBC Power AI -lukemissa paras joukkue, kun suhteutetaan peliesitykset odotuksiin.

SJK ja Ilves ovat kuitenkin perusluokaltaan sen verran edellä, että Duarten ryhmä saa venyä tosissaan, jos aikoo pitää nämä takanaan.

Oma lukunsa tämän kauden sarjassa on vielä hännänhuippu HIFK, joka on kärsinyt ongelmista niin kentällä, kuin sen ulkopuolellakin. ESBC Power AI -lukemien perusteella edes Paatelaisen tulo peräsimeen ei ole saanut aikaan tarvittavaa ryhtiliikettä ja ihmeitä saa tapahtua, jos "Röda" pelaa pääsarjassa seuraavalla kaudella.

Tulevana viikonloppuna pelataan täysi kuuden ottelun kierros la-ma.

Ilves - HJK:

 • HJK:lla alla europeli, miten meni 1. osa?
 • Abubakari ja Arajuuri mukana?
 • alustava 1x2: 21-25-54

AC Oulu - IFK Mariehamn:

 • jatkaako Oulu hyvää virettään?
 • IFK putoamassa kyydistä, tämä ottelu nousijaa vastaan pitäisi ehdottomasti voittaa
 • ESBC Power AI reagoinut jo voimakkaasti Oulun otteisiin
 • alustava 1x2: 42-26-32

VPS - FC Haka:

 • Vepsun kokoonpanotilanne?
 • Haka edellä xG-tillastossa, mutta kotietu tasoittaa tilannetta; tasabuukki?
 • alustava 1x2: 36-27-37

KuPS - HIFK:

 • KuPS alla eurorasitusta, mutta lahteakin vastaan vakuuttava 4-0 eurokiireiden välissä
 • HIFK:n ongelmat isoja, mikä on joukkueen henkinen tila?
 • alustava 1x2: 76-17-7

FC Lahti - SJK

 • Lahdella alla 0-4 ja 0-5 nöyryytykset
 • SJK tuttuun tapaan alisuorittanut, kohtaa nyt Lilleströmin; tässä Lahden sauma?
 • alustava 1x2: 35-26-39

FC Inter - FC Honka

 • Interillä alla kaksi katkeraa maalin tappiota ennakolta heikompia vastaan
 • kapteeni Rick Kettingin jatko joukkueessa? uusi hankinta Joel Rodriquez, taso ?
 • Honka mukana mitalitaistelussa, mutta ollut onnekas
 • alustava 1x2: 36-26-38

Näitä lukemia tulemme sitten pitkin viikkoa päivittämään mm. loukkaantumistiedoilla, pelaajasiirroilla ja mahdollisilla lepuutus-ennakoinneilla. Parhaat poiminnat seulomme ESBC Päivän Veto ja ESBC Pick of the Day -suosituksiksi, riippuen siitä mistä on eniten etua saatavilla. Pääset näiden vetojen kyytiin kätevästi täältä.

Jorma Vuoksenmaan #MyWay -projektin vedot laaditaan samaan analyysiin perustuen ja tähän asti jalkapallo onkin ollut tuottoisin markkina ("Full time" alla). Tämä ei toki ole mikään tae tulevasta, mutta itse uskomme analyysimme. Kun Sportmarket vielä haravoi meille markkinoiden parhaat kertoimet,niin hyvin todennäköisesti pääsemme lyömään positiivisen odotusarvon vetoja tulevana viikonloppuna.

(kuva: Jorma Vuoksenmaan twitter 7.7.2022)

Hannu Seppälä / ESBC

ESBC Yhdessä enemmän peleistä!

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä