Kategoria: Blogi

Vasemmisto vie vapautesi valita

Vasemmisto vie vapautesi valita

Cheltenhamin upeat estelaukat ovat monelle kevättalven upein hevosurheiluelämys. Kuluvalla viikolla siitä kannattaa nauttia keskittyneesti. Ensi vuonna emme todennäköisesti voi katsoa Cheltenhamia tai pelata sinne.

Estelaukkahevosten kestävyys ja urheus on todella kunnioitusta herättävää. Cheltenhamissa kohtaavat parhaat. Tapahtuma on urheilun ja hevosen juhla. Mutta myös pelin.

Suomen Veikkaus oy ei ole kelpuuttanut Cheltenhamia pelikohteekseen. Onneksi kilpailuista voi lyödä vetoa todella monille luotettaville, laillisille, reilut peliehdot tarjoavalle vastuulliselle pelinjärjestäjille.

Vapaa kilpailu on kaikilla elämänaloilla hyväksi kaikille. Kuluttaja saa parhaat mahdolliset ehdot. Palveluiden tarjoajat kehittyvät kilpailutilanteessa. Pelialalla vapaa kilpailu on erityisen hyödyllistä ja tärkeää.

Cheltenhamin laukkaa voi pelata mm. Englannin/Irlannin totoon, kiinteitä kertoimia tarjoaville yhtiöille, indeksivedonvälittäjille, pörsseihin, ja lisensoiduille totopoolien pitäjille (esim. monet ranskalaiset toimijat ja ColossusBets Englannissa).

Erilaiset hevoset ja tilanteet ovet edullisia eri maissa ja eri pelinjärjestäjillä. Puhtaasti kertoimia ”shoppailemalla” järkipeluri pystyy nauttimaan Cheltenhamista lähes ilmaiseksi. Joskus tarkkaavaiselle hevosvedonlyöjälle syntyy jopa pakkovoittotilanteita. Mikä urheilun ja vedonlyönnin juhla Cheltenham onkaan! Se viedään kuitenkin meiltä pois.

Suomen vasemmistohallitus valmistelee lakia, joka kieltää pelin Suomesta ulkomaille. Ensi vuonna toista sataa tuhatta suomalaista peliharrastajaa ei siis enää voi pelata Cheltenhamiin – tai ylipäätänsä minnekään, mihin Veikkaus ei päätä peliä järjestää. Samalla katoaa peliharrastajilta mahdollisuus voittaa (tai ainakin hävitä vähemmän).

Juuri vapaus on avainsana. On OK, jos vapaa yksilö haluaa tukea Veikkaus oy:tä. Monet arvostavat, että Veikkaus siirtää esimerkiksi peliautomaattien ongelmapelaajilta imemiä rahoja mieleisilleen ”elokuvaneuvoksille” ja poliittisten nuorisojärjestöjen ”yläluokkasafareihin” – haaskattuaan ensin enimmän osan ”voittovaroista” omaan tehottomuuteensa. Mutta olisi suomalaista antaa ihmisten valita minne pelata – ja sitten vaikka tukea erillisenä asiana hyviä tarkoituksia tai maksaa veroja.

Vasemmisto on toista vuosisataa tehnyt ihmisistä objekteja. Tietänyt paremmin. Asettunut toisten yksilöiden yläpuolelle. Pitänyt väkivallan sekä väkivallan uhan avulla yllä rakenteita, missä onnellisuuden mittarit ovat kärsineet.

Pohjoismaissa vastavoimat ovat rajanneet vasemmiston väkivallanhalun vain netissä levitettyjen tappouhkausten tasolle. Elokuvaohjaaja Aki Kaurismäen idea tappaa rikkain 1% ei johtanut toimenpiteisiin. Mutta pienemmissä asioissa vasemmisto on esimerkiksi vastustanut kauppojen sunnuntaiaukioloa. Ruotsissa aikoinaan vasemmisto vastusti kaapeli- ja satelliittikanavia.

Ei siis yllätä, että vasemmistoliitto haluaa kieltää järkipelit ulkomaille, ja että samaan aikaan puolueen kansanedustaja Anna Kontula haluaa pelikoneiden säilyvän syrjäseuduilla. Yhtä ymmärrettävää on, että sosiaalidemokraatit haluavat kieltää pelit ulkomaille. Kansanedustaja, ex-ministeri Jukka Gustafsson ei antanut A-studion Veikkaus-keskustelussa ovin älykästä kuvaa itsestään, ja sittemmin selvisi, että miehellä oli intressikytkentä Veikkaus oy:n kanssa. SDP: kärkipoliitikoista mm. Tarja Halonen, Liisa Jaakonsaari, Paavo Lipponen ja Antti Rinne arvostivat paljon esimerkiksi yli 600.000 euroa Veikkausvoittovaroja saanutta Veijo Baltzaria, jota kuitenkin epäiltiin ihmiskaupasta.

Sen sijaan on yllättävää, että monissa yhteyksissä ”vapaudesta” puhuvat vihreät haluavat viedä suomalaisilta vapauden päättää vapaa-ajan harrastuksestaan – pelatako Suomeen vai ulkomaille? Vihreät eivät ole antaneet arviota, miten ihmisten pankkisiirtoja ulkomaille pystytään valvomaan kustannustehokkaasti ja virheettämästi.

Keskustan halu kieltää pelit ulkomaille on jo suoranaista äänestäjien pettämistä - puolueen arvojen ja peruslinjausten vastaista. Kun ennen vaaleja suomaiset järkipelurit kysyivät keskustan kansanedustajilta, kannattavatko he kieltolakia, enemmistö keskustalaisista vastusti.

En ymmärrä, miksi keskusta haluaa estää suomalaisten hevospelaajien mahdollisuuden nauttia Cheltenhamista. Keskustan johdossa on monia ravipelaajien arvostamia ja ihailemia henkilöitä, mm. Mika Lintilä.

Joten: nauti maailman parhaasta estelaukasta! Ensi vuonna se ei enää ole mahdollista – kiitos valinnan vapautesi vievän vasemmiston.

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä