Kategoria: Blogi

Vain yksi suursuosikin murskavoitto mahtuu tuottoriveihin

Vain yksi suursuosikin murskavoitto mahtuu tuottoriveihin

Maanantain Tunisia – Englanti -myöhäisottelusta alkavassa ColossusBetsin Pick4:ssä on tarjottimella 100.000€ ylimääräistä rahaa panoksista tulevan voittosumman päälle. Jos pelin vaihto jää alle 333.333 euron, jaetaan voittoina panoksia suurempi summa!

Näin voi hyvinkin käydä. Lauantain vastaavassa mutta ilman lisärahaa pelatussa Colossuksen Pick4:ssä palautusprosentti nousi 97% prosenttiin pelkän takuupotin ansiosta.

Olipa pelin lähtökohtainen palautus (ja tuotto-odottama keskimääräiselle pelaajalle) sitten vähän yli tai vähän alle 100 prosenttia, voi jo yksinkertaisia perusperiaatteita noudattava veikkaaja odottaa sijoituksensa karttuvan. Silti yksittäisellä kierroksella on todennäköisintä jäädä tappiolle. Tämä ensi lukemalta ristiriitaiselta kuulostava tilanne johtuu siitä, että Pick4:ään kannattaa pelata vaikeahkoja rivejä, jotka osuvat harvoin mutta antavat mahtavia voittoja.

Vaikka yhden yllätystuloksen sisältäviä kombinaatioita kannattaa haravoida rohkeasti, on tärkeää pitää huolta, ettei maksa liian epätoivoisista riveistä. Jos vaikka tavoiteltavissa olisi 34.000 euron potti, ei ole järkeä sijoittaa 20 senttiä riville, joka osuu harvemmin kuin kerran 170.000 yrittämästä.

Colossuksessa jakosummat ilmoitetaan 2 euron panoksella tavoiteltavina potteina. Pelaaja voi kuitenkin valita panoksekseen myös 1€, 50c tai 20c. Ainakin pelikassan kasvattamisen alkuvaiheissa kannattaa ehdottomasti pelata vain 20 sentin minimipanoksilla. Kun panos on kymmenesosa kahdesta eurosta, ovat saatavilla olevat voitotkin luonnollisesti kymmenesosan suuruisia kahden euron panoksella saatavista voitoista.

Minimipanoksellakin varovaisuus on tarpeen. Vaikeissa peleissä voi tulla pitkiäkin häviösarjoja, vaikka toinen voittoluokka 3-oikein sekä voittojen kotiuttamisen mahdollisuus rajaavat riskejä jonkin verran.

Jos muuten ColossusBets ja sen järjestämät pelit ovat Sinulle uusia asia, katso esittelyvideoni https://www.youtube.com/watch?v=BEWxnEi2oVsi

tai lue esittelyblogini

https://esbc.fi/articles/blog/lisaa-paivittaista-mm-jannitysta-colossus-bets/

Kuulostaa ehkä yllättävältä, mutta Pick4-pelissä rivien rakentaminen on vähintään yhtä tärkeää kuin eri tulosten todennäköisyyksien arviointi. Toki kaiken pohja on voimasuhteiden ja maaliodottamien laskenta.

Tässä

https://esbc.fi/articles/blog/jackpot-tulee-oletko-valmis/

eilisessä blogissani kommentoin muutamalla sanalla tämän maanantai-illan jackpot-kierroksen otteluita.

Kohteet Colossuksen maanantain Pick4:ssä ovat siis:

Tunisia – Englanti

Puola – Senegal

Uruguay – Saudi-Arabia

Iran – Espanja

Suhtaudun Englannin maajoukkueeseen nyt myönteisemmin kuin koskaan. Silti juuri tässä tilanteessa ja Colossuksen Pick4-pelissä on mahdotonta, että Englanti jäisi edulliseksi. Aivan ylipelattu Englanti on AOH-vaihtoehtona eli vähintään neljä maalia tekevänä voittajana. Tätä tulosta kannattaa viljellä vain muiden kohteiden kaikkein edullisempien tulosten kanssa. Uruguayn ja Espanjan suurvoitto yhdistettynä Englantiin tekisi lähes kaikista kahden muun pelin kombinaatioista tappiollisia. Sama on tilanne, jos Uruguay ja Espanja voittaisivat neljä maalia tehden.

Juuri tässä on illan Pick4:n pääidea, joka kannattaa pitää mielessä aina vastaavissa tilanteissa: enintään yhden suursuosikin murskavoitto mahdollistaa tuotollisen pelaamisen.

Illan jackpotin tekee haastavaksi se, että Uruguay saattaa hyvinkin ryöpyttää Saudi-Arabian. Saudien taistelumoraali voi romahtaa Uruguayn avausmaaliin. Sen sijaan Uruguayn huippuhyökkääjien verenhimoa onnistuminen vain lisäisi nihkeästi sujuneen Egypti-pelin jäljiltä. Sanotusta huolimatta Uruguayn ”Any Other Home”, AOH-vaihtoehtoa voi käyttää vain kaikkein parhaiden muiden tulosten kanssa, koska jopa lähes puolet yhdistelmistä kulkee Uruguayn 4-maalia sisältävien voittojen kautta.

Englannin ja Espanjan otteluissa altavastaajat ovat paljon kilpailukykyisempiä kuin Saudi-Arabia. Silti ne nostavat voitto-osuuksia mukavasti.

Espanja olisi paremmalla onnella voinut voittaa Portugalin, eikä joukkueessa näkynyt silmiinpistäviä valmentajan vaihdokseen pohjaavia ongelmia. Espanja on aivan eri luokan joukkue kuin Iran. Silti tässäkin ottelussa kannattaa kierrättää Espanjan maltillisia voittoja – ja kuten Englannin tapauksessakin, jopa 0-0:aa ja 1-1:tä kaikkein maukkaimpien, melko todennäköisten muiden otteluiden tulosten kera.

Englannin nuorekkuudesta ja hyökkääväksi rakennetusta taktiikasta huolimatta Tunisia saattaa pystyä pitämään pelin tasaisena. Pallon saadessaan se pelaa saamiemme tietojemme mukaan hitaasti. Näin ollen Englannin 1-0 ja 2-0 saattavat jäädä edullisiksi tuloksiksi. Jopa ”mahdottomuudelta” tuntuva 0-0 tulee kierrättää muiden otteluiden hyvien ja todennäköisten tulosten kanssa. Epätodennäköinen 0-0 räjäyttäisi voitto-osuudet pilviin.

Puola – Senegal -kohteeseen tulee Pick4:ssä valita tulokset lähinnä yhteensopivuussyistä. Idea on välttää rivien muodostumista liian helpoiksi tai vaikeiksi. Puola-otteluun siis yllättäviä tuloksia, jos kolmessa muussa kohteessa on saatu todennäköisiä tuloksia, ja merkin osuminen päätavoitteeksi niissä riveissä, missä mikään kolmesta muiden otteluiden suursuosikeista ei yllä neljään maaliin.

Sinänsä Puola houkuttelee ottelussa todennäköisesti liikaa peliä. Senegal voi jäädä edulliseksi, mutta kisojen potentiaalista yllättäjää on yksiselitteisempää pelata kiinteäkertoimisissa pelimuodoissa ja tosiaan antaa Colossuksessa pääpaino toistuvien tulosten välttämiselle sekä vaikeusasteen kontrolloimiselle.

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä