Kategoria: Blogi

Vähän maaleja, paljon kulmapotkuja

EM-jalkapallon hohto sen kun kirkastuu!

Illan Italia - Espanja -ottelussa nähdään niin hienoa jalkapalloa, etteivät jännitysvedot ole oikeastaan tarpeen. Mutta jos sellaisia haluaa välttämättä tehdä, on ColossusBetsin MatchPredictor oiva pelimuoto. Siinä kun jokaisella maalilla, kulmapotkulla ja varoituksella on väliä. Jännitys ottelun loppuun asti säilyy.

MatchPredictor on vaikea peli, eikä siitä ole (ainakaan Sharpe-korjattuna) löydettävissä niin lukuisia edullisia rivejä kuin esimerkiksi ColossusBetsin P8-vakioista lisärahakierroksilla. Silti myös MatchPredictoria voi pelata hyvin. Jotkut jalkapalloa syvällisesti ymmärtävät, joukkuieden pelitapoihin ja pelaajien varoitusalttiuteen perehtyneet voivat myös löytää sellaisiakin tuottosijoituksia, joihin esimerkiksi minun osaaminen ei riitä.

Olin Italia-myönteinen jo ennen kisojen alkua. Pelasin sitä mestariksi parhaimmillaan 11x -kertoimilla, ja lisäsin panostustani, kun ensi otteluissa näkemäni vahvisti arvioitteni osuvuuden. Nyt vedonlyöntimarkkinakin on kuitenkin tajunnut Italian vahvuuden, ja Espanja-ottelussa kertoimet vastaavat melko tarkasti joukkueiden voimasuhteita. Itse asiassa tasapeli saattaa olla ottelussa paras veto, vaikka se onkin vain noin 34 prosenttinen tapahtuma.

Sinänsä hyvin menneissä kisoissa olen luultavasti miinuuksella under-vedoissa. Mutta ne tulevat kerta kerralta edullisemmiksi, kun maaleja syntyy. Pudostuspelit aloittaneen 3-3 ja 5-3 tulokset ovat yhä ihmisten mielissä, ja nyt viikonlopun Englannin 4 maalia sekä Tanskan 2-1 -voitto vain auttoivat asiaa.

Sekä Italialla että Espanjalla on vankka puolustus, eikä Italia ole ratkaisevasti parempi tasaisessa ottelussa. Siksi matalat maaliluvut ja 0-0 sekä 1-1 tasapelit jäänevät edullisiksi jopa kiinteäkertoimisessa vedonlyönnissä mutta ainakin ColossusBetsin ja Veikkauksen poolipeleissä.

Yleensä tasaisuus ja vähämaalisuus vähentää kulmapotkujen määrää. Kulmureita alkaa syntyä tihenevällä tahdilla usein otteluiden loppua kohti, kun toinen joukkue pyrkii tasoittamaan. Tasatilanne pudottaa kulmapotkuodottamaa. Mutta vaikka vaara on, että illan ottelu on pitkään tasatilanteessa, voi tässä poikkeustilanteessa olla oikein hakea yli 9½ kulmapotkun totaleita - jopa Espanjan kulmurivoittoa hakien.

Espanja on nimittäin keskittänyt paljon näissä kisoissa. Punaisilla voi olla jopa pieni etu ilmapallokamppailuissa. Keskittäminen ei omien tutkimusteni mukaan ole optimaalinen tapa pelata jalkapalloa, eikä se anna parasta vastetta pallon omistamiseen. Mutta nyt Espanjan on perusteltua keskittää myös Italiaa avstaan, koska tiiviin puolustuksen sisään tunkeutuminen toisi yhtä lailla kertyvän riskin pallon menetykseen. Espanja saattaa keskittelyillään saada kulmia ja niistä uusia kulmia vaikkei maaleja.

ColossusBetsin MatchPredictorissa ovat kohteina myös varoitukset molemmilla jaksoilla. Toisella puoliajalla varoitusten odottama nousee. Toinen joukkue voi olla tappiolla ja siksi hyökkäävä. Silloin toinen osapuoli voi joutua rikkomaan puolustustaistelussaan. Ja olematta rasisti, Espanjan ja Italian pelaajien veri voi kuohahtaa, jos varma tappio häämöttää loppuminuuteilla. Korkeilla varoitusmäärillä on korrelaatiota, koska ne lisäävät ehdollista todennäköisyyttä, että jompi kumpi johtaa tai on ratkaissut pelin.

Spinazzolan vaihtuminen Emersoniin heikentää Italiaa enemmän, kuin mitä Sarabian vaihtuminen Olmoon heikentää Espanjaa. Kulmapotku-ideaani näillä kokoonpanotiedoilla (klo 21.10) on lievä parantava vaikutus.

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä