Kategoria: Blogi

Tyhjä katsomo täyttää pelikassan?

Tyhjä katsomo täyttää pelikassan?

Torstaina 11.10.2018 jakaa ColossusBets P3-pelissä 15.000€ ilmaista rahaa. P3 on kolmen kohteen Monivetoa, jossa voittaa myös 2-oikein-tuloksella.

Elleivät pelaajat tartu tilaisuuteen ja jättävät pelin vaihdon alle 50.000 euron tason, on voittoja jaossa panoksia suurempi summa! Toisin sanoen pelaajille maksetaan peliin osallistumisesta. Normaalisti pelaajat maksavat oikeudesta pelata. Yli sadan palautusprosenteilla ei yleensä saa pelata, vaan pelien järjestäjät palauttavat voittajille 55% - 70% monivedon ja vakion kaltaisissa pottipeleissä.

P3:n kohteina ovat Wales - Espanja, Puola - Portugali ja Kroatia - Englanti.

Colossuksen P3:n päätöskohde pelataan sinänsä Kroatiassa mutta tyhjälle katsomolle. Miten tämä vaikuttaa kotietuun ottelussa, ja miten pelikansa reagoi tilanteeseen?

Kotietu koostuu pääosin kotiyleisön tuomariin kohdistamasta paineesta, pelaajien faneiltaan saamasta lisäsytykkeestä, kentän tuttuudesta ja matkustamisen tuomista haitoista (vaiva, epämukavuus, normaalirutiinien rikkoutuminen). Näistä tuomariin kohdistuva paine selittää kotietua selvästi eniten.

Kun ottelua seuraavat pelkästään media, stadionin työntekijät ja UEFA:n virkailijat, on selvää, ettei tuomariin kohdistu juuri mitään painetta. Koska nykyaikana myös matkustamien on sujuvaa Euroopan sisällä, eikä ilmasto tai kenttä suosi Kroatiaa, katoaa kotietua lähes täysin. Aina näin ei välttämättä ole suljettujen ovien otteluissa.

Yhdessä merkityksessä hiljaisuutta hohkaavat lehterit vaikuttavat otteluun: suurinumeroisten kotimurskavoittojen mahdollisuus putoaa. Ratkenneissa otteluissa lisämaalit syntyvät usein villiintyneen kotiyleisön innostamina. Vieraissa ja puolueettomalla kentällä ottelun hyväkseen ratkaissut osapuoli tyytyy usein vain varmistamaan voiton ja välttämään turhia loukkaantumisia.

Molemmat joukkueet ottanevat Kansojen Liigan tosissaan, vaikka Kroatia sattuikin häviämään Espanjalle äskettäin peräti 0-6. Aivan noin huono Kroatia ei ollut ainakaan ottelun alussa. Espanja syötti vain uskomattoman tarkasti, liikkui hyvin - ja oli myös parin ylimääräisen maalin verran onnekaskin. Lovren tulee nyt tilkitsemään Kroatian puolustusta. Joukkue haluaa palauttaa kunniansa - suljetullakin stadionilla.

Muilta osin Kroatian kokoonpano on heikompi kuin MM-turnauksen loiston päivinä. Muutaman puuttuvan "rivimiehen" lisäksi kärkimies Mario Mandzutic on poissa. Hän lopetti maajoukkueuransa.

Englanti aloittanee melko hyvällä kokoonpanolla, vaikka ryhmään on nimetty muutamia uusia kokeiltavia pelaajia.

Englanti saattaa saada pienen ylimääräisen sytykkeen otteluun MM-kisojen semifinaalitappiostaan Kroatialle.

Ottelussa on siis paljon vaakaa eri suuntaan painavia punnuksia. On mahdollista, että eri vedonlyöjät laskevat liikaa painoarvoa yhdelle punnukselle - eli ottavat jonkun edellä läpi käymistämme tekijöistä huomioon arvioissaan liian voimakkaasti.

Osa veikkaajista ei välttämättä edes tiedä, että ottelu pelataan suljetuin ovin. He veikkaavat liiaksi Kroatiaa. Osa (varsinkin ColossusBetsin pelaajapopulaatiosta) pelaa puolestaan Englantia - aina. He eivät välttämättä päädy muutenkaan mittailemaan eri asioiden tärkeyttä, eivätkä päädy pohdinnan lopputuloksena arvioon tasaisesta ottelusta. Siksi on mahdollista, että vaikka markkinavoimien näkemyksen mukaan tasapelin mahdollisus ottelussa on 30%, selvästi vähemmän kuin 30% ColossusBetsin P3-riveistä kulkee eri tasapelien kautta. Usein myös AOD (eli 2-2 ja 3-3 -tasapelit sisältävä vaihtoehto) on suhteettoman paljon pelattu 1-1 ja erityisesti 0-0 -tasapeliin nähden.

Kroatia - Englanti päättyy siis 70% varmuudella johonkin muuhun merkkiin kuin tasapeliin. Silti 0-0 ja 1-1 -tasapelien kautta kulkevat rivit voittavat mitä todennäköisimmin odotusarvoa, joka realisoituu täyttämään pelikassaa aina silloin tällöin - riittävän usein.

Ps. Jos ColossusBets ja sen järjestämät pelit ovat Sinulle uusia asia, katso esittelyvideoni

https://www.youtube.com/watch?v=BEWxnEi2oVsi

tai lue esittelyblogini

https://esbc.fi/articles/blog/lisaa-paivittaista-mm-jannitysta-colossus-bets/

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä!

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä