Kategoria: Blogi

Tili viimeksi Championshipistä – nyt Espanjasta

Viikko sitten otin blogissani suurennuslasini alle Englannin Championshipin. Lukijani palkittiin ruhtinaallisesti, kun paljastin kaikille pelikohteeni Hullin ja Cardiffin. Molemmat voittivat hallitusti altavastaajina.

Hull katkaisi tappioputkensa juuri järkeilemiemme syiden ansiosta. Kun uusi hyvä manageri Shota Arviladze vielä hankki hyökkäyksen vahvistukseksi yhä kehittyvän Marcus Forssin, on Hullin jatkoa jännittävää – ehkä tuottavaakin - seurata. Yksi kimpoistani otti ison osan ColossusBetsin p8 pikkuvakiosta paljolti Hullin ja Cardiffin ansiosta. Viikkoa aiemmin teimme saman Ranskan P7-vakiossa aivan minikokoisella kimpalla.

ColossusBetsin P8 ja P7 pikkuvakiot ovat hyviä pelejä varsinkin lisärahakierroksilla. Kahdeksassa kohteessa vastustajamme mahtuvat tekemään virheitä ja jättämään satoja rivejä voitollisiksi, mutta toisaalta näissä peleissä voittaa paljon useammin kuin esimerkiksi sinänsä edullisemmassa P15-vakiossa.

Tänäkin viikonloppuna Valioliiga on jälleen Burnleyn ja Watfordin kuolinkamppailua lukuun ottamatta tauolla, ja ColossusBetsin jakamatta jääneet ilmaisrahat ovat Espanjan P10-vakiopotin pohjana. Siksi onkin luontevaa, että fokusoidun nyt tekstissäni Espanjan otteluihin. Jotkut niistä palkitsevat parhaiten ColossusBetsin vakiossa, toiset Veikkauksen ja kansainvälisten toimijoiden Asian Handicap -tasoitusvedoissa.

ColossusBetsin P10-peli käynnistyy jo tänään perjantaina Getafen ja Levanten kamppailulla. Rajallisten joukkueiden kohtaamisessa Levante olisi ollut herkullinen yllätyshaku, koska se on ollut vastustajaansa epäonnisempi, mutta Campanan ja Moralesin pelikiellot kuppaavat niin paljon Levanten hyökkäysvoimaa, että täysinvaihdeltu on kai sitten lopulta luonnollinen ratkaisu. Risti tosin saattaa jäädä hieman alipelatuksi, joten rohkeimmat yrittävät ristiä, ja muut varmistavat ilmaisrahakierroksen jännityksen koko viikonlopuksi kattamalla avauskohteen 1-x-2-peitolla.

Lauantaina Elchen ja Celta Vigon kotiotteluissa maailman Asian Handicap -markkina on asettunut melko oikeille tasoille. Mallorcankin suosikkiasema on jokseenkin oikein arvioitu. Saarelaiset saattavat kuitenkin kerätä ColossusBetsin pelaajapopulaation veikkausmerkeistä ansaitsemaansa vähemmän, ehkä jopa alle 50%. Mallorca saattaakin olla siedettävä kierrätettävä ”apuvarma” rivien vaikeusasteen pitämiseksi hallittuna.

Sevilla ei ole välttämättä niin suuri vierassuosikki Osasunaa vastaan kuin mitä maailman markkinavoimat ajattelevat. Tällaiset ”nimijoukkueet” heikompiensa vieraina ovat kokemukseni mukaan usein ylipelattuja Colossuksen vakioissa. Ylipelattu on ainakin Real Sociedad Valencian vieraana. Valencia ei ole edes sunnuntain kokoonpanoilla niin paljon baskivieraitaan huonompi, että se olisi ratkaisevasti alakynnessä! Silti maailmalta saa Valencian voitosta kertoimen kolme, kun Real Sociedad on 2.7-kertoiminen suosikki. Colossuksen paljolti harrastajista koostuva vakioveikkausmarkkina voi pelata ”väärää” vierassuosikkia suhteessa vieläkin enemmän.

Barcelona sen sijaan voi olla suositumpi ColossusBetsin asiakkaiden keskuudessa kuin vedonlyöntimarkkinoilla. Barcelonan vaikeuksia on liioiteltu. Sen piti olla Atletico Madridia parempi joukkue, ja sitä se on osoittanut niukasti olevansakin. Barca saattaa vielä parantaa. Barcelona on kotietunsa jälkeen ottelussa selvempi suosikki kuin mitä sen kerroin 2.4x vaikuttaa – kokoonpanohuolistaan huolimatta. Atleticolta saattavat sitä paitsi puuttua Griezmann ja Llorente. Tarkasta sunnuntaina kokoonpanot, ja harkitse under-vetoja sekä poolipelien vähämaalisuuksia, jos hyökkäysvoimaa puutuu avausryhmityksistä. Atleticon voitto on joka tapauksessa mitä ilmeisimmin huono vastine rahoille Colossuksella.

Real Betis on ollut onnekas tänä vuonna, mutta markkina tuntuu tajunneena asian, ja hyvää kannatusta nauttiva Sevillan kakkosjoukkue on nyt kotonaan jokseenkin oikein pelattu Villarealia vastaan.

Real Madrid on pakollinen varma Granadan isäntänä. Jos valkoiset kompastelisivat, muodostuisi Colossuiksen P10-rivi lähes väistämättä niin vaikeaksi, ettei edes koko potin yksin saaminen kompensoisi riskiä.

Puolittaisen suojauksen otteluun voi tehdä palaamalla totals-vetoihin under 1½ ja under 2½ -vaihtoehtoja. Niihin sisältyy paljon Realin kompasteluja, ja kertoimet ovat hyviä. Jos vielä Benzema puuttuisi Real Madridin hyökkäyksestä Vinicius Juniorin tavoin, putoaisi Real Madridin tulivoima jo ratkaisevasti. Tarkasta siksi kokoonpanot sunnuntaina.

ColossusBetsin p10 ratkeaa maanantai-iltana Athletic Bilbaon ja Espanjolin kohtaamisessa. Bilbao nauttii Baskimaalla isänmaallista, fanaattista kannatusta, ja katalonialaisilla vierailla on tässä suuri psykologinen painolasti. Sitä paitsi Espanjolin maaleista todella suuren osan tekevä, eläväinen Raul de Tomas kärsii nyt pelikieltoa. Bilbao kerää paljon peliä, mutta vaikea kotijoukkuetta vastaankaan on näillä koostumuksilla pelata. Jätän Bilbaon varmaksi suurimmassa osassa kimppojani.

Onneksi Colossuksella on myös CashOut-mahdollisuus. Eli jos olemme mukana vielä maanantaina, voimme kotiuttaa osan voitoistamme jo ennen ottelua tai puoliajalla CashOut-toiminnalla. Mutta CashOutit maksavat odotusarvoa, kuten vakuutukset yleensäkin ja laske, saisitko paremman odotusarvon palautuville rahoillesi esimerkiksi myymällä Bilbaon voittoa Betfairissa tai jossain muussa pörssissä.

Joka tapauksessa Colossuksen P10-vakiossa on vaikea analysoimani valossa tehdä kovin tyhmiä rivejä – niin paljon potissa lilluva kuollut raha nostaa tuotto-odotuksia.

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä