Kategoria: Blogi

Systeemien pilkkominen kannattaa

Systeemien pilkkominen kannattaa

Maanantaina alkaneen ColossusBetsin Pick4 jackpotin 465219 eurosta ei meille herunut kuin heluja. Kaksi kertaa kaksi toistuvaa tulosta tekivät rivistä alikertoimisen. Saimme vain alavoittoja.

Aavistin pahaa jo, kun Englanti voitti suosikkina Tunisian 1-2. Senegalin sinänsä hieman alipelattu 1-2 -voitto Puolaa vastaan menetti paljon arvoaan, kun sitä oli viljelty ”liikaa” juuri Englannin identtisen 1-2 -tuloksen kautta kulkeneissa riveissä. Turhauttavaa.

Vielä turhauttavampaa oli, kun Uruguay – Saudi-Arabia päättyi 1-0 ja Iran – Espanja 0-1. Molemmat olivat sinänsä OK tuloksia. Ikävä kyllä, ne Colossus-veikkajat, jotka uskoivat toisen ottelun olevan tiukan ja vähämaalisen, uskoivat usein samaan ideaan toisessakin ottelussa. Vastaavasti AOH-murskavoittoja odottaneet merkitsivät useissa kupongeissaan tämän tuloksen molempiin otteluihin. 1-0 -tulokset olisi siksi palkittu kunnolla vain tilanteissa, missä toiseen otteluun olisi tullut 1-0 :n kumppaniksi esimerkiksi toisen suursuosikin 3-0 tai 3-1.

Toistuvuuden välttäminen on merkittävä periaate Pick4:n ja Monivedon kaltaisissa peleissä. Yksittäisten merkkien edullisuus on tärkeää, mutta rivien tuotto-odotuksiin vaikuttaa todella paljon merkkien yhteensopivuus. sama pätee jopa ravien T76:n ja T65:n tapaisissa peleissä. Jopa saman ajajan kolme voittoa vahingoittaa voitto-osuuksia ilman muuta syytä. samoin käy, jos riviin tulee liikaa samoja numeroita. Näin ei tietenkään kuuluisi olla. Eri ravilähdöt samoin kuin eri jalkapallo-ottelut ovat toisistaan riippumattomia tapahtumia, joiden tulokset eivät vaikuta toisiinsa. Silti muistan jo nuoruudestani Lontoon vedonlyöntitoimistolla, kuinka jotkut asiakkaat pelasivat jatkuvasti risteistä koostuvia pitkiä yhdistelmävetoja. Toiset suosivat ykkösiä sisältäviä yhdistelmiä, ja kolmas pelaajatyyppi tekee ”rekkavetonsa” esimerkiksi kahdeksalla vierasvoitolla.

Vaikka useiden kuponkien palauttaminen aiheuttaa hieman lisätyötä, kannattaa se tehdä. Eri tyyppisten merkkien, suosikkien ja yllättäjien, koti- ja vierasvoittajien jne. sekoittelu samoihin yhdistelmiin parantaa rivien tuotto-odotuksia niin paljon, että se on vaivan väärtti. Esimerkiksi ESBC:n esimerkkipelit Monivetoon koostuvat aina usean kupongin kokonaisuuksista.

Poikkeuksellista tyypillisiin Colossuksen jackpotteihin oli, että sekä Saudi-Arabian että Iranin maali olisivat tuoneet lisäarvoa riveihin.

Kimppani tavoitteli todellista suurvoittoa myös Iran – Espanja 0-0 -tuloksen kautta. Edes ottelun tilastoinnin jälkeen ei ole helppo sanoa, kuinka iso ihme tuo tulos olisi ollut. Joka tapauksessa se olisi noin kaksikymmentä kertaistanut tyypillisen rivin arvon. Ehkä pitkässä sarjassa tuollainen arpa piti ostaa?

Espanjan 1-0 -voitto oli onneksi sopiva muissa pelimuodoissa. Se rajasi kokonaistappiotamme. Eli pää pystyyn ja voittamaan tuotto-odotusta uusista hyvistä pelikohteista!

Itse asiassa tein kahden ensimmäisen jackpot-P4:n ratkettua 16 rivin Pick3-haun, mihin sisältyivät Espanjan ja Uruguayn 1-0 -voitot. Kolmannessa kohteessa on pelkästään edullinen 0-0 Ranska – Peru -ottelussa. Tämä pienellä panoksella mutta periaatteellisista lyöty edullinen veto sopii hyvin kokonaispositiooni, koska olen jo MM-kisojen alussa pelannut tuplia, missä Ranska voittaa kaksi alkusarjan peliä ja Peru häviää kaksi alkusarjan peliä.

Kello 21 alkavassa Colossuksen viiden kohteen Pick5-vakiossa uskon Senegalin jäävän edulliseksi suosikiksi Japania vastaan. Senegal oli odotetun vankka ja jopa erikoistilannevoimainen Puolaa vastaan. Japanin Kolumbia-voton arvoa on vaikea määrittää, koska se pääsi mukavuusalueelleen aikaisen rankkarimaalin ja vastustajan ulosajon kautta.

Kurinalainen ja selkeästi pelaava Ruotsi voi yllättää Saksan. Maailman mestareiden puolustus ei näyttänyt Meksikoa vastaan yhtä ehjältä kuin aiemmin. Kuka tietää, vaikka yksi ilmapallo jäisikin pitkille Ruotsin hyökkääjille? Silloin P5:n arvoa nostava yllätystulos olisi jo realistinen.

Ps. Jos muuten ColossusBets ja sen järjestämät pelit ovat Sinulle uusia asia, katso esittelyvideoni

https://www.youtube.com/watch?v=BEWxnEi2oVsi

tai lue esittelyblogini

https://esbc.fi/articles/blog/lisaa-paivittaista-mm-jannitysta-colossus-bets/

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä