Kategoria: Blogi

Syöksyvä lokki kaappasi kalan

Onko 2020-luvulla enää mahdollista paisuttaa pienet säästöt ja nettoansiot miljoonaksi vedonlyönnillä, kuten 1980-luvulla? Tätä asiaa testaan ja seuraan ”My Way”-blogisarjassani.

Talletan nyt kuukausittain €800 Sportmarketin tililleni helmikuisen €800 alkupääomani päälle. Pelaan Sportmarketin etsimillä (usein maailman korkeimmilla) kertoimilla eri palloilusarjoja.

Maaliskuu, ensimmäinen kokonainen kuukausi My Way -kokeessani oli karmea. En ollut sisäistänyt itseeni samaa elintärkeää varovaisuutta, jolla lähdin vastaavassa alkutilanteessa 80-luvun puolivälissä kasvattamaan taskurahojani. Nyt 2022-testini alussa panostin aivan liikaa kassastani muutamaan suureen Premier-liigan vetoon. Everton, Leeds ja erityisesti Brighton olivat olleet keskitalvella epäonnisia, ja pääsin pelaamaan niitä hyvillä kertoimilla, mutta joukkueiden epäonni jatkui – tai jälkiviisaasti ehkä jonkinlainen alisuorittamisen aiheuttama ”kipsi”. Olipa kyseessä sitten epäonni tai ”lama”, olin yhtäkkiä polttanut ”My Way” -kassastani kolmanneksen ylisuuriin Premier-vetoihini!

”My Way” -blogisarjani yksi idea on nostalgian ja ajankohtaisten urheilu/vedonlyöntikokemusteni ohella myös Sinun ajattelusi stimuloiminen. Olkoon My Wayn ensi kuukausien holtiton ylipanostamiseni ja sen aiheuttama kassani kasvun hidastuminen opiksi kaikille minua nuoremmille, jotka ovat nyt uransa alussa samassa tilanteessa kuin minä 80-luvulla! On uskallettava rikastua hitaasti.

Toisaalta: lyhyeen sarjaan epäonnisia tuloksia ei saa ylireagoida, ei yhtään, olipa kyseessä sitten oma vedonlyöntimenestys, hyväksi testattu sijoitusstrategia tai jonkin joukkueen tuoreet suoritukset.

Jos olisin 40 vuotta sitten kohdannut uransa alussa yhtä jäätävän tappiosarjan kuin nyt ”My Way” -kokeilun alussa, olisin luultavasti lopettanut vedonlyönnin, ja olisin tänä päivänä eläköityvä matematiikan opettaja, jonka selkään lukiotytöt heittelisivät purukumitolloja. Ainakaan minulla ei olisi ollut uskoa jatkaa Brightonin, Evertonin ja Leedsin pelaamista kaikkien koettujen pettymysten jälkeen. Nuorena ja kokemattomana alkoi aina selitellä toteutuneita tuloksia jälkikäteen ”oikeiksi” tajuamatta satunnaisuuden suurta määrää jalkapallossa.

Hävisin Brightonilla rahaa lähes jokaisessa sen lopputalven kuudessa tappiossa – ja vielä tasan päättyneessä Norwich-pelissä. Olin nimittäin pelannut sinivalkoisia antaen maalin ja neljänneksen tasoitusta pois. Brighton laukoi sitkeästi puolustanutta Norwichia vastaan 31 kertaa - läheltä, kaukaa ja rangaistuspilkulta, mutta ei maaliin.

”My Way” -blogisarjani pyrkii myös antamaan Sinulle ajatuksia omiesi ohelle kohti antoisampaa vedonlyöntiharrastusta. Varsinaisia pelikehotuksia tai sijoitusneuvoja en anna, mutta esimerkiksi Brightonista kirjoitin viime blogissa valtamedian vastaisesti: ”Brightonin peli näytti rakenteluvaiheessa Norwichia vastaan lähes näppärältä kuin aiemminkin. Saattaa siis olla, että Brightonia joutuu pelaamaan lähiaikoina vielä uudelleenkin. Sama tilanne on myös kahden muun kassaani kupanneen, Leedsin ja Evertonin kohdalla. Kaikki riippuu toki kertoimista.”

No, kertoimia totta vie löytyikin heti seuraavana viikolla kaikille kolmelle – voittajalle. Leedsin päätöskerroin 3-0-voitossa Watfordia vastaan oli Sportmarketin markkinoilla 2.57x. Brightonin syöksy päättyi riemukkaaseen 6.43x -kertoimiseen lunastukseen Arsenalin vieraana. Everton sitkisteli yhä lojaalin kotiyleisönsä tukemana 1-0 -voittoon Manchester Unitedista ja palkitsi asian tajunneet (ja ehkä ”My Way” -blogini lukeneet kertoimella 4.30x.)

Vielä parempia kertoimia saivat kaikki halukkaat Sportmarketin ”kerroinvahdin” avulla. Voit laittaa Sportmarketiin ehdollisen vedon haluamallasi kerroinvaateella. Jos mikä tahansa Sportmarketin useasta vedonvälittäjistä tarjoaa tuon kertoimen, toteutuu vetosi. Juuri ennen ottelua voit tarkastaa, ovatko vetotoiveesi toteutuneet. Elleivät ole, voit vielä pelata vaateitasi matalammilla lukemilla.

Myös eri pelimuotojen välisistä epäjohdonmukaisuuksista hyödyt Sportmarketissa. Saat kätevästi avattua näkymän, missä eri tasoitukset ja kertoimet näkyvät. Usein anteliaat tasoitukset ja matalat kertoimet antavat parhaan Sharpe-ration (riskikorjatun tuoton), vaikka esimerkiksi nyt juhlaviikonloppunamme olisin voittanut paljon enemmän, mikäli olisin panostanut Brightonin, Evertonin ja Leedsin suoriin voittoihin enemmän.

Koko muusta maailmasta poikennut myönteisyyteni näihin kolmeen alisuorittajaan kanssa oli lähellä tulla palkituksi myös ColossusBetsin Premier-vakiossa. Jos Manchester City olisi voittanut Liverpooliin, olisi kuponkini ollut ainoa voittaja koko maailmassa. No, niin ei käynyt, mutta Sportmarket haravoi minulle reilun kertoimet Liverpool + ¾ -tasoitusvedolle. Nyt pääsin voittamaan sillä normaalia enemmän, kun pois sulkeva tapahtuma Manchester City olisi tuonut minulle vakiotäysosuman.

Vaikka jouduin viikonloppuna tyytymään ideajoukkueillani normaaleja pienempiin panostukseen – Asian handicappeihin painottuen – nousin kerralla komeasti plussalle ”My Way” -polullani. Asiaa auttoivat myös Baseball ja NHL. Onnellisesta lopusta huolimatta soimaan silti itseäni projektin alun ylipanostuksesta: kuinka paljon enemmän kassassani olisikin, jos en olisi vahingoittanut sitä ensi viikkojen ahneella ja holtittomalla paahtamisellani? Olisin hävinnyt vähemmän ja pystynyt siksi voittamaan viikonloppuna enemmän.

Nyt pitäydyn panostason Kelly per viisi tienoilla ja pääosin kympeissä laskettavissa panoksissa - Brightoniin, Leedsiin ja Evertoniin syöksyttyjen satasten sijasta. Seuraa ”My Way” -blogisarjaani, maltanko!


Mikä "My Way"?

Onko mahdollista paisuttaa 800 euron alkukassa ja 800 euron kuukausittainen lisäsäästöerä miljoonaan euroon alle kymmenessä vuodessa? Tätä kokeilen nyt vedoilla, jotka toteutan oikealla rahalla Sportmarketissa.

Sportmarket on Betbroker-palvelu, joka etsii löytää vedoille korkeimman saatavilla olevan kertoimen. Pelaaja tarvitsee paljon tuottoja nostavaan automaattiseen toimintaan vain yhden tilin Sportmarket-tilin. Et siis joudu siirtelemään rahaa tililtä toiselle huippukerrointen perässä etkä vahtimaan eri välittäjien kerroinmuutoksia.

Vedonlyöntimarkkina on viisastunut paljon verrattuna urani alkuun 1980-luvun jälkeen, jolloin aloin kasvattaa omaa pientä pelikassaani. Mutta toisaalta nykyajan työkalut ja Sportmarketin tuoma noste kertoimiin parantavat pienenkin pelaajan kassan kasvua. Sportmarketissa omien pelien tilastointi ja tutkimus on helppoa sekä opettavaista.

Kaikkein tärkeintä on, ettei Sportmarketin kautta voittavan tili tule suljetuksi millään vedonvälittäjällä.

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä