Kategoria: Blogi

Stradivarius – we want more!

Stradivarius – we want more!

Doncasterin St. Leger-meetingin aikana nähdään useita Group1-lähtöjä. Silti torstain ”vain” £62381 voittajalleen tuova Group2 Doncaster Cup on monelle upean viikon kakkoshuipentuma. Vanha kansansuosikki Stradivarius tavoittelee lähdössä uransa 19. voittoa.

Eilisessä tekstissäni esittelin Inspinalin ”melkein” varmana voittajana ja jopa kelvollisena pohjana yhdistelmäpeleihin – minimaalisesta kertoimesta huolimatta. kaksivuotias tamma voittikin hallitusti. Stradivarius ei sen sijaan ole hyvä pelikohde, vaikka sen epäonnistumisen riski onkin vain noin 30%.

ColossusBetsin placepotissa valtaosa riveistä kulkee Stradivariuksen kautta. Lähdössä juoksee vain seitsemän hevosta, eli jos Stradivarius jää ulos kahden parhaan joukosta, putoaa sen kautta pelattu rivi.

Stradivariuksen paras ominaisuus on taistelutahto ja suurin riski jonkin vaivan ajankohtaistuminen kilpailun aikana. Näin voi käydä huipputarkan John Gosdeninkin valmentamalle hevoselle. Ikä ja juostut kilometrit ovat vääjäämätön, kaikkien vanhojen hevosten romahdusriskiä nostava tosiasia.

Jos Stardivarius säilyy virheettömänä läpi kilpailun, tapaa se voittaa, vaikka lähitaistelussa olisi hyväkin vastustaja, esimerkiksi pitkin askelin kehittyvä Rodrigo Diaz. Mutta jos jotkut vanhan hevosen vaivat aktualisoituvat tänään, ei Stradivarius ole silloin välttämättä edes toinen. Näin ollen Stardivarius antaa kannattajille parhaan riski-palkkio-suhteen voittajapelissä ja troikan ylärivillä, ei ColossusBetsin P6-placepotissa, missä joitakin kuponkeja kannattaa kierrättää yllättäjienkin kautta.

Vaikka Nayef Road parantaisi kymmenen mittaa, vastaisi Stradivarius yhä sille Auren-pisteittemme valossa normaalina. Mutta Stradivariuksen mahdollisena huonona päivänä Nayef Road on ensimmäisten joukossa jakamassa kahta placepot-lunastukseen oikeuttavaa sijoitusta. Vanhan mestarivalmentaja Sir Mark Prescottin kolmivuotias Alerta Roja voi parantaa Doncasteriin uskomattoman paljon – tiedän valmentajan kyvyt 80-luvulta asti. 20-kertoiminen tamma tosin on edullisempi muissa pelimuodoissa kuin Colossuksen placepotissa korkeammilla kertoimillaan.

Kokonaan toinen asia on, pystyykö upeean Stradivariuksen tappiota toivomaan? Ainakin minun on vaikea pakottaa kättäni klikkaamaan Stradivariuksen vastaisia merkkejä, vaikka vanha soturi onkin Colossuksen placepotissa liikaa pelattu. Toisaalta sopivat ”varmat” Doncasterin tämän päivän placepottiin ovat kiven alla. Avauskohde on hankala maiden-lähtö, missä ei voi täysin luottaa edes suvukkaaseen debytantti Bay of Honouriin, vaikka se tuleekin luvuiltaan erinomaisen Charlie Applebyn tallista. Toisen kohteen hyvät kaksivuotiaat parantavat otteitaan vaikeasti ennustettavalla tavalla. Tämä ei puhu suosikkipelien turvallisuuden puolesta.

Koin yhden hevosenomistajaurani kohokohdista, kun 1/100 -omistamani Buy or Sell starttasi Doncasterin G2 Flying Childers Stakesin suosikkina kolmisenkymmentä vuotta sitten. Tuota kisaa en unohda tulevinakaan vuosikymmeninä. Sain edustaa kimppaamme paddocilla ja rupatella hevosen valmentajan sekä jockeyn kanssa – parin metrin päässä omiaan ohjeistaneesta Sheik Mohammedista. Minä en tosin neuvoja antanut – en edes lähdön jälkeen, vaikkei Buy or Sell riittänytkään suosikkina kuin neljänneksi.

Flying Childers Stakesin £63798 ei tänäkään vuonna mene kenellekään ilmaiseksi. Lähtö on vuodesta toiseen kovempi kuin tyypillinen Group2-tason kaksivuotissprintti. Kaikki tähtäävät hieman hitaammin kehittyneitä varsojaan arvostettuun Doncasterin St. Leger Meetingin klassikkokisaan. Siksi Ascotissa kesällä vakuuttanut Armor on vain vahva suosikki muttei suinkaan ohittamaton. Chipole nosti kauden alussa niin ikään Ayren-lukunsa korkeuksiin mutta ei ole kehittynyt jatkossa juurikaan. Se palkitsisi spekuloinnit uudesta kehityspyrähdyksestä 10x kertoimella. Hannonin varsoilla myöhäiskauden kehitys ei ole kuitenkaan yhtä tyypillistä kuin monen muun, eri filofofialla operoivan valmentajan tapauksessa.

Viitoskohteen suosikki 13 Sevenna Star on Irlannista tuleva, muiden takana juokseva, parhaimmillaan estelaukassa oleva hevonen. Tällaisia vastaan pelaan lähes aina. Häviä usein, mutta tunnun pysyvän plussalla pitkässä juoksussa. 2 Future Investment on Aurenien perusteella parhaimmillaan jopa suosikkia parempi hevonen ja palkitsee uhkayrityksemme kertoimella 7x. 9 HMS President on tottunut tätä kovempiin vastustajiin ja omaa muita paremman nopeuden rauhallisena pysyessään. Tässä kestävyyskisassa matkavauhti voi pysyä maltillisena.

Kertoimeensa nähden edullinen hevonen lähdössä on 12 Khatm. Voitimme sillä keväällä useassa helpossa lähdössä. Ruunan kehitys pysähtyi sitten loukkaantumiseen. Kesätauon jälkeen Khatm on nyt tulossa uudelleen, ja häviän siihen mielelläni rahaa nyt 10x kertoimella.

Päätöskohteen 3 Asjad kohtaa kovempia hevosia kuin ensi onnistumisissaan, mutta Roger Varian on suosikkivalmentajiani, ja hän tietää, mitä tekee. On hyvä mahdollisuus, että kahdella voitolla ja kakkosella uransa aloittanut Asjad parantaa tänään tähän kilpaan riittävästi. Joudun ylipainottamaan sitä vahvasti ColossusBetsin kimpoissani, koska muualla on vaikeaa, ja Asjadissa täsmää moni asia.

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä