Kategoria: Blogi

Selkeä MatchPredictor

ColossusBetsin Englanti - Tanska -ottelun MatchPredictor vaikuttaa melko selkeältä. Kysymys jopa kuuluu, onko peli liian selkeä? Päätyykö panoksista niin suuri osuus "järkeviin" riveihin, että voitto-osuudet jäävät niillä kohtuttoman mataliksi? Missä erottua yleisestä mielipiteestä?

Englanti on EM-välierässä perusteltu, tyypillisesti noin 1,7-kertoiminen suosikki. Mutta yhtenäinen, Eriksenin traagisesta poistumisesta ylimääräisen taistelutahdon ammentanut Tanska tarjoaa Englannille hyvän vastuksen. Jälleen kerran: suosikin yllätystappiota on vaikea lähteä hakemaan - ainakaan muilla kuin 0-1 -lukemilla, mutta toisaalta suosikin suurinumeroiset voitot ovat epätodennäköisempiä, kuin mitä vedonlyöntimarkkina luulee. Englannin maltilliset voitot antanevat luultavimmin parhaan vastineen riskille.

Molemmat valmentajat pääsevät valitsemaan mieleisensä aloituskokoonpanon lähes vapaina loukkaantumis- tai pelikieltorajauksista. Tanskan kärkimiehet eivät ole aivan maailmanluokkaa, ja Englannin tasokkaan puolustuksen keskellä he tarvitsevat onnea maalatakseen - erityisesti, kun jo Englannin keskikenttä tukahduttaa tilaisuudet kaikkein laadukkaimpiin avaussyötöihin. Ja vaikka Eriksenin tragedia oli psykologinen noste Tanskalle, puuttuu "eteläisten viikinkien" hyökkäyksestä paljon luovuutta ja laserintarkkoja syöttöjä. Perusteita siis Tanskan pysymiseen nollassa maalissa on paljon.

Mutta Englantikaan ei todennäköisesti mässäile maaleilla. "Kolme Leijonaa" -joukkue ei ole kotieduistaan huolimatta hyökännyt silmiä hivelevästi. Se ei ole luonut kovin komeita Xg-maaliodottamiakaan. Englanti ei ole loppujen lopuksi myöskän kohdannut vielä mitään absoluuttisen kovia mittareita. Ukraina oli jo väsynyt ja lopulta alistunut, kun Englanti lopulta teki (tasoeroa imartelevat) neljä maalia. Tanskan kanssa sama ei todennäköisestin toistu, sillä Tanska on Ukrainaa parempi, eikä Englanti edes halua tuhlata voimiaan tai riskeerata loukkaantumisia, jos peli ratkeaisi esimerkiksi 2-0-tilanteeseen aikaisessa vaiheessa.

ColossusBetsin englantilainen asiakaskunta pelaa sitä paitsi taatusti aivan liikaa omiensa murskavoittoja, vaikkei joukkueiden todellinen tasoero tee näistä vedoista kannattavia.

Ottelun varoitusodottama on matala. Molemmat joukkueet ovat aivan jalkapallomaailman urheilullisimmasta ja reiluimmasta päästä. Pelikieltoja ja loukkaantumisia ei riskeerata hnoltittomalla kamppailutilanteisiin menemisellä. Sitä paitsi Tanska ei ole niin paljon alakynnessä, että varoituksia usein poikiva kestopainostus olisi odotettavissa.

Kulmapotkuodotus ottelussa on normaali tai hivenen normaalia matalampi. Englanti sinänsä on pelitavaltaan miedosti "kulmurijoukkue", mutta toisaalta se on todennäköinen avausmaalin tekijä. Johtavien joukkueiden kulmuriodottamat putoavat. Näin ollen Englannin suosikkiasema ei yksiselitteisesti nosta sen odotettavien kulmapotkujen määrää, koska jos alun painostus poikii maalin, putoaa hyökkäysintensiteetti ja sitä kautta suuren kulmapotkumäärän todennäköisyys.

Viisas MatchPredictor-pelaaja miettii myös peliin sisältyviä riippuvaisuuksia. Häviölle jäävä joukkue tapaa esimerkiksi ottaa hieman enemmän varoituksia kuin voitolla oleva. Ja tosiaan häviöllä oleva altavastaajakin saa ottelun loppuvaiheessa yllättävän usein enemmän kulmapotkuja kuin johdossa oleva suosikki.

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä