Kategoria: Blogi

RoPS kolikonheiton päässä mestaruudesta

LEHDISTÖTIEDOTE

VAPAASTI KÄYTETTÄVÄKSI

JULKAISUVAPAA HETI

RoPS kolikonheiton päässä mestaruudesta

RoPS:in mahdollisuus voittaa jalkapallon Suomen mestaruus on nyt melkein yhtä todennäköistä kuin heittää kruuna virheettömällä euron kolikolla.

RoPS voittaa Veikkausliigan melkein kerran kahdesta - noin 48% todennäköisyydellä. SJK:n mahdollisuus on HIFK-tappion jälkeen enää 44%. HJK:n oljenkorsi vankistui voitolla Maarianhaminassa kuuteen prosenttiin. Erittäin epätodennäköisellä, vain alle kerran viidestäkymmenestä toteutuvalla tapahtumain kululla voi Interkin vielä pulpahtaa ykköspaikalle.

- Todennäköisyysarviomme ovat oikeat noin kolmen prosentin virhemarginaalilla. Ne on tehty optimoituihin Power-IT-pelivoimalukuihimme perustuen simuloimalla kauden loput ottelut Monte Carlo -menetelmällä, kertoo European Sports Betting Consultants oyj:n pääkertoimenlaskija Jorma Vuoksenmaa.

European Sports Betting Consultants oyj on vuonna 1993 perustettu riskisijoittamisen konsulttiyhtiö, jonka asiakkaina on ollut peliharrastajien ja -sijoittajien ohella myös pelin järjestäjiä kuten Veikkaus oy, Ahvenanmaan PAF ja useita ulkomaisia yhtiöitä mm. Englannissa, Nevadassa, Maltalla ja Itävallassa. Yhtiö riskisijoittaa myös itse mm. osakkeisiin ja indeksioptioihin.

Monte Carlo -menetelmä on simulaatio, jossa tietokone arpoo satunnaislukugeneraattorin avulla miljoonia kertoja loppputuloksen ennalta määritellyin todennäköisyyksin.

Monte Carlo -simulaatio on käytännöllinen apuväline tilanteissa, missä todennäköisyysjakautuma koostuu useista satunnaistapahtumista - kuten nyt Veikkausliigan lopuista otteluista.

- Myös osake- ja optiokaupassamme käytämme Monte Carlo -menetelmiä. Taloudessa on paljon satunnaisuutta ja riippuvaisuuksia. Esimerkiksi pörsseissä kurssiliikkeet aiheuttavat volatiliteetin lisääntymistä lähitulevaisuuteenkin. samoin monet reaalitalouden tapahtumat tönivät liikeelle toisia. Siksi Monte Carlo -pohjaiset menetelmät toimivat paremmin kuin esimerkiksi perinteinen Black-and-Scholes optioiden hinnoittelumalli, taustoittaa Jorma Vuoksenmaa.

- Olemme ottaneet simulaatioissamme huomioon myös joukkueiden mahdollisesti tulosten myötä muuttuvat motivaatiotilanteet, täsmentää Vuoksenmaa.

Mestaruus-simulaation sivutuotteena selvisivät myös todennäköisyydet suoraan putoaamiseen. Miljoonat toistot antoivat Kotkaan kalsean tiedon: KTP jää viimeiseksi 47% todennäköisyydellä. Jarolle tulee noutaja 43 kertaa sadasta. VPS putoaa suoraan noin kerran kymmenestä.

ESBC oyj:n Monte Carlo-simuloidut todennäköisyydet jalkapallon Suomen Mestaruuteen:

RoPS 48 %
SJK 44 %
HJK 6 %
Inter 2 %

Suora putoaminen;

KTP 47 %
Jaro 43 %
VPS 10 %

Lisätietoja:

Jorma Vuoksenmaa
Pääkertoimenlaskija
ESBC oyj

e-mail: palaute@esbc.fi

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä