Kategoria: Blogi

Palloja, koiria ja ongelmapelaajia

Palloja, koiria ja ongelmapelaajia

Useat pelinjärjestäjät suuntaavat ainakin osan tuotoistaan hyviin tarkoituksiin. Eri yhtiöistä tulee mielleyhtymiä eri edunsaajiin. Kaikki tietävät Veikkauksen valtavat mittakaavat ja kohteiden kirjon aina oopperasta poliittisiin nuorisojärjestöihin. Ahvenanmaan PAF:ista tulee heti mieleen Itämeren suojelu. Mutta ulkomaisia pelinjärjestäjiä suomalaismedia nimittää ”laittomiksi” eikä ole koskaan kertonut niiden hyväntekeväisyysprojekteista. Kaikki Veikkauksen tavoin ihmisille pelejä tarjoavat kilpailijat on paketoitu jo legendaariseksi muodostuneen käsitteen ”ahneet maltalaisset pääomasijoittajat” muottiin.

Tasapainotan tilannetta kertomalla ColossusBetsin ”Conscious Colossus” -ohjelmasta. Kirjoitan kolmesta syystä:

1) Koen epäoikeudenmukaiseksi suomalaismedian yksipuolisen, Veikkaus oy:n ehdoin toimivan tiedonvälityksen.

2) Yhtiöni tekevät erilaista yhteistyötä eri toimeksiantajille. Asiakkaitamme ovat olleet mm. Fintoto, Veikkaus, Unibet, Matchbook ja ColossusBets. En saa rahaa hankituista asiakkaista tai näiden tappioista. Hyödyn silti vähintään välillisesti vastuullisten peliyhtiöiden menestyksestä.

3) Arvostan ConsciousColussus -ohjelmaa poikkeuksellisen paljon, koska se suuntaa rahaa sekä huomioarvoa kohteisiin, joiden voin uskoa olevan hyviä myös ColossusBetsin asiakkaiden mielestä.

Tunnen ColossusBetsin pääomistajan ja olen ollut yhtiön asiakas vuodesta 2014. Ota tämä huomioon, kun arvioit puolueettomuuttani minun kertoessani faktoja Conscious Colossus -ohjelmasta.

Conscious Colossuksella on kolme eri kohdetta:

1) YGAM: nuorten suojelu peliriippuvaisuudelta ennaltaehkäisten ja jo peliongelmiin joutuneita auttaen

2) ”Alive and Kicking”: jalkapallojen valmistaminen käsin Afrikassa köyhimmille afrikkalaislapsille – terveystietotekstejä palloihin painaen.

3) The Greyhound Trust: kotien löytäminen kilpailu-uransa lopettaneille koirille.

YGAM järjestää koulutustilaisuuksia nuorten kanssa työskenteleville, jotta peliongelmat voitaisiin ennaltaehkäistä ja jo altistuneita auttaa. YGAM kouluttaa myös peliyhtiöissä työskenteleviä ongelmapelin hallintaan ja käyttää tietysti laskutuksensa suoraan toimintaansa, voittoa tavoittelematta. Järjestö tukee ongelmapelitutkimusta ja auttaa kärsiviä avun pariin.

YGAM.stä saat lisää tietoa sivulta ygam.org . Monet YGAM:n välittämät ajatukset ja ideat ovat hyödyksi, jos osallistut lähipiirissäsi tai julkisesti ongelmapelin vastaiseen työhön.

”Alive and Kicking” on vuonna 2004 perustettu organisaatio, joka valmistaa jalkapalloja. AaK työllistää 140 ihmistä Keniassa, Zambiassa ja Ghanassa. Nämä 140 työntekijää elättävät afrikkalaisella palkkatasolla 800 läheistään.

Käsin tehtyihin palloihin painetaan terveystietoa – esimerkiksi AIDS’ia tai malariaa vastaan taistelevaa.

Afrikassa – jopa hieman kehittyneemmissä maissakin – jalkapalloista on huutava pula, vaikka peli sinänsä on lasten ja nuorten suurin huvi. Pallot tehdään kuulemma jopa jätepaperista, peltipurkeista, lumpuista – lähes mistä tahansa. Alive and Kicking on toimintansa aikana valmistanut 700.000 jalkapalloa. On ilmeistä, että moni TV-ruuduissamme loistavasta afrikkalaisesta tähdestä on saanut ensimmäisiä kosketuksiaan jalkapalloon juuri ”Alive and Kicking” -pallon kanssa. Mutta on enemmän kuin ilmeistä, että tässä hyväntekeväisyysprojektissa on erinomainen hyötysuhde. Projektiin suunnatusta rahasta ei katoa välimiehille, johdon eläkepaketteihin, bonuksiin, mediatoimistolle, edustusmajaan, hallintoneuvostoon, ”kaveriedunsaajille”, puolueille ja raskaisiin organisaatioihin juuri mitään. Projektiin lahjoitetuilla rahoilla tehdään jalkapalloja. Yksinkertaisesti. Nahkakuulien valmistus työllistää. Pallot tuottavat suurta iloa kaikkein köyhimmille – ja parhaassa tapauksessa terveysviesteilläkin voi olla pieni vaikutus.

Alive and Kickingistä saat lisää tietoa sivulta aliveandkicking.org

The Greyhound Trust tuo apua eläinurheiluun suureen ongelmaan: mitä tehdä niille hyvin palvelleille kilpailijoille, joilla ei kuitenkaan ole jalostusarvoa? The Greyhound Trust etsii ja löytää koteja kilpauransa lopettaneille koirille. The Greyhound Trustista saat lisää tietoa sivulta greyhoundtrust.org.uk

ColossusBets tukee kohteitaan paitsi rahalla, myös näkyvyydellä ja vapaaehtoistyöllä.

Conscious Colossus -operaation hieno piirre on, että useimmat asiakkaat voisivat ajatella olevansa itsekin auttamassa kohteita. Ainakin itse voisin suunnata omia rahojani kaikkiin kolmeen.

JORMA VUOKSENMAA

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä