Kategoria: Blogi

Paljon ilmaisrahaa, vähän maaleja

Paljon ilmaisrahaa, vähän maaleja

Nyt sunnuntaina kello 22 alkava ColossusBetsin kolmen kohteen moniveto on hyvä peli. Jo lähtökohtaisesti, sillä pottiin on jäänyt isännätöntä, kuollutta rahaa useita tuhansia. Nuo rahat jaetaan voittajille, vaikka kukaan ei voi voittaa niillä! Mutta upeiden lähtökohtien lisäksi P3:een osallistuvilla järkipelureilla on puolellaan lisäetu: suuri yleisö pelaa pudotuspeleihin liian korkeita maalilukuja.

Peli tarkentuu paljon, kun alkulohkoista siirrytään pudotuspeleihin. Tämä johtuu usein joukkueiden taktisista valinnoista, mutta myös puhtaasti pelaajien alitajunnasta. Kukaan ei halua tehdä joukkueensa putoamisen aiheuttavaa virhettä. Matemaattinen fakta on myös, että mitä tasaisempi ottelu, sitä matalampi maaliodottama. Maalimäärät tapaavat pudota lähes kaikissa arvoturnauksissa karsintalohkoista jatkopeleihin.

Kuluvassa EM-jalkapallossa lähipäivien matalat maaliluvut saattavat jäädä normaaliakin edullisemmiksi. Tanskan Wales-voiton lisäksi myös edellisen illan runkosarjat päättäneissä otteluissa nähtiin neljää ja viittä maalia. Usko tai älä, kokemukseni mukaan suuri yleisö innostuu aina äskettäin näkemästään, vaikkei tuoreimmilla tuloksilla olisi mitään yhteyttä uusiin pelikohteisiin. Arviovirheet eivät ole suuria, mutta koska ColossusBetsin kolmen kohteen monivedoissa ne kertautuvat, saa valpas vedonlyöjä luultavasti edun puolelleen perustavalla rivinsä suosikkien 1-0 ja 2-0 -tuloksiin – yllättävän 0-0:n ohella. Myös 1-1 -tulos on usein kelvollinen yhdistelmien tuotto-odotusten kannalta, jos se kombinoituu 0-0:n tai sitten yllättävän murskavoiton kanssa.

On tärkeää tajuta, että sekä ColossusBetsin että Veikkauksen monivedossa rivien tuottojen kannalta on olennaista rivien tuotto-odottama, ei yksittäisten tulosten tuotto-odottama. Yhteensopivuus on tärkeää. Voitollisiin riveihin sisältyy usein eri veikkausmerkkejä, suosikkeja ja yllättäjiä sekä korkeita ja matalia maalilukuja. juuri tämän takia joudumme tekemään ColossusBetsille vaivaa säästämättä useita edullisia, pieniä kimppoja.

Yksi kimpoistamme otti ColossusBetsin runkosarjan P15-vakiosta €10277 - vain €7.60 maksaneella kupongilla. Tässäkin monen pienen kujpongin kokonaisuudessa oli ideana kierrättää sopivissa suhteissa suosikkeja ja alkatavastaajia.

Sama strateginen idea pätee myös olennaisesti helpommassa, sunnuntai-illan alkavassa pudotuspelimonivedossa. Siinä suosikkien niukat voitot ja altavastaajan nollille jääminen ovat pääsääntöisesti hyviä raaka-aineita tuottoriveihin. Silti Belgian, Espanjan ja Englannin 1-0 voitot antavat keskinäisellä yhdistelmällään luultavasti suhteettoman matalan kertoimen. Näin tärkeää on yhteensopivuus.

ColossusBetsin monivedon käynnistävä Belgia – Portugali on otteluista tasaisin.

Ronaldo on laukonut paljon maaleja, mutta tutkimukseni osoittavat, että yhden supertähden kautta enemmistön maaleistaan tekevät joukkueet ovat tappiollisia pelikohteita. Niiden otteluissa syntyy myös odotettua vähemmän maaleja. Pidän Belgiaa otteluparin parempana joukkueena, ja ymmärrän toki molempien hyökkäysten laadun. Mutta ColossusBetsin monivetomarkkina odottanee maaleja vielä korkeaa odottamaa enemmän, ja siksi matalammat maaliluvut nostavat voitto-osuuksia kohtuuttomasti.

Belgia on näyttänyt tähän mennessä Portugalia paremmalta – senkin huomioiden, että Portugali on kohdannut kovempia vastustajia. Portugalin kokoonpanossa on enemmän kysymysmerkkejä kuin Belgian. Pidän siksi Belgiaa ehkä piirun verran suurempana suosikkina ”kuolemanpuoliskon” ensimmäisen kierroksen ottelussa Portugalia vastaan kuin mitä markkinavoimat pitävät.

Espanjaa pidän selkeästi Kroatiaa parempana. Punaiset aloittivat ehkä hieman yskähdellen mutta olivat myös kiistattoman epäonnisia viimeistelyssä. Joukkue ei häviä pelivoimassa ratkaisevasti edes Ranskalle, kun paras vire alkaa löytyä. Espanjan tunnusluvut erottuvat selkeästi Kroatiaa parempia, ja Ivan Perisicin puuttuminen pudottaa altavastaajien yllätysmahdollisuutta. Mutta molempien joukkueiden pelitapa puhuu kuitenkin matalien maalilukujen puolesta.

Maaleilla ei odotettavasti juhlita myöskään Wembleylla, vaikka Saksan puolustus onkin jo moneen kertaan turnauksen aikana osoittanut alkeellista haavoittuvaisuutta. Englannin hyökkäys kun vastaavasti on näyttänyt hampaattomalta. Joukkueiden kokoonpanoissa ja ryhmityksissä on paljon kysymysmerkkejä ennen sunnuntai-illan monivedon sulkeutumista. Viisasta ehkä onkin kierrättää tässä kohteessa enemmän ”perustulosten” ohittavia merkkejä.

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä