Kategoria: Blogi

Minne pelata?

Minne pelata?

Löysit hyvän pelikohteen? Miten hyödyntää se parhaiten?

Pelimuodon ja pelin järjestäjän valinta riippuu paljon vedostasi sekä tavoitteistasi. Tuottohakuisessa vedonlyönnissä paras pelimuoto on usein Asian Handicap -tasoitusveto. Tässä pelissä panokset voivat palautua joko kokonaan tai osin. Yleinen tilanne on, että tasapelillä veto raukeaa. Joskus toinen joukkue saa kokonaisen maalin tasoitusta. Tällöin panokset palautetaan, jos altavastaaja häviää täsmälleen saamansa yhden maalin tasoituksen verran.

Aasialainen tasoitus voi olla myös maalin neljäsosia. Tämä tarkoittaa, että vedosta lyödään puolet puolen maalin tasoituksella ja puolet tasamaalitasoituksella. Esimerkiksi AH +1/4 tarkoittaa, että puolet panoksesta pelaa nollatasoituksella (=tasapelillä rahat takaisin) ja puolet ½-maalin tasoituksella (=tasapelillä tämä osa vedosta voittaa).

Aasialainset tasoitusvedot pienentävät voittoja mutta lisäävät osumisen todennäköisyyttä ja loiventavat pelikassan heilahteluita – osin juuri edellä mainittujen palautuvien panosten ansiosta. Näin ollen tuottohakuiset vedonlyöjät voivat käyttää AH-vedoissa jonkin verran suurempia panoksia kuin 1-x-2 kolmen vaihtoehdon vedoissa.

Myös viihdepelaajille Asian Handicapit tuovat lisäarvoa. Niiden ansiosta jännitys otteluissa säilyy paremmin loppuun asti, kun esimerkiksi yhden maalin tasoituksen saanut joukkue tuo tasoitusmaalillaan voiton, tilanteen säilyttämisellä rahat takaisin ja takaiskumaalilla tappion. Perinteinen 1-x-2-veto altavastaajalle olisi käytännössä jo hävitty toisella puoliajalla 0-1 -tilanteessa.

Altavastaajat ovat ainakin minulle antaneet paremmat palautukset tasoitusvedoissa kuin 1-x-2 -pelimuodossa – matalammista kertoimista huolimatta. Heikompi joukkue venyy useammin tasapeliin tai yhden maalin tappioon kuin mitä pelimarkkina tuntuu odottavan.

Tilanteissa, missä haluat lyödä vetoa suosikin tai jopa murskavoiton puolesta, ovat indeksivedot hyvä vaihtoehto. Näissä voit ostaa joukkueen voittomarginaalia tai myydä sitä. Esimerkiksi Arsenal – Burnley -ottelussa sopimus Arsenalin voittomarginaalista teki perjantai-iltana Sporting Indexillä kauppaa hintaan 1.4 – 1.6. Arsenaaliin uskovat pystyivät ostamaan maalieroa Arsenalin hyväksi hintaan 1.6 maalia. Burnleyn sitkistelyyn uskoneet saivat myydä Arsenalin ylivoimaa hintaan 1.4 maalia. Jos nyt ostit, ja Arsenal voitti kahdella maalilla, ansaitsit 2 maalia – ostohinta 1.6 maalia = 0.4 maalia x panoksesi verran rahaa, esim. £100/maali riskeerauksella £40. Vastaavasti myyjä hävisi 0.6 maalia. Tuo 0.2 maalin ”spreadi”, osto- ja myyntihinnan välinen ero tuo leivän pelin järjestäjälle, jos se onnistuu saamaan ostoon ja myyntiin jokseenkin yhtä paljon rahaa.

Indeksivedoissa voitat sitä enemmän, mitä suuremmalla erolla joukkueesi voittaa (tai mitä vähemmän se häviää, jos olet altavastaajan kyydissä, eli myynyt paremman voittomarginaalia). Tämän vuoksi indeksiveto on usein hyvä valinta, jos koet, että suosikilla on kykyä ja halua löylyttää vastustaja. Matalalla suursuosikilla voitat 1.3-kertaa rahasi, päättyypä peli 1-0 tai 5-0, eikä myöskään Asian Handicap -1 ½ -maalia ansaitse Sinulle lisärahaa enää 2-0 -tilanteen jälkeen. Mutta ostettu indeksisopimus 1.6-maalin hintaan tuo lisää rahaa joka osumalla.

Suurimmat indeksivedonvälittäjät ovat Sporting Index ja Spreadex. Jälkimäinen järjesti vuonna 2015 Amerikkalaisen Jalkapallon Super Challenge -turnauksen, josta voitin £14.000.

Jos veto perustuu johonkin kuumaan kokoonpanouutiseen tai edistyneeseen ideaan esimerkiksi rasitustilasta, henkisestä tilasta, joukkuehengestä jne., kannattaa veto usein lyödä pottipeleihin, esimerkiksi Veikkaukselle tai ColossusBetsille. Näiden yhtiöiden asiakaskunta ei nimittäin reagoi yhtä voimakkaasti edistyneeseen informaatioon, maaliodottamiin tai arvostetuimpien analyysitalojen vetosuosituksiin. Vakioveikkauksia ja Monivetoja harrastavat pelaajat tekevät maailmanlaajuisesti pahoja virheitä myös systeemiensä rakenteissa. Esimerkiksi vedonlyöntipörsseissä (Betfair, Matchbook, Betdaq, Smarkets jne. ) toimii paljon robotteja ja viisaita pelaajia, jolloin "merkityksellinen" informaatio menee nopeasti hintoihin.

Monet suuret vedonvälittäjät kuten esim. William Hill tai Bet365 tarjoavat paljon erilaisia vetoja useille eri markkinoille, mutta ne pitävät panoskatot matalina. Tällaiset yhtiöt ovat OK viihdepelaajille, mutta niiltä on vaikea voittaa elämiseen riittävää vuosipalkkaa.

Kansainvälisissä otteluissa saavuttaa usein lisäarvoa, kun pelaa pelioperaattorin kotimaasta tulevaa joukkuetta vastaan. Esimerkiksi Suomea ei kannattaisi pelata Veikkauksen Pitkävetoon vaan jollekin brittiyhtiölle, jos Huuhkajat kohtaisisivat Englannin maajoukkueen.

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä