Kategoria: Blogi

Miksi miljoonavoittajatkin pelaavat kimpoissa?

Kaksi viikkoa sitten Solvallan T75-kierroksella kaikille avoimiin Fintoto-kimppoihini osui peräti kolme n. 50 000 euron lunastusta. Muihin kimpoistamme tuli 6- ja 5-oikein tuloksia siten, että yhteensä kimppamme lunastivat Solvallasta n. 170 000 euroa. Kahdeksan muun hevosen kautta olisi usea kimppani voittanut yli miljoonan.

Tein kimppoja myös viime lauantain Skellefteån T75-kierrokselle. Onnistuimme hyvin välttämään riskeihinsä nähden järkyttävän pienen 35€ "voitto-osuuden" antaneen rivin. Olimme virittäneet systeemimme voittamaan edullisilla, vaikeammilla, pääsääntöisesti kaikissa voittoluokissa voittoa antavilla riveillä. Näin piti - ja pitää - tietysti toimia, vaikka kierroksesta tuli juuri niin helppo kuin mitä etukäteen pelkäsimme. Asiaa ei voinut "tietää" etukäteen, ja ylihelpon rivin riskistä huolimatta kimpoillamme oli monen tuhannen euron voitto-odottama, joka realisoitui tällä kerralla nollaksi.

Peleistä palautuva raha heilahtelee odotusarvon ylä- ja alapuolella - usein julmasti putkittuen. Voi kulua kuukausia ennen kuin esimerkiksi 130% palautuksella pelaava hevosvedonlyöjä ylipäätänsä osuu. Mutta nyt esimerkiksi kahden viime viikon Ruotsin Toto75-jackpoteissa kaikkien kimppojemme yhteispanos on pitkälti yli kaksinkertaistunut, kun etumme on ollut ehkä "vain" 30% nettotuotto.

Hullu paradoksi sitä paitsi on, että matemaattisessa mielessä emme hävinneet koko panostamme edes Skellefteåssa. Omistamme osan uudesta Åbyn kaksoisjackpotista.

Halusimme sitä paitsi hävitä juuri näillä riveillä, joilla kuutoset ja viitoset jäivät voitoitta. Ruotsissahan ei saa keskittää koko panostaan taistelemaan osuudesta 7-oikein-potissa. Helppoihin riveihin tuhlaavien on pakko lahjoittaa 60% sijoituksestaan peliin, missä ei voi voittaa (ylihelpoilla, voitto-osuudettomilla viitosilla ja kuutosilla).

Hämmästyttävän monet (varmasti valtaosin ruotsalaiset) pelaajat olivat kuitenkin riittävän tyhmiä pelatakseen - jopa moninkertaistakseen - Toto75-rivejä, joilla pystyi häviämään 5-oikein ja 6-oikein pooleissa, mutta joilla ei pystynyt voittamaan! Nyt Åbyssä jopa 3 443 984 euroa tällaista tyhmien lahjoittamaa rahaa on jätetty "pöydälle" järkipelaajien jaettavaksi. Nyt etumme onkin suurempi kuin koskaan Fintoto-kimppojeni historiassa.

Mikä parasta, nyt vaara voitto-osuudettomista viitosista ja kuutosista on paljon, paljon pienempi kuin viimeksi. Näinollen pelin laskennallinen lähtökohtainen palautusprosentti toteutuu todennäköisesti myös todellisuudessa. Arvoidessamme Toto75-pelin edullisuutta meidän kun tulee aina ottaa huomioon vaara ylihelpoista (voitottomat viitoset ja kuutoset) sekä ylivaikeista riveistä. Olisihan matemaattisesti väärin myös pelata niin epätodennäköisiä rivejä, ettei edes koko Toto75-vaihto olisi riittävä palkkio tähtitieteellisestä riskistä (eli olemattomasta osumistodennäköisyydestä).

Åbyssä meillä on tieteellisten menetelmiemme ja videoarkistoon uhraamiemme työtuntien ansiosta jopa isompi voitto-odottama kuin mitä puhtaasti Toto75-pelin palautusprosentin perusteella voisi laskea. Mutta ruotsalaisen pelaajat suuntaavat rahansa niin saman tapaisiin, aivan liian pieniä voittoja lupaaviin riveihin, että jo mekaanisesti kolmea suosikkia, paria haastajaa ja paria yllättäjää kupongeilleen rastijakautumien mukaan arpovat pelaavat kelvollisilla palatusodottamilla.

Johdonmukaisesti minua vahingoittava ja mustamaalaava taho on lietsonut nimettömien keskustelupalstoille väitteen, että kimpoillani häviää rahaa.

Uskon, että kimpoillani voittaa rahaa. Muuten en riskeeraisi kymmeniä tuhansia euroja omaa rahaa kimppohini toivoen mukaan mahdollisimman monia osakkaita. Olen mukana jokaisessa kimpassani vähintään 5% osuudella - näkemysteni takana pelipanoksillani seisten.

Hetkinen! Eikö tämä ole epäloogista? Jorma uskoo kimppojensa olevan pitkässä sarjassa tuottavia, positiivisen odotusarvon sijoituksia. Miksi ihmeessä Jorma sitten haluaa ottaa rajattomasti pieniä ja suuria hevosvedonlyöjiä kimppoihinsa ilman, että nämä joutuisivat maksamaan korvausta maailmanluokan analyysista ja systeemien rakentamisen osaamisesta?

Jos kerran olen maailmanhuippu hevosvedonlyönnissä, niin miksi ihmeessä haluan jakaa osaamiseni ja etuni kanssasi?

Syitä on kaksi.

Ensinnäkin yhdistelmäpeleissä, erityisesti Toto76:ssa voi tulla pitkiä häviösarjoja. Tuottavimpia ovat isoja voittoja tuovat, vaikeat rivit, joita löytyy varsinkin jackpot-kierroksilla tuhansia.

Kun pelaan kimpassa, on minulla ja kimppalaisillani varaa haravoida systeemeihimme näitä vaikeita rivejä ja jäädä voitolle, vaikka osuisimme harvemminkin.

Toinen syyni on raviurheilun etu.

Marraskuussa 2014 päätin tempaista ja antaa kaikein analyysini kaikille ilmaiseksi Fntoton kautta jaeltavien kimppojen muodossa. Olin kyllästynyt kaikkien surkutteluun ja syyttelyyn ravien näivettymisestä. Päätin näyttää esimerkkiä ja tehdä yhden konkreettisen teon, jotain itseltä antaen, muita syyttämättä tai olosuhteita valittamatta. Tempaus oli suurmenestys, ja raviurheilu sai välittömien tuhansen eurojen tulon lisäksi kymmeniä uusia asiakkaita kimppalaisistani, joiden joukossa oli isoin panoksin sijoittavia pokeri- urheiluveto- ja pörssisijoittajia. Tämän onnistumisen ansioista rohkaistuimme vakiinnuttamaan Fintoton kimppayhteistömme. Kauttani virtaa rahaa ja uusia ystäviä raviurheilulle.

Haluan kimpoillani nykyisinkin osoittaa, että ravit - hevosen, urheilun ja totopelien upea kolminaisuus - tuo iloa sekä jännitystä minulle ja muille. Kimppojeni kautta jaamme nousseen tuotto-odotuksen ja voittamisen ilon.

Mutta toki päämotiivini on jakaa riski kanssasi, jotta olemme yhdessä mukana myös silloin, kun suurvoitto osuu kohdallemme. Meillä on etu Toto75-pelissä.

Pitäkäämme huolta, ettei epäonninen häviösarja katkaise meitä, vaan voimme imeä rahaa Ruotsista Suomeen vielä vuosikaudet. Kimpassa jaamme riskin ja maksimoimme kupongeillemme mahtuvien edullisten rivien määrän.

Jorma Vuoksenmaa

PS. Löydät kimppani ESBC:n T75-Systeemitorin tutusta linkistä:

https://esbc.fi/campaign/t75_systeemitori

ESBC:n Systeemitorin kimppoja alkaa tulla myyntiin lauantaina klo 11:00, mutta varsinaiset vihjeemme ovat myynnissä jo perjantai-illasta alkaen osoitteessa www.esbc.fi

Jorma Vuoksenmaa

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä