Kategoria: Blogi

Miksi et pääse mukaan NHL-kimppoihini?

Miksi et pääse mukaan NHL-kimppoihini?

Kimppani ottivat marraskuun lopulla kahden viikon jaksossa viisi kertaa ainoina ColossusBetsin NHL-monivedon koko potin. Sen jälkeen iltaisin otteluiden alla NHL-kimppoja ei enää ole näkynyt. Olemmeko lopettaneet NHL-pelaamisen kimpoissa? Mitä tapahtuu?

Ei, emme ole suinkaan lopettaneet. Kymmenet ihmiset eri puolilla maailmaa ovat nyt vain tulleet lyhyen, onnekkaan jakson seurauksena siihen johtopäätökseen, että olemme hyviä NHL-vedonlyöjiä. NHL-kimppamme tulevat täyteen tästä syystä todella nopeasti. Viime päivinä osa kimpoistamme on myyty loppuun lähes välittömästi sen jälkeen, kun olemme pelanneet ne.

Kultainen sääntö on: ”Tee lähimmäisellesi, niin kuin toivoisit lähimmäisesi itsellesi tekevän”. ColossusBets-kimppoihin sovellettuna Kultainen Sääntö kuuluu: ”Toimi kapteenina, niin kuin toivoisit oman kapteenisi toimivan”.

Pelaan ”Vuoksenmaa – ESBC” -kapteeniprofiilillani vain kimppoja, joiden uskon olevan odotusarvoltaan tuottavia. Siis USKON olevan tuottavia. En TIEDÄ niiden olevan tuottavia. Enkä takaa. Sokratesta mukaillen ”Tiedän vain, että en tiedä.” Ja tiedän, ettei moni muukaan tiedä. Näin ollen pelaan tuottaviksi uskomiani rivikokonaisuuksia, koska näytän arvioineen urheilutapahtumien todennäköisyyksiä riittävän oikein 35 vuoden ajan. Tulevaisuudesta on epävarmaa mennä lausumaan, mutta toistaiseksi näyttää, että arvioni ja tapani rakentaa kimpat ovat hyviä. Siksi pelaan ColossusBetsille omilla rahoillani ja otan kimppoihini ihmisiä, joiden mielestä heidän näkemiinsä kimppoihini on eri syistä kannattavaa tulla.

Mutta. Teen ”Vuoksenmaa – ESBC” -kapteeniprofiilillani kimppoja, joiden uskon olevan voitollisia. En tee kimppoja, joiden palauttaman rahan odotusarvo on pienempi kuin niiden panos – eli joiden pitäisi tuottaa tappiota pitkässä sarjassa. Jännitysvetojen tililtäni ”Vuoksenmaa – TV” teen joskus kimppoja helpompiin peleihin (P3-moniveto ja P5-vakio) saadakseni lisäjännitystä hyviin otteluihin, vaikka en olisi varma kaikkien yhdistelmien edullisuudesta. Sijoitan näihinkin tietysti vähintään 10% kimpan kokonaispanoksesta, joskus enemmänkin, mutta toistan, etten odota voittavani näillä merkittävää rahasummaa usean vuoden jaksossa.

Sen sijaan ”Vuoksenmaa – ESBC” -kimppojen rivit pelaan omilla rahoillani, jos kimppani eivät kiinnosta riittävän montaa. Miksi en sijoittasi rahaa tuottaviin riveihin? Saatan olla väärässä ja hävitä näilläkin tuottoriveillä, mutta tätä riskiä olen kantanut 35 vuotta. Tähän mennessä on mennyt hyvin. Paras arvaukseni onkin, että olen niukasti voitollinen vedonlyöjä. Siksi pelaan – ja otan ilolla menetelmiini uskovia mukaan kimppoihini riskiä tasaamaan. On OK uskaltaa rikastua hitaasti – ja jakaa voittamisen ilo.

En pelaa tappiollisia yhdistelmiä. Niitä ei voi käytännön syiden (ja osin riskinhallinnan) takia tyystin eliminoida kimpoista. Mutta pääsääntöisesti tarjoan osuuksia vain voitolliseksi laskemiini kimppakuponkeihin.

Kun kaikki voitollisista riveistä kokoamani kimpat ovat kelvanneet niitä tarkastelleille järkipelureille, en tietenkään tee enää uusia ”huonompia” kimppoja. En myöskään nosta kohtuuttomasti hyvin rivien panoksia nostamalla rivipanoksia. Tämä vahingoittaa kertoimiamme, jos osuneen yhdistelmän keräämät panokset yhdessä muiden osuneiden kanssa ylittäisivät 2€ rajan. On parempi voittaa todennäköisillä ylikertoimilla pienempiä summia kuin vahingoittaa omalla panostuksella oletettua ylikerrointa - ehkä edullisuusrajan alapuolelle.

Näin ollen: pahoittelut, jos et ole päässyt mukaan viime aikoina NHL-kimppoihini niiden tultua täyteen. Toivon, että ymmärrät nyt syyni, miksi et päässyt. Edullisia rivejä ei ole nähtyä enempää, ja kun niistä parsitut kimppani ovat täyttyneet, en ole nostanut panoksia tai alkanut pelata negatiivisen tuotto-odottaman yhdistelmiä.

Jos haluat mukaan NHL-kimppoihini, toimi siis ajoissa!

Ilo voittaa yhdessä!

Kaikkea hyvää Sinulle – onnea ja onnellisuutta!

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä