Kategoria: Blogi

Menivätkö kupongit taas paperinkeräykseen? Muista kierrätys!

Olet ehkä huomannut että huippuvedonlyöjät eivät lyö kombinaatiopelejään yhtenä isona kalliina järjestelmänä, vaan useammalle kupongille hajautettuna, eri yllättäjiä kierrättäen. Tässä blogissa selitetään miksi Sinunkin kannattaisi tehdä niin. Ole fiksu - kierrätä!

Kuva: Pixabay

Vakioveikkauksen, Colossuksen Pick15:n ja oikeastaan maailman kaikkien kombinaatiovedonlyöntipelien perusstrategia on teoriassa hyvin yksinkertainen. Kun valitset pelikupongillesi ne jalkapallojoukkueet, tennistähdet tai laukkahevoset, joita muu pelaajapopulaatio on pelannut liian vähän, palautuvan rahan odotusarvosi kasvaa.

Valitettavasti käytännössä pelaaminen ei ole näin helppoa, ei vaikka kykenisi hyvinkin tarkkoihin todennäköisyysarvioihin. Pitkien, jopa yli kymmenen kohteen kombinaatiopelien yksittäisten rivien osumistodennäköisyys on pieni, ja mitä epätodennäköisempiä tapahtumia rivi sisältää, sitä harvemmin rivi osuu. Järkipelurin näkökulmasta onkin kovin harmillista myös se, että osumia palvova pelaajapopulaatiolla on tapana jättää etua juuri näihin epätodennäköisimpiin tapahtumiin. Vaikka positiivinen odotusarvo on pitkän aikavälin tuoton lähde, pitkät tappioputket nakertavat hyvänkin pelaajan itseluottamusta. Lisäksi jos pelaaja ylipanostaa vähääkään, ehtii pelikassa usein tyhjentyä ennen vapauttavaa täysosumaa.

Kierrätys on hyväksi myös siksi, että liikaa yllättäjiä sisältävät rivit ovat usein niin epätodennäköisiä, ettei pelin palkintoraha riitä tarjoamaan oikeaa kerrointa! Vaikka siis alipelatut kohteet yksittäisinä antavatkin hyvän “kertoimen” rivillesi, palkintopotti lyö rajan vastaan, etkä saa siis enää palkkiota riskillesi. Useimmiten positiivisen odotusarvon riveihin riittää muutamakin yllättäjä. Tässä esimerkki hyvin alkeellisesta, mutta jo sinällään toimivasta kierrätyksestä:

  1. Tutki pelit, ja kirjaa ylös altavastaajat joiden uskot jäävän alipelatuiksi. Esimerkissämme uskomme Dundee Unitedin, Limerickin ja Falkenbergin jääneen kansainväliseltä pelikansalta huomioimatta.

  2. Täytä merkit muihin kohteisiin. Tämä on nyt kuponkipohjasi. Tee pohjia niin monta kuin tarve vaatii.

Kuponkipohja

  1. Täytä kuponkisi siten, että valitset listaltasi yhden yllättäjän ja kaksi suosikkia. Näillä kolmella kupongilla säästät runsaasti rivejä, etkä tule pelanneeksi liian vaikeita tai epätodennäköisiä kombinaatioita.

Ensimmäisellä kupongilla yllättäjänä Dundee United, toisella Falkenberg ja kolmannella Limerick

Tämän blogin kuvissa esiintynyt kierrätys oli hyvin pelkistetty esimerkki kierrätyksestä. Lisää oppia saat mm. tutkimalla Jorma Vuoksenmaan kimppapelejä Colossus Betsin sivuilla, sillä kierrätys ja hajottaminen ovat lähtemätön osa Jorman pelistrategiaa.

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä