Kategoria: Blogi

Maksamme Viikinkien teoista

Maksamme Viikinkien teoista

Kaimamieheni, viikinkipäällikkö Jormar ryösteli runsaat tuhat vuotta sitten Britannian itärannikolla. Hänen mukaansa ristittiin muuan leiri- ja kauppapaikka Jorvikiksi. Tästä kehittyi myöhemmin Yorkin kaupunki.

Ikävä kyllä, Vikingit eivät tuolloin olleet yhtä rauhanomaisia kuin nykyiset skandinaavit. tapana oli, että kun silloisessa Yorkshiressa sijainnut luostari oli puhdistettu kaikesta arvokkaasta, kaivettiin munkeilta keuhkot pyykkinarulle, koska tämän rituaalin uskotiin tuovan hyvää onnea.

No, ainakaan meille itä-pohjoismaisille Jormarin miesten keuhkopyykkinarut eivät tuoneet onnea. Olemme miinuksella Jorvikin tämän viikon meetingissä. En ikävystytä Sinua kaikilla bad-beat stryilla. Kerron vain kaksi.

Torstain ColossusBetsin placepoteissa meillä oli mukana toista kymmentä kimppaa ennen päätöskohdetta. Monissa kimpoissa oli tulossa kertautuneita voitto osuuksia. En tehnyt edes mitään cash-outteja tai muitakaan suojauksia, koska meillä kiersi kupongeissa eri panoksin lähdön neljä pelatuinta hevosta, ja koin sinänsä tasaisen lähdön suosikin hyvin todennäköisesti kolmen joukkoon sijoittuvaksi.

Tuo suosikki kuitenkin hermostoi jostakin lähtökoppeihin mentäessä ja alkoi riehua. Lopulta tamma poistettiin lähdöstä. Nyt meillä tuli kakkossuosikki suosikin tilalle automaatiovarahevosena. Olisimme nyt voittaneet massiivisesti tällä kakkossuosikilla, mutta samalla pelimme kapeutui ja täystuhon riski kasvoi - toteutuen. Tuo uusi "nippuhevosemme" oli vaikeuksissa jo puolimatkassa, ja lähdön kärkikolmikko muodostui yllättäjistä. Yksikään kimpoistamme ei osunut.

Eilen perjantaina 40-kertoiminen Flying Ginger oli lähtönsä painokorjattu Auren-top. Tutkimuksemme sanoo kuitenkin, että yllättäjät palkitaan paremmin muualla kuin troikan ylärivillä. Pidimme myös lähdön suosikkia melko oikein pelatttuna. Siksi yritimmekin panostemme monin-monin-moninkertaistusta pelaamalla aggressiivisesti kaksi suosikkia ylärivillä, Flying Gingeriä kakkos- ja kolmosrivillä kierrättäen.

Lopputulos: Fling Ginger johti alusta loppuun, esti suosikin voiton ja Jormarin nykysotureiden nelinumeroisen voiton pikkupanoksilla.

Mutta vakavasti puhuen emme ole taida uskoa Jormarin aiheuttamaan pahaan karmaan. Pelaamme tänään Yorkin kansainvälisen päätöspäivän meetingiin seuraavasti:

Avauskohteessa rakennamme ison ylipainon 6 Real Worldille. Se on tappioton, luokkahevosen oloinen. Ori omaa selvästi kilvan parhaat Aurenit. Voi olla todellinen nouseva kyky, samoin kuin sen jockey, aina hymyilevä mutta satulassa aggrerssiivinen Marco Ghianni. Marco on todellinen suosikkini. Hänestä on helppo ennustaa tulevaa championia. Marco on toure isä, ja Louis-poika kävi jo esittäytymässä Racing TV:n suorassa lähetyksessä viikon ikäisenä. Ihanaa italialauista elämäniloa, perherakkautta, lämpöä!

Kakkoskohteen Dhushan voi olla vielä enemmän kuin pelkkä hyvä handicap-hevonen. Sen kerroin on nyt 7x. Dhushanin kuuluisi olla isompi suosikki. Sijaa lähdössä maksetaan neljälle hevoselle, ja peli hajoaa tässä. Tässä on paikka kantaa riskiä ColossusBetsin placepoteissa.

Kolmannen lähdön parhaat eivät erotu Auren-lukemillaan ja juoksevat alun muiden takana. Tämän lähdön pelaan leveästi. Suosikin nykykerroin 2,2x on aivan liian vähän.

Neljäs lähtö on Tote Ebor, Englannin isopalkintoisin handicap, missä £300.000 maksetaan voittajalle. Tämä tarkoittaa käytännössä, että monilla hevosilla on tähdätty kilpaan tähän, ehkä jopa manipuloituiden Jodkey Club-ratingia tasoituksen parantamiseksi. Joka tapauksessa montaa hevosta on ainakin matsattu ja viritelty tähän. Siksi hevosten suoritukset voivat vaihtua jyrkästi.

Kolme suosikkia 15,6,19 sisältävät kysymysmerkkejä. Niihin ei voi luottaa, ja lähtö on syytä pelata leveästi. Kuitenkin numeroilla 2 ja 10 on hyvät Auren-luvut, ja luultavasti siksi myös hyvä pelillinen value.

Joko-tai-hevonen lähdössä on 3 Ilaraab, joka oli tappioton ennen viimeisintään. Silloin ehkä oli jotain vialla. Kyseessä tuskin sentään oli prep-race tai manipulaatio, koska William Haggas on rehdin tuntuinen wanhan liiton pärjäävä treenari. Siksi Ilaraabia kannataakin käyttää trifi-rollossa lähinnä ylärivillä. Sen todennäköisyys olla toinen tai kolmas putoaa jyrkästi voiton mahdollisuuteen nähden.

Viidennessä kohteessa 2 Boonie on perusteltu suosikki, vaikka kakivuotiskisat ovatkin yllätysalttiita "parannuskilpailuja".

Päätöskohteessa 13 Aerion Power omaa hyvät lukemat ja kehittyy. Se on täysin mahdollinen, vaikka kerroin näyttääkin olevan nyt kirjoitushetkellä 9x.

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä