Kategoria: Blogi

Lipsus – läps – lässähdys

Lipsus – läps – lässähdys

Kolumbia – Japani. Alkuvihellys. Ensin Kolumbian hyökkäys. Kolmannella minuutilla Japanin vastahyökkäys. Kolumbian keskuspakki askeleet lipsahtelevat. japanin hyökkääjä hyödyntää kompuroinnin. Pääsee laukaisupaikkaan. Laukoo. Torjunta. Pallo kimpoaa toiselle Japanin hyökkääjälle. Kova veto. Kolumbian puolustajan käsille. Kolumbialainen ulos. Rangaistuspotku. Japani 0-1.

”Jotta voi nauttia lähteen raikkaudesta, on välillä maistettava meriveden suolaa”, tapaan sanoa. Koko maailmankuvani perustuu dualismiin ja hyväksyntään. Mutta silti odottamani Kolumbia – Japani -ottelun lässähtäminen ensi minuuteilla teki kipeää. Tunnustan.

Ihminen mukavoituu menestyksen hetkillä käsittämättömän ahneeksi. MM-kisat olivat alkaneet meille totutun hyvin. En ole koskaan 36 vuoden aikana jäänyt häviölle jalkapallon MM-kisoissa. Minä ja asiakkaamme olimme välttäneet epäonnen (paria myöhäistä maalia lukuun ottamatta) ryhmien avauskierroksen otteluissa. Siksi oli suhteetonta, että huomasin reagoivani primitiivisesti Kolumbia – Japanin kolmannen minuutin tapahtumiin.

Olin löytänyt kuutisen sataa edullista yhdistelmää ColossusBetsin AsianHandicap Pick 20-peliin. Kaikissa riveissäni oli Kolumbia -½ maalia. Kurja kolmas minuutti mitätöi P20-arpani täydellisen alun ja haaveeni 26.000€ voitosta 20 sentin rivipanoksella (=124€ kokonaispanoksella). Suojauksia tai ”maahan pudonneiden marjojen” poimimista ei voinut ajatellakaan, koska vedonlyöntimarkkina ylireagoi Kolumbian kymmenmiehisyyteen, ja Japanin kertoimet romahtivat. Molemmat joukkueet pelasivat hyvin uudessa tilanteessa, mutta väistämätön tapahtui. Kolumbian urheutta ei palkittu, kun Japani hyödynsi vastustajansa väsymisen.

Pettymyksestäni ja näkemästäni huolimatta en nosta kovin paloa Japanin voimalukua enkä toisaalta tuomitse Kolumbiaa. Yleisemminkään en tuomitse joukkueita yhden pelin perusteella – saati näin erikoislaatuisen pelin perusteella.

Jo ennen kisoja pidin mahdollisena, että vedonlyöntimarkkina liioittelisi Kolumbian maaliodottamia, koska Falcao ja James ovat niin nimekkäitä hyökkääjiä. Maalimäärien ennustamisessahan hyökkääjien teho on vain yksi tekijä. Joukkueen pelitempo ja laukaisuhalukkuus ovat merkittäviä asioita nekin. Kolumbia – Japani -pelissä kokonaismaalien vedonlyöntilinja kaksi maalia (Asian Handicap) oli odotetun matala, mutta on mahdollista, että ottelun sattumat harhauttavat vedonlyöjien ajattelua.

Kolumbian ja Japanin matalista tuloksista saattaa saada edullisia kertoimia – varsinkin ColossusBetsin markkinoilla, missä vastustajat ovat enimmäkseen tavallisia englantilaisia peliharrastajia eivätkä tarkkaavaisia ammattilaisia tai vedonlyöntialgoritmeja.

Kurja lopputulos kimpoilleni oli myös Puola – Senagal 1-2. Miksikö? Olinhan useassa eri yhteydessä ennen kisoja kertonut avoimesti Senegal-myönteisyydestäni ja epäilyksestäni Lewandowski-keskeisen Puolan tasosta.

Ongelmana oli, että myös Tunisia – Englanti oli päättynyt 1-2. Veikkauksen Monivedon ja Colossuksen Pick4:n kaltaisissa peleissä voitto-osuudet kärsivät, jos samat numerot toistuvat. Matemaattisesti ottaenhan eri otteluiden maaliluvut ovat toisistaan riippumattomia tapahtumia. Silti pelaajapopulaatio suosii jostain syystä samojen tai melkein samojen lukemien toistumista. Senegalin 0-2 -voitto olisi ollut meille maanantaina alkaneessa P4-jackpotissa hyvä tulos. Puolan 1-2 sen sijaan ryösti meiltä paljon odotusarvoa. Kiinteäkertoimisissa peleissä voitimme Senegalilla.

Puolasta puuttui kaikkein paras puristus takaa-ajo-vaiheessakin. Senegal näytti sen sijaan odottamallani tavalla hyvältä. Hyödyntäkäämme näitä havaintoja tulevien otteluiden sijoituspäätöksiä tehdessämme.

Ps. Jos muuten ColossusBets ja sen järjestämät pelit ovat Sinulle uusia asia, katso esittelyvideoni

https://www.youtube.com/watch?v=BEWxnEi2oVsi

tai lue esittelyblogini

https://esbc.fi/articles/blog/lisaa-paivittaista-mm-jannitysta-colossus-bets/

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä