Kategoria: Blogi

Kuka voitti, miten ja kuinka kovan?

Kuka voitti, miten – ja kuinka kovan?

Olen jäänyt jalkapallon arvoturnauksissa vuoden 1986 jälkeen häviölle vain kerran, EM-kisoissa 1996. Menestykseni salaisuus on paljolti ollut juuri sopivan vahva reagointi nähtyyn. On tärkeää muuttaa huolellisenkin esianalyysin arvioita joukkueiden suoritusten perusteella – muttei liikaa.

Tyypillinen virhe on, että vedonlyöjä arvostaa liikaa turnauksen avauskierroksen voittoa ottamatta huomioon, mitä ottelussa todella tapahtui, ja kuinka vahva oli voitettu joukkue. Sama koskee käänteisesti hävinneitä.

Tsekki voitti Skotlannin, mutta se ei välttämättä ollut olennaisesti parempi kahden rajallisen joukkueen kohtaamisessa. Tsekki ei päässyt vaara-aluille edes sen vertaa kuin Skotlanti. Skotlanti laukoi enemmän, syötti enemmän ja tarkemmin (tai oikeastaan vähemmän epätarkasti) kuin Tsekki.

On totta, että luvut valuivat Skotlannin suuntaan Tsekin mentyä johtoon, mutta totta on myös, että Skotlanti olisi saattanut tehdä jo avausmaalin. Silloin Hamden Parkin yleisökin olisi pysynyt omiensa takana. Kuten tappioton samurai Miyamoto Musashi sanoi: ”näe näkymätön! ” Ei ole mahdotonta, että Skotlanti olisikin taantunutta Tshekkiä parempi – lopahtaneesta suorituksestaan huolimatta.

Missään tapauksessa Tsekkiä ei voi mitenkään määritellä perjantai-illan vastustajansa, Kroatian tasoiseksi joukkueeksi. Esimerkiksi edes likimainkaan Modricin tasoisia pelaajia ei Tsekin rivistöstä löydy. Ajatusleikkinä: edes Tsekin parhaita keskikenttäpelaajia olisi vaikea mahduttaa Kroatian joukkueeseen. Tämä tulee näkymään perjantai-illan ottelussa Kroatian hallintana.

Kroatia hävisi avausottelunsa Englannille, mutta tämä ei ole häpeä. Englanti on kauttaaltaan vahva. Puolustus piti hyvin vaikkei pelannutkaan aivan parhaalla linjallaan. Kroatia syötteli hyvin keskikentällä muttei luonut kovin suurta uhkaa. Ottelun tunnusluvut ja kartat näyttivät ottelun tasaisemmaksi kuin minkä vaikutelman se jätti ihmismieleen.

Topparit ovat Englannin vahvuus, pelasipa Maguire tai ei. Englannin keskikenttä on työteliäs ja hyvä. Se osaa ja muistaa myös puolustaa. Näin ollen Englannin akilleen kantapää, maalivahtipeli, ei joudu kovin usein testiin. Hyökkääjäpari Kane-Sterling on yksi kisojen vahvimmista.

Yhteenveto avausotteluiden opeista perjantai-illalle: Skotlanti ei välttämättä ole ihan niin huono, kuin mitä ihmiset uskovat Tsekki-tappion jälkeen. Toisaalta Tsekin rajallisuuden tietäen, en nosta Skotlantia myöskään ylipainoiseksi yllätyshauksi kello 22 alkavassa ColossusBetsin P8 lisärahavakiossa. Englannilla on myös kotietu, joskin ”derbyssä” Skotlantia vastaan se on normaalia pienempi.

Kroatia on esianalyysin ja avausotteluiden havaintojen perusteella aiheesta iso suosikki Tsekkiä vastaan. Ainakin live-vedoissa saatan pelata Kroatiaa, jos ottelun ensi hetket vahvistavat näkemykseni.

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä