Kategoria: Blogi

Kirje kuntavaalien ehdokkaalleni

Terve S,

Harkitsen äänestää Sinua.

Tunnen Sinut rehdiksi herrasmieheksi ja yrittäjäksi.

Pidän myös RKP:tä yleisesti ottaen hyvänä puolueena. Se on arvoliberaali ja löytänyt hyvän tasapainon markkinatalouden ja voittajan vastuun välille. Olen äänestänyt useasti RKP:tä.

Nyt kuitenkin RKP ja Vasemmisto ujuttaa yksissä tuumin läpi lakia, joka veisi suomalaisilta pokeri- , vedonlyönti ja hevospeliyrittäjiltä työpaikat.

Tuo laki veisi valinnan vapauden myös kymmeniltä tuhansilta suomalaisilta järkipelien harrastajilta. Ajattelevilta, eettisiä valintoja tekeviltä ihmisiltä, jotka eivät halua tukea Veikkauksen peliautomaattijulmuutta eivätkä myöskään monopoliyhtiön, poliitikkojen ja järjestöjen korruptoitunutta rakennetta.

S, näissä oloissa joudun kysymään ennen äänestyspäätöstäni:

1) Miksi RKP kannattaa valinnanvapautta rajaavaa, markkinatalouden, yrittäjyyden ja perustuslain vastaista, työttömyyttä aiheuttavaa lakia?

2) Kaikissa muissa Euroopan maissa kansalaisia pidetään riittävän viisaina valitsemaan itse, minne he haluavat pelata. Osa valitsee palvelun laadun, osa peliehtojen reiluuden, osa peliyhtiön osoittamien arvojen perusteella.

Norjaa ja Suomea lukuun ottamatta kaikialla muualla voi peliharrastaja/ammattilainen valita itse, minne hän pelaa.

Lisenssijärjestelmissä yhteiskunta myöntää luvat pelien järjestämiseen vastuullisille, hyvin hoidetuille, usein pörssinoteeratuille yhtiöille. Näiden lisenssit otetaan pois, jos yhtiöt rikkovat tiukkoja sääntöjä. Yhteiskunta saa rahaa pelilisensseistä sekä veroista. Urheilu saa tuloja suoraan sponsori ja mainossopimuksista ilman, että järjestöt, korruptio ja tehottomuus vetäisivät välistä.

Miksi RKP ei halua edes kartoittaa lisenssijärjestelmän haittoja ja hyötyjä, vaan vain ujuttaa vasemmiston kanssa kieltolain hyväksytyksi kaikessa hiljaisuudessa?

3) Mm. Finanssialan keskusliitto ja keskusrikospoliisi vastustavat RKP:n ajamaa lakia, koska lain valvontaa on kallista ja silti lähes mahdotonta. Onko RKP:ssä laskettu lain tosiasiallisia taloudellisia vaikutuksia, jos vaikka vapausarvot ja perustuslain takaama pokeri/vedonlyöntiyrittäjien oikeus tehdä työtä Suomesta ylenkatsoittaisiin ?

4) Ahvenanmaan PAF on tehnyt isoja asioita vastulliselle järkipelikulttuurille vuosikymmenien ajan. RKP ajaa nyt lakia, joka käytännössä tuhoaa PAF:in toiminnan. Miksi?

Arvostan kovasti vastauksiasi. Tiedän, että olet kiireinen vaalien alla, ja että moni muu potentiaalinen äänestäjä kyselee Sinulta asioita. Tiedän myös, että järkipelien kieltolaki ei liity kunnallispolitiikkaan. Mutta minä ja moni muu haluaa auttaa älykkäitä, rehellisiä ja hyväntahtoisia ihmisiä äänellään. Hyvä ihminen viestii puolueensa sisällä hyviä asioita äänestäjiensä arvojen mukaisesti. Siksi kuntavaaleissa annettu ääni on kannanotto myös puolueen arvoihin ja toimintatapoihin.

Välitän vastauksesi potentiaalisille äänestäjillesi.

S, toivotan Sinulle parasta menestystä vaaleissa ja muutenkin.

Jorma Vuoksenmaa

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä