Kategoria: Blogi

Kertolasku ja systeemikirja – voittamisen avaimet

Siivosin kirjastoani. Käsiini osui ”Valiosysteemit”-kirja 1970-luvulta. Se pysäytti minut muistelemaan lapsuuttani, jo edesmennyttä isääni ja peliharrastukseni alkua.

Isäni oli jäyhä tuon ajan suomalaismies, joka ei suuremmin tunteitaan näyttänyt. Mutta muistan aina hänen sanattoman myhäilynsä, kun voitin ylivoimaisesti kansakouluni nopeuskertolaskun kilpailun yhdeksänvuotiaana. Vielä enemmän yhteistä iloa ja ylpeyttä koimme, kun paria vuotta myöhemmin markan vakiokimppamme toi takaisin 261 markkaa.

Vaikka pelien maailma on muuttunut puolessa vuosisadassa erittäin paljon, ovat jotkut perusasiat säilyneet. Leikillisesti voisin kärjistää, että voittaminen perustuu yhä kertolaskuun ja pelien viisaaseen rakentamiseen.

Muisteluni käynnistänyt ”Valiosysteemit”-kirja” sisälsi satoja nykyisten hajotus- ja perusrivisysteemien edeltäjiä. Tai oikeastaan on väärin anoa edeltäjiä, koska jotkut, varsinkin pienet systeemit olivat jo tuolloin optimaalisia. Suomalaiset systeeminikkarit olivat matemaattisesti lahjakkaita, asialleen omistautuneita ja paljon aikaansa edellä.

Käytämme nykyisinkin sekä raveissa että jalkapalloveikkauksessa hyvin 70-luvun hajotusten kaltaisia ideoita, jos emme tiedä rivien kautta kulkevia panosmääriä tarkasti ja voi pelata robottipelejä yksitäisinä riveinä. Joitakin ”Valiosysteemit”-kirjan hajotuksia voisi käyttää sellaisenaan Veikkauksen tai ColossusBetsin vakioissa.

Samoin virheetön kertolasku on yhä välttämätön – mutta riittävä – ehto peleissä voittamiseen.

Mikä on todennäköisyys voittaa? Mikä on voitollisen tapahtuman kerroin? Mikä on näiden tulo? Jos kerroin kertaa voitto on enemmän kuin yksi, on veto kannattava.

Yksittäisissä otteluissa on kerroin tiedossa ja eri vaihtoehtojen todennäköisyydet arvioitavissa muutaman prosentin todennäköisyydellä. Kun todennäköisyysarviot osoittautuvat riittävän oikeiksi, tuottavat ne vedot voittoa, joissa mainittu kertolasku on päätynyt yli yhden tuloon. Tätä lopputulosta nimitetään odotusarvoksi, palautuvan rahan odotetuksi määräksi panoksena. Esimerkiksi kerran kymmenestä osuva veto kertoimella 12 tuo panoksen takaisin odotusarvoisesti 1.2-kertaisena – voittojen ja tappioiden jälkeen.

ColossusBetsin vakioveikkauksissa ja hevospeleissä emme tiedä etukäteen, paljonko eri riveillä voittaa. Mutta koska olen pelannut Colossukselle vuodesta 2014 ja Vakioveikkausta vuodesta 1971, olen oppinut arvioimaan eri rivityyppien edullisuuden. Osumistodennäköisyydethän pystymme sinänsä laskemaan myös Colossuksen peleissä ja jättämään näiden perusteella pelaamatta ”ylivaikeat” rivit, joilla edes koko jakosumman kaappaaminen ei tarjoaisi riittävää palkkiota riskille – eli miltei varmalle ohilyönnille.

Mutta kun jonkinlaiset todennäköisyysarviot on tehty, riittää monissa peleissä voittamiseen ”systeemikirja”. Osaamme kokemuksellamme rakentaa ColossusBetin kimpat hyvin. Toki jonkin verran modernia tekniikkaa hyödyntäen, mutta hyvin tarkasti nuhruisen ja rikkikäytetyn ”Valiosysteemit”-kirjani mukaisesti.

Pääsiäismaanantaina yhteensä €10 maksanut ColossusBetsin Darts-kimppani lunasti €2730.

Tunnen nimeltä vain muutaman tikanheittäjän. Naamasta tunnistan vain tämän yhden irokeesin (jonka nimeä en vastaavasti muista) ja muutaman poikkeuksellisen selkeästi olutta urallaan paljon juoneen urheilijan. ESBC:n työntekijät tietävät tikanheitosta yhtä vähän. Mutta maailman vedonlyöntimarkkina ”äänestää” kilpailijoiden kertoimet ja niistä johdettavat todennäköisyysarviot melko oikeiksi. Näiden avulla saamme tehtyä edullisia rivejä, kunhan koostamme rivit järkevästi Valiosysteemien tapaan.

Hyvin samanlainen on tilanne koirakilpailuissa. Teemme optimaaliset ”valiosysteemit” markkinan todennäköisyysarvioilla. Mutta sen sijaan Englannin laukassa meillä on myös analyysietu, vaikka meitä pilkataan tyyliin ”mitä suomalaiset voivat tietää laukasta?”

Itse asiassa olemme tutkineet laukkaa satoja tunteja enemmän kuin keskimääräiset englantilaiset vastapuolemme vedonlyöntimarkkinoilla.

Tässä

laukka-ajatteluani suomeksi,

tässä

englanniksi.

Vastoin englantilaisten kilpailijoittemme käsitystä, ESBC:n asiakkailla ja ColossusBetsin kimppalaisillani on suuri etu laukkavedonlyönnissä. Monet vastustajamme pelaavat laukkaa melko vanhanaikaisilla menetelmillä. He myös seurailevat median näkemyksiä. ESBC:n tutkituin, rohkein, omaperäisin menetelmin laukkahevosista vetoa lyövä voi odottaa hyvää menetystä.

Asia korostuu tänään, kun Aintreessa Liverpoolin liepeillä kilpaillaan Grand National -estelaukkalähtö. Se ei ole tasoltaan tai palkintosummaltaan likimainkaan Englannin suurin laukka- tai edes estelaukkakilpailu. Mutta jostain syystä – ilmeisesti äärimmäisen vaativuutensa ansiosta – se on todellinen koko kansan lähtö. Kymmenet miljoonat katsovat kilpailun ja pelaavat siihen. Tämä tarjoaa meille ja ColossusBets-kimppalaisilleni edun, sillä peli jakautuu normaalia tasaisemmin aivan toivottomiinkin ”arpoihin”.

Jo viime vuonna voitimme asiakkaittemme ja ColossusBets-kimppalaistemme kanssa samalla yksinkertaisella idealla, kuin millä aiomme voittaa tänä vuonna: pelaamalla parasta hevosta siitä huolimatta, että se on lähdön suosikki. Urhea Tiger Roll palautti rahat viime vuonna viisinkertaisina (pörsseissä ja Colossuksen merkkijakaumissa vielä anteliaammin), vaikka todella moni asia puhui sen puolesta. Kerroin asiasta blogissani jo etukäteen kaikille.

Tänä vuonna Cloth Cap on luultavasti kehittynyt Grand Nationalin parhaaksi hevoseksi, vaikka se ei sitä vielä Jockey Clubin virallisten ratingien valossa ole. Meillä ei ole Auren-ratingeja estehevosilla, mutta miten tahansa laskettuna Cloth Cap on lähdön perusteltu suosikki. Painoja arvostetaan yleisesti ottaen laukassa liikaa, mutta Grand Nationalin pitkä matka ja korkeat esteet nostavat satulan lyijylevyjen tuomaa rasitusta. Siksi on etu, että Cloth Cap pääsee matkaan melko siedettävällä taakalla.

Cloth Capin valmentaja Jonjo O’Neill on selkeä plus-valmentaja. Hänen tuottolukemanansa ovat hyviä. Näin ei aina ole menestyvillä ja korkealla prosentilla lähtöjä voittavilla valmentajilla.

Kaikki tietävät, että Cloth Cap sattuu voittamaan Grand Nationalin melkein joka viidennellä yrittämällä. Silti englantilaiset ”peruspelurit” hakevat yllättäjiä ”luovasti” ties millä perusteilla lähdön 39 isokertoimisemmasta hevosesta. Me häviämme mielellämme 80% varmuudella Cloth Capin kanssa, koska se on ”laukka-arpajaisten” paras arpa ja ainakin ColossusBetsin peleissä tuottoarpa.

Mikä parasta, ColossusBetsin W6-pelissä on jaossa suuri summa lisättyä rahaa viime päiviltä. Peli on edullinen. Teen paljon kimppoja. Otan mielihyvin mukaan Sinut ja muut jakamaan riskiä (ja voittoja) kanssani. Kuitenkin yhtä mielelläni pelaan sitten yksin muille kelpaamattomat, mutta itseni tuottaviksi laskeskelevat kimpat.

Eilen kaappasimme ColossusBetsin P6-placepotista merkittävän osuuden. En ole ehtinyt laskea tarkkaa summaa hektisenä perjantai-iltana, koska niin moni eri kimppamme voitti. Myös lauantaina pelaamme Placepotin. Näitä kimppoja rohkenen oikeastaan jopa suositella, sillä olemme laskeneet ne voitollisiksi, olemme voittaneet, ja varianssikin on siedettävä. Joten harkitse katsoa kello 19.15 (Suomen aikaa) Grand National – joko englantilaista perinnettä ihaillen, sportsman-jännitysvetojen hengessä tai sitten jopa todennäköisesti häviävänä mutta odotusarvoa voittavana sijoituksena.

Jorma Vuoksenmaa

ESBC:n työryhmä

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä

PS. Oli kiire kertoa Grand Nationalin kasvaneesta edullisuudesta Sinulle tänään, kun selvisi ColossusBetsissä jaettavan kuolleen ilmaisrahan määrä. Mutta nyt, kun kerran kirjoitan, kerron saman tien 8.5.2021 avautuvasta merkittävästä mahdollisuudesta Sinulle, oletpa sitten pelisijoittaja, puoliammattilainen, fiksu järkipeliharrastaja tai mahdollisimman hyviä jännitysvetoja arvostava.

Siirrän 140% palautuksella ja vain kahdella tappiovedolla kaksi vuotta toimineen Vuoksenmaa-puhelinlinjan 0700-88808 kansainväliseen verkkokauppaan. Onnekkaasta tuottoprosentistaan huolimatta se ei kiinnostanut Suomessa juuri ketään. Meille ei ole ollut ongelma voittaa vain itsellemme usein osuvilla, tuottavilla Asian Handicap-tasoitusvedoilla. Mutta koska vetomme ovat lähes poikkeuksetta todella suurivaihtoisiin markkinoihin, ei ole myöskään ongelma, jos joku voittaa samoilla vedoilla kanssamme.

Kokeilemme siksi, josko Suomen ulkopuolelta Vuoksenmaa-linjan jatkeelle kansainvälisessä verkkokaupassa tulisi sen verran ammattitaitoomme uskovia, että ideoittemme paljastaminen olisi vaivan arvoista. Vuoksenmaa-linjan jatke (jonka verkkokauppa-nimeä saat ehdottaa, palkitsemme parhaat) ei tule olemaan mikään halpatuote. Mutta tarjoamme kanssamme sijoittaville tiettyjä muita etuja ja taatusti voittoon päättyvän, ammattimaisen sijoittajan kokemuksen.

Seuraa viestintäämme!

Ja aiotpa ostaa Verkkokauppa-analyysiamme tai jo nykyisiä, erityyppisiä peliharrastajia hyvin palvelevia tuotteitamme, annamme tässä Sinulle rahan arvoisen edun:

Jos ostat ESBC-krediittejä maanantaihin 12.4.2021 klo 18.18 mennessä, saat 20% bonuksen talletuksellesi.

Kirjoita talletukseesi bonuskoodi

VERKKOKAUPPA

Tallettamaan pääset tästä (minimitalletus 10 € - maksimi 1000 €)

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä