Kategoria: Blogi

Haluatko osua - vai voittaa rahaa?

Haluatko lunastaa vai voittaa rahaa?

Ruotsista tulee kulkeutumaan Suomeen lähivuosina paljon rahaa. Ruotsin Toto75:een ja Toto64:ään pystyy nyt pelaamaan kätevästi Suomesta Fintoton kautta - jopa älykkäitä hajoituksia.

Mikä parasta, Ruotsin Toto75- ja Toto64-peleissä syntyy paljon jackpotteja. Jo keskivertopelaajalla on etu puolellaan, kun hän pääsee pelaamaan "kuolleesta rahasta", pöytään jätetyistä panoksista, joilla kukaan ei voi voittaa! Normaalistihan jokaisen kilpailevan pelaajan panos sisältää mahdollisuuden voittaa ja tulla viemään osuus omasta mahdollisesta potistamme.

Edullisessa tilanteessa on uskomattominta, että tuo "kuollut raha", joka ei voi voittaa, on ollut kuollutta rahaa myös edellisellä viikolla, jo ennen, kuin se siirtyi jaettavaksemme.

Koko tuo iso rahamäärä on ikkunasta ulos heitettyhä panoksia, panoksia sellaisiin riveihin, millä ei voinut voittaa, vaikka olisikin saanut 5-oikein tai 6-oikein! Tuollaisia rivejä pelanneet ovat olleet joko typeriä, laiskoja tai itsekurittommia. Voitottomia viitosia kohti rahaa uhranneet pelaajat ovat luultavasti pääosin ruotsalaisia, koska suomalaisia olen asiasta varoittanut useita kymmeniä kertoja.

No, joka tapauksessa sadat tuhannet ruotsalaiset lyövät joka viikkoa vetoa 30 äyrin panoksella väitteestään "saan viisi tai kuusi oikein tähän seitsemän hevosen Toto75-riviin". Panos oli siis 30 äyriä, tarjolla oleva voitto nolla. Palautuvan rahan odotusarvo nolla. Veto oli äärettömän typerä.

Ruotsin T7-pelissä ei voi pelata vain T7-voittoluokkaa. Rivipanoksesi siis jaetaan eri voittoluokkien kesken automaattisesti 40-20-40 suhteessa. Pelaat väistämättä 40 % panoksistasi 5-oikein voittoluokkaan. Jos 5-oikealla ei saa rahaa, heität hukkaan 40% panoksestasi - 2 senttiä viidestä eli 20 € 50€ liian helppoja rivejä sisältävästä systeemistä 1000 rivin systeemistä. On siis äärimmäisen tärkeää pitää huolta, että osuessasi 5-oikein voittoluokalla myös saa jotain!

Eli Ruotsin Toto75-pelaamisen kaikkein tärkein asia, vielä kerran, huudettuna: PELAA VAIN RIVEJÄ, JOTKA PALAUTTAVAT JOTAIN 5-OIKEIN VOITTOLUOKASSA. Ja vielä käytännönläheisemmin: Sinun täytyy hakea riveihisi yllättäjiä.

Parhaita tuottoja T75-pelissä antavat vaikeat (mutta ei ylivaikeat) rivit. Juuri näitä rivejä on parasta haravoida kimpassa. Vielä monta miljoonaa meitä enemmänkin voittaneet pelikimpat toimivat juuri näin.

Haluan voittaa rahaa pitkällä aikavälillä. Näinollen joudun häviämään rahaa liian "helppojen" rivien toteutuessa. Näin käy lähes joka viidennellä kerralla.

Kun uhraamme rivit, joilla sadat tuhannet ruotsalaiset heittävät 5-oikein voittoluokkaa kulkevansa panokset hukkaan, voimme sen sijaan haravoida edullisia, huikeita odotusarvoja meille maksavia yhdistelmiä. Ne toteutuvat yleensä pari kertaa vuodessa ja rikastumme.

Jos haluat vain saada ns. kiinni, kannattaa Sinun pelata joka kierrokselle seitsemästä suosikista koostuva rivi :)

Tälläinen rivi "napsahtaa" kiinni todennäköisesti useammin kuin mikään muu rivi. Ruotsin Toto75-pelin 20-vuotisessa historiassa tälläinen rivi on toteutunut jopa kokonaista yhden kerran - Bodenissa kesällä 2013 voitto-osuuden ollessa 80 kruunua.

Yhtä usein on taasen osunut esimerkiksi kolmesta 1.suosikista, yhdestä 3.suosikista, 5.suosikista, 7.suosikista ja 9.suosikista koostuva rivi, jolla voitimme toista miljonaa kruunua Åbyssä joulukuussa kierroksella 2002. Tyypillisesti useissa muissakin meille miljoonavoittoja tuoneissa riveissä on ollut 2-3 suosikkia ja 2 yllättäjää muiden hevosten oltua siitä väliltä. Riveissä on ollut mukana ainakin kaksi ESBC:n edulliseksi analysoimaa hevosta.

Eli juuri tässä kiteytyy ero: haluatko yrittää osua vai haluatko voittaa rahaa? Erilaiset vaikeat yhdistelmät toteutuvat paljon harvemmin kuin useita suosikkeja sisältävät rivit, mutta jo yhdellä suurella voitolla pelaa pitkään kohti uusia suurvoittoja. Toisaalta helpotkaan rivit eivät toteudu Toto75:ssä niin usein, että niillä voisi jäädä voitolle.

Tulemme kierrättämään ESBC:n kimpoissa yleensä kahta-kolmea suosikkia erisuuruisten yllättäjien kanssa. Tutkimuksemme osoittaa, että muutaman suosikin kierrättäminen on useissa tilanteissa paras vaihtoehto tuotto/riski-suhteella mitattuna. 2 tai 3 suosikin Toto75-rivejä toteutuu noin 60% kierroksista. Näillä viikolla meillä on parhaat mahdollisuudet voittaa rahaa kompensoimaan ylihelppojen ja ylivaikeiden viikkojen tappiot.

Vähintään kahta suosikkia on kimpoissakin pakko käyttää, vaikka myös yhden suosikin kombinaatioista löytyy joskus odotusarvoa voittavia yhdistelmiä. Nollan suosikin rivit on helppo jättää hajoituksista, sillä iso osa niistä toteutuu niin harvoin, ettei pelin jakosummakaan ole riittävä korvaus isosta riskistä.

Ruotsin Toto75-kierroksista lähes joka neljäs päättyy nollan tai yhden suosikin voittoon. Näillä kierroksilla ei yleensä kannata voittaa.

Vastaavasti eljän tai viiden suosikin Toto75-rivejä toteutuu valitettavasti jopa joka viides kierros. Näitä vastaan ei nykysäännöillä voi täysin puolustautua. Kun rivi on liian helppo, sillä ei kuulu voittaa.

Ylivaikeita rivejä vastaan on vaikea puolustautua isoillakaan pelikassoilla tai isoillakaan kimpoilla. Sitä paitsi ylivaikeat rivit ovat useinmiten alikertoimisia.

Sen sijaan suosikkirivien tuomaa riskiä voi hallita pelaamalla suosikkeja esim. voittajapelissä, Dagens Dubbelissa sekä T5-pelissä. Näissä et maksa turhasta - et jää voitto-osuudetta suosikeilla! Itse asiassa mainituissa peleissä on tutkimustemme mukaan jopa lievä "favourite bias", eli suosikkeja pelaamalla häviää vähemmän kuin yllättäjiä pelaamalla. Näinollen riskinhallinta pelaamalla parhaita suosikkeja helpoissa peleissä ja haravoida yllättäjiä vaikeissa on älykästä.

Eli taas käytäntöön palauttaen: jos Toto75-kierroksen kahdessa ensimmäisessä kohteessa ovat tulleet hajoitustemme suosikit, voit tehdä Toto5-moninkertaistuksen seuraavien lähtöjen suosikeista. Ja jos tarvitsemme yllättäjiä Toto75:n päätöskohteina oleviin Dagens Dubbel-lähtöihin, voit pelata sinne suosikin kautta kulkevia parhaita yhdistelmiä. Ne saattavat olla usein ylikertoimia jo sinänsä, ja ne tasoittavat tuottojakautumaasi Toto75:stä.

Eli: jos ymmärsit ylläolevan, Sinun kannattaa tulla mukaan haravoimaan huikean edullisia, 2-3 suosikin ja 2 yllättäjän yhdistelmiä kanssamme Ruotsin Toto75-jackpoteissa.

Mutta: Haluatko, että kuponkisi "napsuu kiinni"? Haluat pelata yli 3 suosikkia samaan Toto75-riviin? Tuntuuko 2 yllättäjän hakeminen tuntuu Sinusta "haulikkoammunnalta" ? Pidätkö matemaattisesti oikeana saada kiinni alle 1000€ seiskoja ? Jos ajattelet näin, olemme erilaisia miehiä. Näissä tapauksissa laadi kuponkisi itse tai mene Fintoto-kimppojani johdonmukaisesti mustamaalaavan vihjepalvelun asiakkaaksi. Toivotan menestystä!

Mutta OK, ESBC:n Kimppatori on avoinna aina Ruotsin Toto75-jackpot-kierroksille. Rakennamme Toto75-systeemimme edellä kerrottuja perusstrategioita noudattaen.

Jos haluat osallistua Toto75-kimppoihimme, toimi seuraavasti:

1) Klikkaa: https://esbc.fi/campaign/t75_kimppatori

2) Valitse mieleisesi tarjolla olevista kimppasysteemeistä. Kaikissa on jokseenkin yhtä hyvä tuotto-odotus - riskeeraamme kaikkiin omaa rahaamme.

3) Klikkaa valitsemasi kimppasysteemin linkkiä. Päädyt Fintoton sivulle ja voit siellä klikata itsellesi haluamasi osuuden (osuudet). Panoksesi vähennetään automaattisesti Fintoto-tililtäsi ja voittosi tulee sinne automaattisesti.

Varsinaiset Toto75-vihjeemme prosenttiarvioiden kera ovat myynnissä perjantai-illasta alkaen osoitteessa: https://esbc.fi/

Tervetuloa Toto75-kimppoihimme!

Jorma Vuoksenmaa

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä