Kategoria: Blogi

Championship – se oikea brittifudissarja

WC haisee. Pukka Pie -piiraat ovat kylmiä. Olutjono etenee hitaasti. Pelaajien parkkipaikalta puuttuvat loistoautot. Mutta katsomossa on tunnelmaa, ja kentällä kaikki pelaajat yrittävät kaikkensa. Vaihtopenkiltä kajahtaa möreällä äänellä ”Away”-huuto jokaisessa keskityksessä ja kulmapotkussa ohjeeksi puolustajille ja maalivahdille. Sellaista on Englannin alempien divisioonien jalkapallo.

Itse asiassa Englannin Championship saattaa olla mielestäni omalla tavallaan maailman hienoin jalkapallosarja. Pyörittelin sanojani edellisessä lauseessa, koska sarjojen vertailu on vaikeaa ja tarpeetonta. Mutta tietyllä tavalla Championship on mainio, tasapainoinen sekoitus wanhan liiton britti- ja brittifudis-kulttuuria sekä kelvollista jalkapalloa.

Tänä viikonloppuna sain hyvän syyn fokusoitua lemmikkisarjaani kunnollisesti, kun Valioliigaa ei pelata, ja Championshipin kohteet valtaavat sekä Veikkauksen että ColossusBetsin kupongit. Molempien toimijoiden Vakioon ja Monivetoon löytyy hyviä Championship-ideoita.

Championship on myös vahva Asian Handicap -markkina, jonka panoskatot riittävät mainiosti ainakin omalle pienelle pelikassalleni. Terve kerroinkilpailu nostaa maailman parhaan tarjouksen valitsevan järkipelurin palautusprosentin Champioship-kohteissa 99 prosentin tienoille.

Championship-viikonlopun kirjaimellisesti hull’unrohkein idea on Hull City kotonaan Swanseaa vastaan. Hullin ei pitänytkään olla edes puolivälin joukkue tämän vuoden Championshipissä, mutta näyttöjään parempi se silti on. ”Tiikerit” ovat kärsineet loukkaantumisista keskimääräistä joukkuetta enemmän. Pelaajia puuttuu rivistä nytkin, mutta tilanne on jo parempi.

Tärkein noste Hullille on kuitenkin uusi manageri, Shota Arveladze. Hän ei ole mikä tahansa korvaava manageri, vaan kokenut, kunnioitettu, itsevarma jalkapallomies. Arveladze teki urallaan paljon maaleja mm. Jari Litmasen rinnalla Ajaxissa ja oli Georgian maajoukkueen kiintotähti. Näillä vanhoilla asioilla on merkitystä nytkin, sillä vaikeuksissa olevien joukkueiden ”hoivaamisessa” pelikokemus ja siitä seuraava ”isällisyys” auttaa. Arveladzen manageriuraa on vaikea arvostella idän pestien perusteella, mutta jo nykyisellä informaatiolla annan Hullille mahdollisuuden.

Suomen Vakioveikkauksessa Hullia oli perjantaina pelattu jopa 42%, joten ideastamme saa paremman vastineen maailmalta Asian Handicap -markkinoilta. Hullista oli perjantaina saatavissa 2.06x -tasoisia kertoimia useammaltakin luotettavalta välittäjältä. Valitse itse omin kriteerein, minne pelata. Peli ulkomaille Suomesta on yhä laillista, vaikkei siitä saa Suomen kamaralla kertoa.

Usein uudet valmentajat laittavat ensi töikseen puolustuspelin kuntoon. Vaikka Hull on ehkä niukkaakin niukempi altavastaaja hyvällä kokoonpanolla pelaavaa keskikastilaista, Swanseaa vastaan, antavat 1-0, 0-0 ja 0-1 -tulokset hyvän riski/palkkiosuhteen vedonlyöntipörssien maalilukupeleissä ja ColossusBetsin p6:ssa. Tässä kuuden kohteen monivedossa voittajalle on luvassa miljoona.

Suomen Vakioveikkauksessa on 13 kohdetta, ColossusBetsin viikonvaihteen Championship-vakiossa vain kahdeksan. Kotimaisesta vaihtoehdosta voi voittaa paljon enemmän, mutta se on myös vaikeampi peli. Vaikeusastekontrollin takia Fulham on jätettävä Suomen Vakiossa varmaksi käytännössä kaikkiin riveihin, vaikka sen 83% kannatus vakioriveissä onkin enemmän kuin joukkueen voiton todennäköisyys kotona Blackpoolia vastaan. Jos nimittäin ”alipelattu” Blackpool venyisi tasapeliin tai vielä yllättävämpään voittoon, muodostuisi 13 kohteen vakiorivistä jo parilla muulla yllättäjällä niin vaikea, ettei sitä olisi kannattanut pelata suurtakaan jakosummaa kohti. Blackpooliin uskovien kannattaa ottaa joukkue jonnekin päin maailmaa 1 ¾-maalin tasoituksella ja pitäytyä Vakioveikauksessa ykkösissä.

ColossusBetsin P8:ssa sen sijaan Fulhamin kompastuminen palkitaan ruhtinaallisesti, ja täällä yllätyksille voi ostaa ”arvan tai kaksi”. Silloin on kuitenkin huolehdittava siitä, ettei mahduta samaan riviin liikaa muita yllätyksiä, jotka tekisivät jo kahdeksan kohteen yhdistelmistä liian epätodennäköisiä ja siten kannattamattomia.

Veikkauksen Vakio ratkeaa jo lauantaina. Siinä on myös mukana Englannin kolmannen sarjatason otteluita. Näistä kohteen 11 Wigan on niin räikeästi ylipelattu, että tässä rohkea yritys nostaa potteja Cheltenhamilla tai tasapelillä on hyvä riski. Wiganin voitto on vain niukasti yli 50 prosentin suosikkitapaus, mutta yli 70% vakioriveistä putoaa Wiganin kompuroidessa vieraskentällä.

ColossusBetsin P8-peli sisältää kaksi sunnuntaiottelua. Jos rivisi elää sunnuntaille, on sen arvo jo sen verran suuri, että voit varmistaa osan voitoistasi CashOut-toiminnalla. Mutta CashOutit maksavat odotusarvoa, kuten vakuutukset yleensäkin. Pidän todennäköisesti Colossus-vakioni elossa, koska Cardiff sunnuntaiottelussa on yksi kierroksen parhaista ideoista.

Nottingham ei ole ratkaisevasti Cardiffia parempi joukkue. Nyt vedonlyöntimarkkina tuijottaa kuitenkin viime otteluiden tuloksia ja kokee manageri Steve Cooperin kerrassaan taikoneen Nottinghamista Premieriin kolkuttelevan joukkueen. Todellisuudessa Cardiffin kotietu mukaan laskettuna molemmilla joukkueilla on jokseenkin sama todennäköisyys voittaa. Cardiffista saa kuitenkin jopa kolmen kertoimia suorasta voitosta ja 2.11x lukemia yleisesti pelimuodossa, missä panos palautuu tasapelillä.

ColossusBetsin kasivakiossa Cardiffin voitto yli kolminkertaistaa voitto-osuudet ja on siksi mainio riski. Yleisemminkin pätee, että Veikkauksen ja Colossuksen rastipelimarkkinat ylireagoivat tuoreimpiin lopputuloksiin vielä enemmän kuin kiinteäkertoiminen markkina.

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä