Kategoria: Blogi

Bookkaan Minella Timesia Grand Nationalissa

Maailman seuratuin laukkalähtö Grand National ratkaistaan lauantaina Aintreen radalla Liverpoolin liepeillä. Koko Englanti pysähtyy. Vaikka monissa maailman laukkalähdöissä vielä kalliimmat hevoset kilpailevat Grand Nationalin puolta miljoonaa suuremmasta ykköspalkinnosta, on kisa perusbrittien mielestä ”se” laukkalähtö. Lähes 200 vuoden ajan kilpailtu Grand National kiinnostaa ihmisiä myös muualla maailmassa. Sitä katsoo normaalivuonna televisiosta noin puoli miljardia ihmistä.

Grand Nationalin vedonlyöntimarkkina ei ole kovin viisas. Miljoonat ihmiset lyövät lähtöön jännitysvedon. Todella monet valitsevat hevosensa pelkän nimen, suositun jockeyn tai lehtivihjeen takia!

Grand Nationalissa on tänäkin vuonna maksimäärä osanottajia, 40. Lähtö on taas tasainen. Suosikkikin, viime vuoden voittaja Minella Times lupaa tätä kirjoittaessani kolmisen tuntia ennen lähtöä noin kymmenkertaisin voiton.

Suosikilla häviää pääsääntöisesti Grand Nationalissa odotusarvoa vähemmän kuin muilla hevosilla. Suuri yleisö ei tyydy yrittämään (ehkä vuoden ainoalla hevosvedollaan) pikku voittoa suosikin avulla. Peruspelaaja yrittää usein 50- tai satakertaistaa rahansa jollain yllättäjällä. Joskus se onnistuu. Vuonna 2009 Mon Mome voitti kertoimella 101x. 2013 Auras Encore palautti panokset 67-kertaisina. Isot yllättäjät jäävät harrastajapelaajien mieliin – eivät kymmenet isokertoimiset häviäjät. Ilmiö ruokkii peliä yllättäjiin tulevinakin vuosina. Tämä nostaa vuosittain aavistuksen verran suosikkien kertoimia.

Koska suuren yleisön peli jakautuu, jäävät suosikit usein vähiten huonoiksi -ehkä jopa edullisiksi – pelikohteiksi. 2019 otimme kunnon voitot, kun suuri yleisö haki väkipakolla haastajia vahvalle, taistelevalle lempihevosellemme, Tiger Rollille.

Tänä vuonna perusoppini ”pelaa suosikkia, kun kansa ostaa arpoja” ei kuitenkaan ole hyvä. Minella Times on nimittäin Grand Nationalissa ”väärä” suosikki. Viime vuoden voittaja kerää suhteettomassa määrin suuren yleisön sympatiavetoja, varsinkin kun sitä ratsastaa menestynyt ja kaunis Rachael Blackmore.

Minella Timesin kunnosta ei ole tänä vuonna kunnon näyttöjä. Minella Times kun ei ole selvinnyt maaliin asti kauden kummassakaan kilpailussa. Olisi rohkeaa spekuloida hevosen parannuksella lähes seitsemän kilometrin pituiseen, kolmenkymmenen esteen Grand Nationaliin – maailman vaativimpaan hevoskilpailuun. Bookkaankin Minella Timesia Matchbookissa, Betfairissa, Betdaqissa ja muissa pörsseissä.

ColossusBetsin Grand National –supertroikassa (neljä parasta järjestyksessä) on jaossa €30.000 takuupotti. Myös tässä pelissä ohitan Minella Timesin kokonaan. Sen jääminen neljän joukosta nostaa voitto-osuuksia niin paljon, etten epäröi näyttää hölmöltä, jos suosikki ottaa ihmisten odottaman mitalisijan.

Supertroikka on tietysti erittäin vaikea peli. Yläriveillä on pakko käyttää lähdön todennäköisimpiä hevosia - muuten ilman Minella Timesia kulkevat yhdistelmät muotoutuvat niin vaikeiksi, ettei ColossusBetsin jakosumma edes yksin voitettuna kompensoi kovin pieneksi jäävää osumisen todennäköisyyttä.

Omissa ColossusBets-kimpoissani laitan paljon painoa Delta Workille. Se löi viimeksi Cheltenhamissa Tiger Rollin, kaksinkertaisen Grand National -voittajan. On totta, ettei Tiger Roll ole enää yhtä hyvä kuin voittovuosinaan. Silti Delta Workin taisteluvoitto teki vaikutuksen. Tänään hevonen voi olla vielä parempi. Ruunan taitava valmentaja Gordon Elliott on lisäksi selvästi ajoittanut hevosen kuntohuipun Grand Nationaliin.

Ongelma voi olla, että Delta Work juoksee 40-päisen lauman hännillä. Oletan ryhmän kiihtyvän kohtalaiseen matkavauhtiin ja Delta Workin nousevan useimpien ohi lopussa. Mutta jättiesteillä voi tapahtua mitä tahansa, ja siksi vapaata rataa näkevillä hevosilla on pienemmät riskit kuin takana juoksevilla. Tästä syystä annan ColossusBets-kimpoissani ja muissa peleissäni mahdollisuuden 39 Eclaire Surfille. Se juoksee kärkiryhmässä ja voi kehittyä riittävästi, vaikka vedonlyöntimarkkina odottaa ruunaa hädin tuskin kymmenen joukkoon.

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä