Kategoria: Blogi

2956,81€ NBA-kimpalleni – vain 4€ yhteispanoksella

2956,81€ NBA-kimpalleni – vain 4€ yhteispanoksella

ColossusBetsin NBA-kimppani voitti €2956,81 sunnuntaina 1.12.2019. Panoksemme oli yhteensä vain €4.

ColossusBetsin P4-monivedossa veikataan viiden koripallo-ottelun voittomarginaaleja. 25000€ takuupottia (tai sen osia säästöpanoksilla) pääsee jakamaan, kun veikkaa kaikki kohteet oikein. Jo kolmella oikealla tuloksella saa pikkuvoittoja.

Piste-erot on ryhmitelty neljän pisteen ryhmiin. Yli 25 pisteen voittomarginaalit on niputettu samaan ryhmään.

Juuri Milwaukeen ja Houstonin murskavoitot mahdollistivat sen, että minä ja kimppalaiseni 750-kertaistimme jokaisen panokset.

Yleensä suuri yleisö pelaa liikaa ennakkosuosikkeja ja syrjii liikaa ”heittopusseja”. Koripallo on kuitenkin suosikkien urheilu. Satunnaisuutta on paljon vähemmän kuin esimerkiksi jalkapallossa. Mitä enemmän tilaisuuksia tehdä pistesuorituksia, sitä vähemmän parempi joukkue tarvitsee tuuria voittaakseen.

Jostain syystä myös vahvojen joukkueiden halu tehdä ”tarpeettomia” pisteitä on NBA:ssa suurempi kuin muissa amerikkalaisissa ammattilaisliigoissa. Varsinkin kotipeleissään tulivoimaiset joukkueet äityvät joskus pisteilotteluun. Syy tähän saattaa olla, ettei koripallossa hyökkääminen vaadi niin paljon kivunsietoa, fyysistä rääkkiä ja loukkaantumisriskiä kuin esimerkiksi amerikkalaisessa jalkapallossa.

Olen laskenut huolellisesti NBA:n pistejakaumat ja sen, kuinka todennäköisesti ottelun voittomarginaali heilahtaa kuinkakin kauas odotustuloksesta. Olen tutkinut tietokannoista, kuinka tarkasti toteutuneet piste-erot myötäilevät matemaattista jakaumaa. Mutta tärkein tutkimustulokseni on oppi siitä, mitkä joukkueet (valmentajat) ja missä tilanteissa löylyttävät heikompiaan. Vastaavasti olemme saamassa selville, missä oloissa valmentajat alkavat säästää avainpelaajiaan ja tyytyvät voittamaan ”amerikkalaisen” kohteliaalla piste-erolla jo aikaisessa vaiheessa ratkenneessa otteluissa.

Neljän euron panoksella ei tietenkään voita lähes kolmea tuhatta joka yö. Uskon kuitenkin, että alavoittojen sekä cashoutien (=mahdollisuus kotiuttaa voitot ennen otteluiden ratkeamista) ansiosta ColossusBetsin NBA-vedot ovat hyvä peli. Pelaan joka yö. Jos jotkut haluavat tulla jakamaan suuria riskejä (ja voittoja) kanssani pikku panoksilla, on se OK. Mielestäni hyvät mutta ihmisten mielestä ei-hyvät, kimpoissa myymättä jäävät rivit pelaan itse, koska olen laskenut niiden olevan tuottavia.

ColossusBetsin NBA-moniveto on erittäin vaikea peli. Jo muutama yllätystulos nostaa rivin vaikeusasteen niin korkealle, ettei edes koko 25000€ jakosumma ole riittävä palkkio suuresta riskistä. Jotta en tuhlaisi Sinun ja minun rahojani ylivaikeisiin riveihin, karsin ne huolellisesti hajoittamalla kupongit lähes pelkästään edullisia yhdistelmiä sisältäviksi. Tämä on suuritöistä mutta välttämätöntä.

Vastaavasti ymmärrän, että Sinä joudut tekemään monta näppäilyä, jotta voisit olla pienillä panoksilla mukana mahdollisimman monessa kimpassani. Mutta vaiva kannattaa nähdä. Tämä menettely on kuin osakesalkun hajauttaminen: se minimoi riskin tuottoja pudottamatta.

Tuo 4€ maksanut NBA-kimppamme oli ehkä ensimmäisen ottelun käynnistyessä 4,50€ arvoinen. Olimme pelanneet kymmeniä yhtä tuottavia pieniä kimppoja. Nyt tämä kuponki optimoidusta kokonaisuudesta sattui olemaan onnekas. Koska uskon, että tehtyämme 750 uutta vastaavaa kimppaa saamme uuden suurvoiton, jatkan riskisijoittamista. Jos Sinäkin uskot analyysiimme ja tapaamme rakentaa kimpat, tule mukaan niihin kuponkeihin, jotka näyttävät mielestäsi edullisilta. Mutta pelaa vastuullisesti - vain panoksilla, jotka voit hymyillen hävitä. ColossusBetsin NBA-moniveto on hyvä mutta pitkiä häviösarjoja mahdollistava peli.

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä